Publicat: 10 Martie, 2017 - 16:02
Share

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență un cetățean român care transporta, cu un atelaj hipo, 482 kg pește și 9 plase de pescuit monofilament, interzise la deținere.

În data de 09.03.2017, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informații, au oprit pe raza localității de frontieră Sălcioara, un atelaj hipo condus de cetățeanul român M.C., în vârstă de 26 ani, cu care transporta nouă unelte de plasă de tip monofilament în care se afla o cantitate însemnată de pește.

În urma cântăririi au rezultat 482 kg pește din speciile caras, șalău, biban, babușcă și știucă, în stare proaspătă, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență și transport.

Peștele a fost ridicat și predat unei societăți comerciale de profil, iar plasele monofilament, în lungime totală de 585m au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament ', faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008.

Autoutilitară declarată furată de autoritățile din Italia, descoperită de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au descoperit o autoutilitară marca Ford Transit, ce aparținea unui cetățean român, care figura ca fiind furată din Italia.

În data de 09.03.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, au desfășurat o acțiune specifică în zona de competență, în urma căreia au identificat pe raza localității de frontieră Lumina o autoutilitară marca Ford Transit. Mașina aparține cetățeanului român S.G., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că autoutilitara în cauză figurează în bazele de date ca fiind furată, alertă introdusă de Italia în data de 15.01.2015.

La cercetări, constănțeanul a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că mijlocul de transport este căutat de către autorități.

Autoutilitara, evaluată la aproximativ 3.000 de euro, a fost indisponibilizată la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'tăinuire', faptă prevăzută și sancționată de art. 270, alin. 1 Cod Penal.

Purtător de cuvânt Garda de Coastă