Publicat: 3 Noiembrie, 2014 - 17:26
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, într-un tren încărcat cu material lemnos, un vagon plin cu 45.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană care urma să intre în ţară.
Alte 19.300 pachete de ţigări au fost confiscate de poliţiştii de frontieră maramureşeni, în acest sfârşit de săptămână, iar persoanele implicate sunt cercetate pentru contrabandă.

Luni dimineaţă, în jurul orei 6.00, s-a prezentat pentru a intra în ţară, prin PTF Vicşani, jud. Suceava, un tren de marfă cu 20 de vagoane care circula pe ruta Ucraina – Romania şi care era încărcat cu material lemnos.
Echipa mixtă, formată din poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi şi lucrătorii vamali, a efectuat un control asupra trenului, constatându-se faptul că, la jumătatea garniturii, unul din vagoane este plin cu colete care conţin ţigări. 

Astfel, au fost descoperite 33 de colete care conţineau aproximativ 45.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 490.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Mecanicul trenului şi ajutorul acestuia, ambii cetăţeni ucraineni, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră maramureşeni au mai descoperit, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, 19.300 pachete de ţigări care urmau să ajungă pe piaţa.