Publicat: 23 Aprilie, 2012 - 09:58
Share

Premierul Ungureanu ne anunţa săptămâna trecută că are o teză de doctorat despre hermeneutica semanticii lui Isaia şi lamentaţiile lui Ieremia. Cartea lamentaţiilor, atribuită, conform tradiţiei, profetului Ieremia este o elegie plină de durere care deplânge distrugerea Templului, a Ierusalimului şi a poporului evreu.

Publicat: 18 Aprilie, 2012 - 23:59
Share

Există o vorbă prin mediile ierarhice: dacă vrei să scapi de cineva, promovează-l. Oricum, nu-l da afară, pentru că astfel îţi creezi un duşman care nu va ezita să folosească ceea ce ştie că nu trebuie ştiut de alţii. Ţine-l pe lângă tine, ca să-l ai sub observaţie!

Publicat: 17 Aprilie, 2012 - 12:00
Share

Dacă stai să te uiţi niţel în urmă şi să vezi ce au însemnat pentru existenţa noastră ocupanţii celui mai important scaun de primar, te loveşte un soi de nedumerire moromeţiană: de ce naiba i-am mai votat? Ca să ce?

Publicat: 16 Aprilie, 2012 - 14:00
Share

Cu un drapel verde-brotăcel în mână, în locul celui portocaliu, şefa pedeliştilor bucureşteni pleacă la războiul local, cu o oaste de strânsură.

Publicat: 12 Aprilie, 2012 - 12:00
Share

Partidul Poporului, cel născut dintr-o aiureală pe care nimeni nu punea vreo bază, creşte în sondaje ca Făt-Frumos cel din poveşti. În ultimul se plasa chiar înaintea PDL-ului, cu vreo două procente în plus şi după USL. Evident, politica adevărată nu se face prin sondaje.

Publicat: 11 Aprilie, 2012 - 13:03
Share

Punerea lui Laszlo Borbely sub urmărire penală de către DNA n-ar trebui să stârnească o emoţie prea mare, întrucât formaţiunea politică din care acesta face parte e obişnuită cu astfel de episoade. Un alt membru al său, fost ministru al Tehnologiei Infomaţiilor, Nagy, stă de mai bine de cinci ani prin tribunale sub acuzaţia de spionaj economic.

Publicat: 10 Aprilie, 2012 - 12:51
Share

Debutul de săptămână a fost marcat de evenimentele din ograda liberală. Cam pe neaşteptate, preşedintele Antonescu a procedat la înlocuirea unor şefi de filiale şi poate că mişcarea n-ar fi stârnit prea multă vâlvă dacă printre aceştia nu s-ar fi aflat primarul de la Sectorul 1, Andrei Chiliman care a reacţionat emoţional, acuzând conducerea că i-a înfipt un cuţit în spate şi lansând perspectiva unei demisii din PNL.
 

Publicat: 9 Aprilie, 2012 - 12:00
Share

În 22 Decembrie 1989, puţin după decolarea elicopterului lui Ceauşescu de pe acoperişul CC-ului, ne aflam – cei de la “Informaţia Bucureştiului” – în biroul redactorului şef, copleşiţi de evenimentele care se derulaseră şi de confuzia generală. Starea de excitaţie la care ne aduseseră a acţionat ca un drog.