Publicat: 16 Mai, 2019 - 18:40
Share

O linie aeriană directă București - Sarajevo ar putea fi deschisă în urma discuțiilor purtate azi la București de preşedintele Consiliului de Miniştri al Bosniei și Herţegovinei cu premierul român. Această nouă rută ar contribui la dezvoltarea afacerilor și a turismului din cele două țări. Cei doi oficiali au vorbit și despre susținerea partenerilor din Balcanii de Vest pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Pe agenda discuţiilor s-a aflat şi politica regională. "Am fost de acord că statele membre ale UE, instituţiile europene şi aliaţii strategici trebuie să fie cu totul conştienţi că stabilitatea regiunii Balcanilor de Vest constituie o prioritate şi un obiectiv comun şi că ameninţările la adresa securităţii ţărilor din Balcanii de Vest necesită eforturi conjugate. România participă astfel direct la securitatea şi stabilitatea Bosniei şi Herţegovinei prin prezenţa militarilor români în cadrul operaţiunii EUFOR Althea, cu rezultate pozitive în ceea ce priveşte creşterea gradului de siguranţă al ţării şi instruirea forţelor armate ale Bosniei şi Herţegovinei", a declarat premierul Dăncilă.

"Noi, în Bosnia și Herțegovina apreciem că în Balcani nu putem avea mai mulți jucători, ci unul singur, care este Uniunea Europeană" – președintele în exercițiu al Consiliului de Miniștri din Bosnia și Herțegovina.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: