Publicat: 10 Februarie, 2017 - 17:49
Share

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmației au descoperit în două autoturisme, aproximativ 5.700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România

Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 60.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism în valoare de 9.000 lei, folosit în activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 9 februarie a.c., la nivelul S.P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.30, lucrătorii noștri au depistat în trafic, pe raza localității Fălcău, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Marea Britanie, despre care aveau suspiciuni că transportă țigări.

La observarea autospecialei poliției de frontieră, șoferul a virat brusc pe o stradă lăturalnică, a intrat în parcarea unui magazin din localitate, unde a abandonat autoturismul.

Din primele verificări s-a constatat faptul că mașina era plină cu țigări, fapt pentru care a fost dusă la sediul S.P.F. Brodina, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.490 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 60.390 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională.

* În aceeași zi, în jurul orei 23.40, în P.T.F. Siret — I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară Doinița D., cetățean român, în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în judetul Botașani, conducând un microbuz marca Mercedes — Benz.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei si bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă a microbuzului, cantitatea de 160 pachete de țigări, de diferite marca Kent, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 192 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Comisar șef de poliție Ilie Poroch-Seritan