Publicat: 31 Ianuarie, 2013 - 12:45
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat în ultimele 24 de ore mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

În urma acţiunilor au fost confiscate 61.650 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 115.000 de euro.

Azi dimineaţă, în jurul orei 3.00, lucrători din cadrul SPF Sarasău au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Astfel, lucrătorii noştri au observat mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontieră către interiorul ţării, spre DN 19, pe direcţia localităţii Săpânţa, transportând mai multe colete voluminoase.
         
De asemenea, pe direcţia respectivă a apărut şi un microbuz de culoare albă, cu numere de înmatriculare specifice Bulgariei.
Imediat la faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă care a  acţionat pentru reţinerea bărbaţilor, dar aceştia nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, încercând să fugă în direcţii diferite.
         
Lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, moment în care persoanele în cauză au abandonat baxurile şi autoturismul, trecând înot apa râului Tisa, pe partea ucraineană.           
           
La faţa locului au fost descoperite 53 de baxuri ce conţineau 26.790 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 230.000 lei, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării.
   Imediat, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în prezent fiind efectuate cercetări în vederea depistării persoanelor implicate, precum şi documentării întregii activităţi infracţionale.

* În seara zilei  de 30.01.2012, în jurul orei 18.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, pe raza localităţii Frătăuţii Noi, jud. Suceava, o persoană de sex masculin care se deplasa cu un atelaj hipo de la frontiera de stat spre interiorul ţării.
Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbatului, moment în care acesta, profitând de terenul accidentat şi de întuneric, a reuşit să fugă.
În atelajul hipo, poliţiştii de frontieră au descoperit 70 de baxuri ce conţineau ţigări provenite din contrabandă.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 34.860 pachete cu  ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 279.000 lei.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea identificării proprietarului atelajului hipo precum şi a depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Renault Megane declarat furat, depistat de poliţiştii de frontieră din Satu Mare
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş, jud. Satu Mare au depistat în trafic un autoturism marca Renault Megane în valoare de aproximativ 5.000 euro, care figura în bazele de date ca fiind furat din Franţa.

*În data de 31 ianuarie a.c., o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş, jud. Satu Mare, a oprit pentru control pe raza localităţii Negreşti Oaş un autoturism marca Renault Megane, condus de Lucian C., în vârstă de 23 ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare.
La controlul documentelor conducătorul auto a prezentat doar certificatul de înmatriculare al autoturismului eliberat pe numele unui alt cetăţean român domiciliat pe raza jud. Maramureş.
Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date în urma cărora a rezultat faptul că autoturismul în cauză figurează ca fiind furat din Franţa din data de 22.11.2012.
Conducătorul auto este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar autoturismul, în valoare de 5.000 euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.