Publicat: 29 Februarie, 2012 - 08:05
Share

Numirea lui Teodor Meleşcanu în fruntea SIE este un eveniment semnificativ, dar nu decisiv pentru înrâurirea vieţii politice româneşti. Relevanţa constă mai ales în faptul că a prilejuit developarea unor caractere.

Publicat: 29 Februarie, 2012 - 13:00
Share

Mărturisesc că nu m-am numărat printre fanii colegului Marius Tucă, în vremurile sale de glorie televizată. Existau, cred – dincolo de ce ţinea de generaţie – între noi diferenţe de percepţie şi de exerciţiu al ocupaţiei (temporare) de moderator de talk-show. Am intrat în branşă la începuturile fenomenului şi, într-un fel, de nevoie. Am realizat însă, ca şi unii dintre colegii din presa scrisă, impactul major al televiziunii asupra consumatorilor de produse media.

Publicat: 28 Februarie, 2012 - 13:00
Share

Ca să vezi cât de ciudată e viaţa: după demiterea lui Răzvan Mihai Ungureanu de la Externe, Tăriceanu a dorit să-l propună pentru această funcţie pe veteranul Theodor Meleşcanu. Avea experienţă, mai fusese odată ministru de Externe, avea şi ceva prestigiu. Cine credeţi că s-a opus atunci?

Publicat: 27 Februarie, 2012 - 13:00
Share

O “mişcare populară” cu dl Baconschi în frunte călare pe un cal alb şi cu Biblia într-o mână pare să fie speranţa - ultima - pe care şi-o pune PDL-ul în rămânerea la Putere. Liderii săi – inclusiv preşedintele – realizează că inconsistenţa guvernării proprii (lor le place să-i zică „uzură”) este principalul motiv pentru care formaţiunea nu mai poate visa la scoruri electorale de genul celui din 2008.

Publicat: 26 Februarie, 2012 - 13:00
Share

În ziua în care Petrom a anunţat o nouă scumpire a benzinei (cu 11 bani pe litru) alte două anunţuri se legau în mod contradictoriu de subiectul la zi al petrolului.
 

Publicat: 23 Februarie, 2012 - 23:59
Share

Pedeliştii sunt extrem de supăraţi pe greva uselistă, pe care nu prididesc să o înfiereze. Ori de la tribuna parlamentului, ori prin fluturaşii dlui Oltean, calificând-o drept chiul sadea şi primire de foloase necuvenite.

Publicat: 22 Februarie, 2012 - 13:00
Share

Nu înţeleg cum a putut fi atât de timorată judecătoarea Dosarului Transferurilor din fotbal, încât să suporte mitocănia şi violenţa unui individ care nu se afla acolo din motive de bună purtare, fără a lua măsura pe care orice magistrat aflat într-o astfel de situaţie n-ar fi ezitat să o ia: să-l pună pe derbedeu în cătuşe şi să-l trimită în arest.

Publicat: 21 Februarie, 2012 - 13:00
Share

N-a fost nevoie de mai mult de două săptămâni ca să se vadă că cel mai nepricopsit din galeria de noi miniştri aruncaţi pe piaţă de PDL este anonimul de la Economie. Să pui un tip atât de uşor – în sensulcel mai propriu al cuvântului – şef peste un minister atât de greu este în primul rând o dovadă de iresponsabilitate.

Publicat: 20 Februarie, 2012 - 12:10
Share

Mai mulţi preoţi de prin Sălaj s-au plâns recent că li s-a reţinut leafa pe mai multe luni ca o contribuţie la realizarea unei clădiri administrative a bisericii ortodoxe, fără a li se da nici o altă explicaţie. Clădirea respectivă este un veritabil palat care va cuprinde birouri şi un hotel cu spaţii dotate cu confort deosebit pentru mai-marii BOR ce vor veni să viziteze zona.

Publicat: 19 Februarie, 2012 - 13:00
Share

Ca orice mătură nouă, ministrul Economiei crede că el va face dintr-un foc ce n-au făcut predecesorii săi din mai multe. Adică să rezolve, într-un fel, problema contractelor de energie ale “băieţilor deştepţi”.
 

Publicat: 17 Februarie, 2012 - 12:00
Share

Peste câte belele aveam, doar complicaţiile astea meteorologice ne mai lipseau. Când se va trage linie şi se va face totalul, vom avea surpriza să constatăm că rapsodia asta de iarnă ne costă procente din PIB. Şi când spun asta mă refer doar la pierderile cauzate de întreruperea lucrului, a aprovizionării şi a transportului de produse în general. Tot atunci vom constata că una dintre responsabilităţile principale în “criza zăpezii” revine Ministerului Transporturilor.

Publicat: 15 Februarie, 2012 - 13:01
Share

Una dintre caracteristicile regimului actual o reprezintă deficitul cronic de cultură. S-a constituit un eşantion de reprezentanţi ai Puterii a căror condiţie esenţială este aceea de a stăpâni prost limba maternă. Căci despre altele nu mai este cazul să vorbim.
 

Publicat: 14 Februarie, 2012 - 12:00
Share

Anul ăsta este unul de coşmar pentru deszăpezitori. Adică pentru firmele care au încheiat contracte pentru repunerea în funcţiune a arterelor de circulaţie şi a infrastructurilor urbane. Nu pentru că au (prea) mult de lucru. Ci pentru că această iarnă îi scoate dintr-un ritm cu care s-au obişnuit în ultimii ani: să muncească puţin pe bani mulţi.
 

Publicat: 13 Februarie, 2012 - 13:39
Share

Vreme de o săptămână autorităţile au fost cu ochii pe drumuri. Să le închidă, să nu-i mai lase pe tembelii de şoferi s-o ia de capul lor, să-i salveze sau măcar să le ducă nişte ceai prin locurile în care s-au împotmolit. În tot acest timp nimeni nu s-a întrebat ce e cu tăcerea de gheaţă şi zăpadă ce venea dinspre  satele şi cătunele făcute una cu pământul de viscol.

Publicat: 12 Februarie, 2012 - 12:00
Share

Evenimentul cel mai important al zilei de joi nu a fost validarea noului Guvern în parlament, cum s-ar putea crede la prima vedere, ci discursul unicului reprezentant pe care Opoziţia l-a avut prezent la şedinţa camerelor reunite.
 

Publicat: 9 Februarie, 2012 - 23:29
Share

Ungureanu şi-a încolonat ciurda de juniori şi cu “bătrânii” în frunte a dat piept cu votul parlamentului. N-a avut nici o surpriză, prietenii săi din fruntea USL asigurându-l că, deşi n-au nimic cu el personal, nu-i vor vota formula guvernamentală. Iar dacă vor reuşi să-l trântească de două ori, îl vor trimite înapoi la SIE să spioneze în linişte.

Publicat: 8 Februarie, 2012 - 11:00
Share

Patronul s-a săturat: după ce-a băgat o grămadă de bani (de la FMI) în echipă, constată că rezultatele sunt dezastruoase. Meciuri pierdute în serie, calificări ratate, spectatori tot mai puţini şi mai nepoliticoşi.

Publicat: 7 Februarie, 2012 - 13:00
Share

Cel de al zecelea premier al României democratice, pe mâinile căruia Traian Băsescu dă ţara pentru următoarele 9 luni, este unul foarte tânăr.

Publicat: 6 Februarie, 2012 - 13:00
Share

Emil Boc şi-a dat demisia. A făcut-o ca să “detensioneze” situaţia politică existentă. Şi ca să demonstreze că nu ţine cu dinţii de scaun. Dealtfel, l-a mai pierdut odată. Scaunul. Dar l-a recâştigat cu grăbire, graţie victoriei protectorului său în alegerile prezidenţiale.

Publicat: 5 Februarie, 2012 - 14:00
Share

Supermarketurile megaalimentare au fost luate cu asalt încă de joia trecută, oamenii fiind alarmaţi de o prezicere sumbră: vine o iarnă mai grea ca cea din 1954!

Publicat: 3 Februarie, 2012 - 00:06
Share

Iniţiativa europarlamentarului Corina Creţu ar putea să le pară unora pripită. Pentru că dl Jeffrey Franks a dovedit, în cei vreo trei sau patru ani de când bate drumul dintre Washington şi Bucureşti, că este o persoană care se străduie să înţeleagă realităţile româneşti – uneori mai bine chiar decât autorităţile – şi că este călăuzit de dorinţa sinceră a oricărui creditor de a nu-şi sugruma debitorul, pentru a-şi putea vedea banii înapoi.

Publicat: 2 Februarie, 2012 - 00:00
Share

Întors de la Bruxelles, unde a obţinut “compromisul istoric” de a putea participa şi la reuniunile care nu ne privesc încă (cele ale ţărilor din zona euro) spre a ne putea afla în treabă, preşedintele Băsescu dă o veste trista naţiunii: că nu se mai poate trăi pe datorie!
 

Publicat: 1 Februarie, 2012 - 00:00
Share

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa în dosarul “Curăţenie pe Chei”, în care au fost trimişi în judecată fostul preşedinte Traian Băsescu şi şapte patroni de companii de construcţii, sub acuzaţia de favorizare a infractorului, mită şi primire de foloase necuvenite.