Publicat: 31 Martie, 2012 - 13:58
Share

Un prostănac de la controlul antitero al SRI-ului, de pe aeroportul Otopeni, intoxicat de lecturile din tabloide despre geamantanele chinezeşti conţinând fragmente umane, a crezut că l-a prins pe Dumnezeu de picior când a văzut pe ecranul scannerului o... labă aflată într-unul din bagajele de cală.

Publicat: 29 Martie, 2012 - 13:00
Share

Perspectiva revenirii „vremurilor bune” de până în 2008, când tot omul îşi putea creşte nivelul de trai doar făcând un drum la bancă, cu buletinul, este tot mai în ceaţă. Cei care au sperat într-o redresare după primul an, după al doilea, şi chiar după al treilea, încep să-şi piardă nădejdea.

Publicat: 28 Martie, 2012 - 13:00
Share

Dintre toate catastrofele naturale abătute asupra PDL-ului, aceasta pare a fi cea mai dură. Comparabilă cu combinaţia cutremur/tsunami din Japonia. Fără nici o preparativă, pedelistul cel mai înalt în grad din organigrama partidului – cu excepţia preşedintelui – a lăsat să se înţeleagă că părăseşte vaporul Puterii şi se aruncă într-una din bărcile Opoziţiei, dând funcţia de secund pe una de şef de echipaj.
 

Publicat: 27 Martie, 2012 - 13:20
Share

L-am văzut pe dl Oltean extrem de îndurerat de ceea ce se întâmpla cu imaginea sa. Nu-şi găsea cuvintele, mai abitir ca într-un discurs de la tribuna Camerei. Era dezlânat şi suferea vizibil din cauza alegaţiilor din presă referitoare la presupusa sa implicare într-un trafic de influenţă cu licitaţii pentru lucrări publice de la Bistriţa. Cerea imperios DNA-ului să spună clar: este suspectat sau anchetat? Că dânsul nu ştie nimic!

Publicat: 26 Martie, 2012 - 01:00
Share

Se vorbește foarte mult în ultimele luni, dar mai ales în ultimele zile, despre somn.
Oare pentru că am devenit o țară de somnoroși? Oare pentru că acum, în criză, fiindcă tot nu avem locuri de muncă, ne putem permite să dormim mai mult decît altădată? Sau, poate, pentru că somnul a devenit o soluție pentru a fugi de o realitate chinuitoare?

Publicat: 26 Martie, 2012 - 13:00
Share

Boldea este perfect localizat – ne informează, triumfător, preşedintele, înainte să plece la Seul. Cu alte cuvinte – nici o grijă! Doar dacă nu fac congolezii boroboaţa să-l reţină şi după aia să trebuiască să ne dăm de ceasul morţii ca să-l aducem acasă...
 

Publicat: 23 Martie, 2012 - 13:00
Share

“Au mai rămas (atâtea) zile până când voi fi arestat!” – putea să-şi fi scris în jurnal sau chiar pe blog Boldea. Calculul era simplu şi decurgea din programul anunţat în gura mare de cei de la DIICOT: vom cere Parlamentului aprobarea pentru percheziţie şi reţinere, după care vom proceda la măsurile necesare!

Publicat: 22 Martie, 2012 - 13:00
Share

În disperare de cauză, sub presiunea nivelului extrem de redus a fondurilor europene, Băsescu a recurs la o soluţie de avarie – după metodele absorbţiei lui Murphy: când ceva merge prost, fă o comisie!

Publicat: 20 Martie, 2012 - 07:22
Share

Un club celebru, de pe malul lacului Floreasca, a ars în întregime, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Multă lume spune că i s-a dat foc intenţionat. Căci incendiul deschide calea oricărei afaceri imobiliare. Iar acolo este terenul cel mai scump şi mai preţios din întreaga ţară. Lângă Piaţa Romană a apărut un hotel de lux în urma acestui procedeu imbatabil. O casă veche a sărit în aer, omorând niscai bătrâni incomozi, terenul a fost ras, iar într-un timp record s-a înălţat, acolo, mândreţea de hotel.

Publicat: 20 Martie, 2012 - 13:00
Share

În recenta sa ofensivă mediatică sprijinită de canalele prietenoase, Traian Băsescu a introdus, cu insistenţă, un nou personaj: Preşedintele! Spre deosebire de Băsescu, Preşedintele – invocat cu respect, ba chiar cu un soi de evlavie – este o persoană deasupra lucrurilor comune, un element de-a dreptul mistic, caracterizat prin seriozitate, consecvenţă, tenacitate şi profundă onestitate.

Publicat: 19 Martie, 2012 - 12:25
Share

De data asta preşedintele nu a venit doar cu revelaţii, ci cu documente. Cu stenograma discuţiei purtate la Cotroceni cu liderii USL, cu care demonstrează negru pe alb că i-a propus lui Ponta să fie premier, dar acesta nu a dat nici un răspuns! Cum rămâne cu celebrul Articol 103 din Constituţie, care îl lega de mâini şi de picioare în tentativa de a propune un premier, dl preşedinte nu ne spune. A fost abrogat pe parcursul discuţiei? Şi dacă – vorba sa – Ponta ar fi zis: „Da!”? Ce făcea atunci preşedintele? Pe unde scotea cămaşa?

Publicat: 17 Martie, 2012 - 13:00
Share

La noi corupţia este ca magma terestră care fierbe sub pojghiţa subţire a aparenţelor de normalitate şi care răbufneşte, din când în când, prin vulcani adormiţi sau prin cutremure activate de DNA ori de alte instituţii asemănătoare.

Publicat: 15 Martie, 2012 - 13:07
Share

Una dintre cele mai dubioase figuri din viaţa publică a ultimilor ani scoate din nou capul după ce, o vreme, s-a dat la fund cu precauţie.
 

Publicat: 14 Martie, 2012 - 13:00
Share

Una dintre categoriile de situaţii umilitoare la care a fost supus Traian Băsescu de-a lungul mandatului său prezidenţial a fost aceea a numirii unor oameni de doi bani în funcţii cheie ale statului.
 

Publicat: 13 Martie, 2012 - 13:00
Share

Ştiţi bancul cu rabinul şi evreul Iţic? Confruntat cu rigorile crizei, Iţic se duce la rabin pentru o povaţă de supravieţuire: Ai capră? – îl întreabă rabinul. Da – răspunde Iţic. Şi unde o ţii? Cum unde? Afară. Bag-o în casă! îi recomandă rabinul – şi vino la mine peste o săptămână.

Publicat: 12 Martie, 2012 - 12:51
Share

Dacă Traian Băsescu crede în ceva – lucru de care tot mai mulţi se îndoiesc – acel ceva este articolul 103 din Constituţie. Nu întreaga Constituţie, pe care doreşte atât de mult să o modifice, aducând-o la nivelul exigenţelor sale, ci doar articolul 103. Adică cel care i-a permis să facă ce-a vrut cu Constituţia.
 

Publicat: 11 Martie, 2012 - 13:00
Share

Pe măsură ce spectacolul din teren devine tot mai dezolant, se încing meciurile fotbalistice din afara lui. Suflarea suportericească aşteaptă cu sufletul la gură rezultatul meciului DNA – „Finanţatori”. Îi înfundă Parchetul pe şmecherii care şi-au umplut buzunarele cu banii din transferuri sau scapă iar?

Publicat: 8 Martie, 2012 - 13:00
Share

Sincer să fiu, încep să cred că dl Igaş n-a fost un ministru chiar atât de slab cum păruse!  O fi dânsul cam corijent la limba română, şi-o fi făcut studiile cam prea târziu şi nu-l dă afară din casă iuţeala gândirii, dar cred că n-ar fi capotat atât de lamentabil cum a făcut-o succesorul său, la prima criză serioasă din instituţie. 

Publicat: 7 Martie, 2012 - 13:00
Share

Am asistat în ultimele zile la o frenezie a datului cu părerea pe tema “Vai, noi cum înscriem copiii dacă softul a picat?”

Publicat: 6 Martie, 2012 - 13:00
Share

Doar ce s-a întâmplat în ultima săptămână reprezintă un capitol sugestiv al serialului ororilor din România. „Ştirile de la ora 5” s-au extins în întregul program al zilei şi nu putem să nu ne cutremurăm în faţa a ceea ce se întâmplă într-o societate pe care ne obişnuisem să o considerăm blândă, tolerantă şi cu frica lui Dumnezeu.

Publicat: 5 Martie, 2012 - 13:10
Share

Lacrima prelinsă pe obrazul lui Putin a avut darul să-i deruteze pe mulţi dintre cei care-l credeau pe ţar un soi de om de piatră, lipsit de sentimente. Lacrima asta nu dovedeşte altceva decât că fostul şi noul preşedinte al Rusiei este şi el om, făcut din acelaşi aluat cu cei care l-au ales sau l-au respins, deşi nu poate induce nici un moment ideea unei emoţii.

Publicat: 4 Martie, 2012 - 13:00
Share

Această a doua piatră de încercare la care istoria supune o relaţie tradiţională de bună vecinătate, unică de-a lungul şi de-a latul frontierelor noastre, s-ar putea să lase urme mai adânci şi mai greu de şters decât prima.
 

Publicat: 1 Martie, 2012 - 13:44
Share

Parlamentul şchiop care aleargă doar cu piciorul Puterii, s-a străduit din răsputeri şi a dat naţiei o lege pe care întreaga suflare românească o aşteaptă de peste 20 de ani: legea lustraţiei!