Publicat: 28 Iunie, 2012 - 12:13
Share

Contraatacul DNA la sustinatorii lui Adrian Nastase are un schepsis.Este vorba de aplicarea tehnicii prin invaluire.

Publicat: 28 Iunie, 2012 - 15:00
Share

Un Traian Basescu asa cum nu prea l-am mai vazut. Trist, plangacios chiar. Aproape resemnat.

Publicat: 27 Iunie, 2012 - 13:46
Share

Expresia de pe fața lui Adrian Năstase, surprinsă de camere când era transferat de la Urgență în ambulanța ce urma să-l transporte la Rahova, îmi spune că ceva s-a rupt, iremediabil, în echilibrul interior al acestui om și că "dosarul " tentativei de sinucidere nu este închis. Dea Domnul să mă înșel....
 

Publicat: 22 Iunie, 2012 - 12:37
Share

Poate că episodul ar fi trebuit ignorat, n-ar fi meritat nici o atenţie, dacă câteva televiziuni în căutare disperată de subiecte n-ar fi recurs la popularizarea sa.
Este vorba despre ce s-a întâmplat joi, în faţa locuinţei lui Adrian Năstase, din Zambaccian. În timp ce fostul premier era în operaţie, după tentativa de suicid, împiedicată de un poliţist cu prezenţă de spirit, câţiva juni cu creierele spălate s-au adunat şi au protestat într-un mod oribil pentru orice persoană dotată cu un bagaj minim de bun simţ.

Publicat: 21 Iunie, 2012 - 13:21
Share

Asta este condiţia unei persoane publice: place şi e acceptată, uneori necondiţionat, de o anumită categorie, fiind în acelaşi timp dezagreabilă unei alte părţi. Unanimitatea – formală – a dispărut odată cu regimurile totalitare, apte să anuleze orice fel de disidenţă.
 

Publicat: 20 Iunie, 2012 - 13:08
Share

„Dottore”... a mormăit satisfăcut de sine preşedintele cu vreo două zile înainte ca revista „Nature” să publice corespondenţa nesemnată a lui Daniel Funeriu, consilierul responsabil cu rufele murdare din debaraua Cotrocenilor. Căci tot el este cel care demonstrat cu zel ştiinţific, analizând „frame cu frame” filmuţelul în care Băsescu îi ardea o scatoalcă puştiului din Ploieşti că, tehnic, gestul ar fi fost imposibil.
 

Publicat: 19 Iunie, 2012 - 13:00
Share

Pupincurismul este o veche îndeletnicire naţională. Se practica încă din timpuri străvechi. Decebal a avut probabil, cântăreţii lui în strună care l-au comparat, în hexametru, probabil, cu Ceahlăul şi Omul la un loc. Apoi, după ce acesta n-a mai fost, odele locale au fost închinate măreţului Traian, tatăl naţiei care se forma rapid la Nord de Danubiu. Nu ştim ce se va fi întâmplat în următorii o mie şi ceva de ani, dar linguşeala a fost la ea acasă şi la curtea lui Ştefan (care n-a realizat, de la statura sa de Boc, comicul renumelui de “cel Mare”) şi la aceea a lui Mihai (declarat “întregitor” pentru nevoia de a strânge biruri din trei ţări în loc de una), ca să nu mai vorbim de ce s-o fi întâmplat pe la curţile fanarioţilor, unde dacă nu-l preamăreai pe Vodă, unde-ţi era capul riscai să ai picioarele.

Publicat: 18 Iunie, 2012 - 14:07
Share

“Intelectualii” lui Băsescu, câţi sunt, vorbesc despre “ideile noastre”. Despre “cei care ni se alătură”, “cei care vor binele ţării”, “cei care se opun dominaţiei stângii populiste” sau, pur şi simplu, “ungureni”.
 

Publicat: 15 Iunie, 2012 - 12:39
Share

După 22 de ani, istoria se repetă. De data aceasta într-o formulă lipsită de violenţă fizică, dar încărcată de tensiunile acumulate în cei aproape şapte ani de guvernare de dreapta, dar mai ales în ultimii trei, când puterea portocalie s-a aşezat ca o plagă peste întreaga societate.
 

Publicat: 14 Iunie, 2012 - 14:23
Share

Unul dintre cele mai profitabile obiceiuri ale lui Traian Băsescu este acela de a se despărţi fără regrete de oameni sau instituţii, când acestea nu-i mai sunt necesare. A demonstrat-o faţă de persoane care l-au sprijinit fără rezerve – şi aici nu l-aş aminti decât pe Cozmin Guşă – pe care le-a folosit până la momentul în care au început să devină o povară pentru el. Dacă lui Iliescu i s-a reproşat loialitatea dusă dincolo de limitele uzuale faţă de oameni alături de care s-a aflat de-a lungul timpului, aşa ceva nu i se poate reproşa în nici un caz preşedintelui în exerciţiu.

Publicat: 13 Iunie, 2012 - 13:19
Share

Traian Băsescu începe să semene tot mai mult cu unul dintre cei doi moşnegi care cârcotesc din loja spectacolului cu Muppets. Episodul de marţi, cu seminarul de familiarizare a politicienilor şi jurnaliştilor cu instituţiile europene şi cu rolul acestora, îl înfăţişează ca pe unul care descoperea cu întârziere America. Ai crede chiar că Uniunea Europeană a început abia odată cu participările sale şi poţi fi chiar convins că a trudit personal, cu pixul în mână, la Tratatul care guvernează această instituţie.

Publicat: 12 Iunie, 2012 - 12:21
Share

24 de ore a durat suspansul, până când Emil Boc a aflat că este din nou primar. Mai mult decât i-a trebuit să afle că nu mai e premier, după moţiunea de cenzură, sau de cât i-a trebuit să afle de la Băsescu că trebuie să-l lase pe Ungureanu în locul său.
 

Publicat: 11 Iunie, 2012 - 13:01
Share

Dacă pe eşecul general al PDL la alegerile locale scrie cu litere  mari „BĂSESCU”, pe dezastrul de la Capitală scrie „Elena Udrea”.
 

Publicat: 10 Iunie, 2012 - 23:30
Share

Estimările exit poll-urilor și rezultatele provizorii indică nu atât o victorie masivă a USL, cât o dezagregare efectivă a PDL-ului.
 

Publicat: 7 Iunie, 2012 - 12:44
Share

Este incredibil cu câtă uşurinţă se iau, aproape în permanenţă, decizii cu consecinţe dintre cele mai ample. Dacă e să luăm doar sistemul de vot, avem o imagine sugestivă a hei-rupismului parlamentar. Este a doua situaţie în care se schimbă un sistem prost cu altul şi mai prost. Votul uninominal, de care a făcut atâta caz Băsescu, s-a dovedit – în forma în care a fost aplicat – o aiureală totală care a dus în parlament candidaţi fără nici o şansă, clasaţi pe locul 2 şi 3, şi a lăsat pe dinafară câştigătorii.  

Publicat: 6 Iunie, 2012 - 12:39
Share

Joi debutează, la Bucureşti, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului găzduite de România: summit-ul anual al Fondurilor Mutuale şi de Garantare din Europa (AECM).
 

Publicat: 5 Iunie, 2012 - 14:15
Share

Fosta titulară a Dezvoltării şi Turismului se plânge pe blog că este “vânată” de unele posturi de televiziune al căror scop este să o compromită în ochii publicului. Cum însă domnia sa este o luptătoare – a dovedit-o cu prisosinţă în ultimii vreo 7 ani, în care a ocupat funcţii de mare răspundere, de la consilier prezidenţial la ministru în mai multe guverne – nu se va lăsa. Cu una, cu două…
 

Publicat: 1 Iunie, 2012 - 13:00
Share

Domnul Marga, încă proaspăt ministru de Externe, dă o probă consistentă a lipsei sale de experienţă diplomatică grăbindu-se să propună expulzarea ambasadorului sirian din România, ca semn al nemulţumirii statului nostru faţă de ceea ce se întâmplă în ţara din Orientul Mijlociu.