Publicat: 31 Iulie, 2012 - 13:24
Share

Cine-şi închipuie că Traian Băsescu nu ştie că teoria sa cu „lovitura de stat” este o gogomănie, e  naiv. Ştie foarte bine. Iar dacă o repetă ca un papagal este pentru că consilierii în materie de manipulare i-au recomandat să o facă: reală sau nereală, ceva va rămâne în mintea oamenilor.

Publicat: 30 Iulie, 2012 - 13:55
Share

O şmecherie clasică de-a preşedintelui (încă) suspendat este aceea de a-şi anunţa victoria dinainte de trecerea liniei de sosire. Este avantajul pe care şi-l crează pentru scandalul care urmează, de regulă. Aşa a făcut şi duminică seara. Înainte de închiderea urnelor, înconjurat de pedeliştii fideli, preşedintele (încă) suspendat s-a declarat victorios prin... neparticipare! Este o premieră mondială, pe care el a numit-o „strategie”.

Publicat: 27 Iulie, 2012 - 14:06
Share

Nu se putea imagina o gafă mai mare şi într-un moment mai nepotrivit decât acest presupus acord între USL şi organizaţia militarilor în rezervă. Nici dacă ar fi fost scris de Băsescu cu „mânuţa lui”, documentul n-ar fi putut provoca daune mai mari imaginii şi aşa şifonate de urecheala europeană pentru şotiile „nedemocratice” acuzate de opoziţie. Faptul că se neagă conţinutul nu are prea mare relevanţă, atât timp cât Ponta însuşi recunoaşte că a semnat un astfel de document, deşi insistă că nu ştia ce conţine.

Publicat: 26 Iulie, 2012 - 13:59
Share

Exact ca-n epopeile clasice, războiul dâmboviţean are întorsături neaşteptate şi inexplicabile. După ce diviziile blindate ale feldmareşalilor Von Ponta şi Krin Zu Antonescu au zdrobit rezistenţa fortificaţiilor parlamentare şi l-au luat prizonier pe Traian de Murfatlar, s-a produs prima întorsătură majoră. Liga Naţiunilor de la Bruxelles s-a făcut pavăză pentru dictatorul de la Cotroceni, acuzând „lovitura de stat” şi impunând o procedură democratică de demitere, în locul clasicei execuţii la zidul cazărmii.
 

Publicat: 25 Iulie, 2012 - 12:47
Share

Dacă n-ar fi vrut să fie extrem de serioasă, explicaţia lui Traian Băsescu faţă de intenţia PDL de a boicota referendumul ar putea să intre într-o antologie a umorului.
 

Publicat: 24 Iulie, 2012 - 13:14
Share

După ieşirea nervoasă de vinerea trecută – când l-a făcut pe Antonescu “paiaţă” şi i-a acuzat pe uselişti că sunt o “clică” care “vinde ţara” (n-a precizat cui) Băsescu s-a mai calmat. Vineri tocmai lecturase un sondaj din care reieşea că stă mult mai prost decât îl încredinţaseră sociologii de casă ai PDL-ului. Week-end-ul a fost un bun sfătuitor şi luni, la fan-clubul Băsescu de la B1TV şi Hot News, şi-a expus filosofia de campanie.

Publicat: 23 Iulie, 2012 - 13:06
Share

Mai puţin de o săptămână ne desparte de momentul în care în România va avea loc o premieră democratică: demiterea preşedintelui în exerciţiu. În istoria noastră au existat varii metode de a scăpa de un lider, începând cu pâra la Înalta Poartă, urmată de tăierea capului şi până la execuţia sumară, la zidul unor cazărmi militare.
 

Publicat: 20 Iulie, 2012 - 12:24
Share

După şedinţa CSAT de joi, în care Antonescu a propus demiterea şefului STS, Marcel Opriş pentru faptul că i-a montat – ilegal – legături telefonice speciale lui Băsescu la sediul de campanie (măsura căreia i s-a opus vorbitorul de limbă engleză Fota), preşedintele suspendat a făcut o veritabilă criză de nervi.

Publicat: 19 Iulie, 2012 - 11:04
Share

Loteria Română a fost o vacă de muls pentru toate guvernările, dar nici una nu a reuşit performanţa de a-i pune pielea pe băţ. Încă de la preluarea puterii de către portocalii, s-au stabilit câteva ţinte de unde se credea că vor putea fi scoşi bani frumoşi pentru clientela de partid. Una dintre ele a fost Loteria. O alta a fost Poşta.

Publicat: 18 Iulie, 2012 - 13:42
Share

Avem, la Bucureşti, suficient de mulţi imbecili, infiltraţi în clasa politică, indiferent de culoare. Sunt, în special, cei gata să strige „săriţi, hoţii!” – hoţii fiind propriii lor conaţionali care le fură cu neruşinare parte din privilegiile la care, în mod democratic, nu mai au dreptul. Au avut şi le-a trecut.  

Publicat: 17 Iulie, 2012 - 12:03
Share

Într-un scurt răgaz al aprigei bătălii politice declanşate de pierderea poziţiilor-cheie deţinute de fosta guvernare, cea nouă încearcă să demonstreze că e hotărâtă să mişte lucrurile din loc. Iar la originea acestei hotărâri se află unul dintre personajele de forţă ale actualului Executiv: ministrul de Finanţe Florin Georgescu.
 

Publicat: 16 Iulie, 2012 - 12:42
Share

Îmi place modul respectuos în care Băsescu se referă la propria sa persoană cu apelativul „preşedintele”. Nu Băsescu, nu Traian, nu „suspendatul”. Ci „preşedintele”, unicul şi indivizibilul.  

Publicat: 13 Iulie, 2012 - 11:32
Share

După duşurile reci, în serie, de la Bruxelles, Ponta s-a întors acasă cu o mină de băiat cuminte care nu iese din vorba celor mari.  Deja, la Bucureşti, perspectiva este cu totul alta decât cea care se iţea după blitz-krilg-ul de săptămâna trecută, când diviziile USL-iste au luat cu asalt şi au nimicit redutele parlamentare ale oastei portocalii: Totul părea planificat la secundă în cartierul general al noii puteri şi viteza cu care Băsescu a fost judecat şi executat rivalizează cu procesul de la Târgovişte.

Publicat: 12 Iulie, 2012 - 13:50
Share

La Bruxelles, Ponta a fost mustrat prieteneşte de Schulz şi refuzat mitocăneşte de Daul. “Comisarii” Înaltei Porţi au găsit în România subiectul care să-i mai relaxeze de pe urma stresului creat de incapacitatea de a găsi soluţii la criză. Şi ce poate fi mai distractiv decât să dai şuturi unei ţări care nu ştie să răspundă, având pe deasupra şi ceva muşte pe căciulă.  

Publicat: 11 Iulie, 2012 - 13:31
Share

Ponta s-a dus la Bruxelles ca să-i lumineze pe liderii europeni în legătură cu mineriada, puciul, genocidul şi lovitura de stat care au lovit nemilos fostul partid de guvernământ. Şi nu se duce cu mâna goală, ci cu deciziile Curţii Constituţionale care spun că ceea ce s-a făcut – cu “violenţa” şi “viteza” cunoscute – a fost sută la sută democratic.  

Publicat: 10 Iulie, 2012 - 12:48
Share

În mintea multor politicieni străini – mai ales dintre cei din speţa celor care simt nevoia să-şi dea cu părerea despre orice, fără a face vreun efort de informare serioasă, România este locul unde se poate întâmpla orice grozăvie. Dacă aici au avut loc mineriadele, este aproape logic că fenomenul se va repeta în aceiaşi parametri.

Publicat: 9 Iulie, 2012 - 13:11
Share

“Mergem la referendum” – a clamat, încrezător, preşedintele suspendat, după ce a explicat naţiei de ce, totuşi, contestă la Curtea Constituţională: din scrupulozitate! Nu vrea ca cineva să-l acuze că n-a epuizat toate mijloacele de apărare a instituţiei prezidenţiale. “Nu mă agăţ de scaun” – a dat el asigurări, încercând ca încă din prima să lovească în detractorii săi: unde s-a mai văzut dictator să dea de bună voie puterea Opoziţiei? Ce fapte de încălcare a Constituţiei am comis? Am dat eu în cap cuiva? Au fost doar vorbe, aruncate la supărare…
 

Publicat: 6 Iulie, 2012 - 14:33
Share

Tot tărăboiul din aceste zile care oferă pedeliştilor prilejul ca, în loc să aştepte cu coada între picioare derularea evenimentelor, să iasă în stradă şi să strige ca din gură de şarpe că democraţia e în pericol, are două cauze: prostia – ca să nu-i spun altfel -  internă şi diversiunea externă. 

Publicat: 5 Iulie, 2012 - 13:06
Share

Ceea ce părea un soi de poveste cu “arătarea pisicii” tinde să devină realitate: suspendarea preşedintelui.
 

Publicat: 4 Iulie, 2012 - 12:00
Share

Succesiunea de evenimente din “marţea neagră” a PDL-ului i-a provocat acestei conştiinţe veşnic treze a pedelismului, Monicăi Macovei, o criză de isterie politică: “Suntem în plină lovitură de stat! Treziţi-vă!” Când s-au trezit, deja Blaga nu mai era preşedinte la Senat, iar orele Robertei erau numărate (ghinion că nu le număra ea!) Cu viclenia care-l caracterizează şi cu jocul de scenă care i-a adus adeseori aplauze, preşedintele şi-a mai încercat odată norocul cu o partitură dramatică. I-a somat pe… Gabi Oprea şi Kelemen Hunor, la pachet cu Ponta şi Antonescu, să înceteze “acţiunile împotriva instituţiilor statului”! Ba chiar şi-a drapat apelul într-o comparaţie evident mobilizatoare: e o nouă mineriadă!
 

Publicat: 3 Iulie, 2012 - 13:16
Share

Scandalul doctoratelor este strâns legat de cel al bacalaureatului. Când s-au luat măsuri elementare de prevenire a furtului la examenele de absolvire, a explodat o veritabilă bombă: cifrele de promovabilitate au scăzut până la nivelul ameninţării unei mari părţi dintre universităţi cu şomajul! Ce s-a întâmplat?
 

Publicat: 2 Iulie, 2012 - 13:02
Share

Emil Boc a fost preşedinte al PD-PDL, vreme de 8 ani. A fost cel de-al treilea lider al formaţiunii, după Roman (1991-2001) şi Băsescu (2001-2005). Longevitatea sa în funcţie nu s-a datorat atât calităţilor sale de lider, cât calităţilor lui Traian Băsescu de a opta pentru un suplinitor disciplinat şi devotat. Pentru că, dincolo de mandatul direct, Băsescu a fost adevăratul şef al partidului în toată perioada post-Roman.