Publicat: 10 Martie, 2015 - 18:20
Share

România se confruntă cu un deficit de doctori de urgență, în condițiile în care posturile au fost deblocate, a declarat, marţi, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

''Este o situație națională, din păcate. Nu mai este o problemă de blocare a posturilor, se pot angaja medicii, există și fonduri de angajare. Problema este să găsim medicii. Noi acum în Comitetul tehnic interministerial între Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, chiar am discutat aceste aspecte și unitățile de primiri urgențe au prioritate împreună cu serviciile de ambulanță la angajări în limita, bineînțeles, a bugetului, care sper să avem un plan să creștem bugetul pentru personal să se poată angaja în plus'', a afirmat Raed Arafat în cadrul Adunării generale a filialei de Cruce Roșie Dâmbovița.

Concursurile ar trebui să reprezinte un efort comun al șefului unității de primiri urgențe și al managerului spitalului.

''Când faci concurs, trebuie să fie efort făcut de către șeful unității de primiri urgențe și de către managerul spitalului ca să atragă medici. Sunt județe care suferă foarte mult de lipsă de medici de urgență, sunt altele care stau mai bine. Din păcate au plecat mulți medici în ultimii ani din țară și încercăm cât mai mult să aducem înapoi și să îi ținem pe cei care acum sunt la pregătire'', a mai zis Arafat.