Publicat: 13 Noiembrie, 2020 - 14:22
Share

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni, a declarat Raed Arafat. Judeţul Sibiu are rata cea mai mare de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori. Vor intra în carantină și localitățile Tălmaciu, Șelimbăr și Cisnădie. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat revocarea subprefectului, demisia directorului DSP și a spus că așteaptă și demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Raed Arafat a anunțat carantinarea municipiului Sibiu și a localităților Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie, pentru 14 zile, începând de luni.

De asemenea, a spus secretarul de stat, începând cu acest weekend, magazinele și mall-urile vor fi închise sâmbăta și duminica, cu excepția magazinelor alimentare, a farmaciilor și a altor magazine esențiale, precum cele cu produse pentru animale.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, imediat după vizita lui Raed Arafat, revocarea subprefectului, demisia directorului DSP și a spus că așteaptă și demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

În cadrul carantinei, magazinele vor avea program până la ora 20.00, terasele care mai erau deschise se închid și ele.

Între orele 10.00 și 13.00 procurarea de alimente și produse necesare va fi rezervată persoanelor peste 65 de ani.

Pentru ieșirea din casă vor exista excepții, care vor fi anunțate, pe baza declarației pe proprie răspundere, a precizat Arafat.

Activitatea religioasă se va desfășura în spații deschise pe perioada de carantină de 14 zile care începe de luni.

După această perioadă de 14 zile, situația va fi reevaluată.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: