Publicat: 29 Noiembrie, 2012 - 13:33
Share

“Mituitorul lui Stan era ori dezinformat, ori bătut în cap” – declara Victor Ponta după ce procurorii l-au luat la cercetat pe vicepreşedintele Comisiei de Control a SRI, Ion Stan, pentru ceva mită primită de la un antreprenor şi folosită în scopuri electorale.
 

Publicat: 28 Noiembrie, 2012 - 12:34
Share

Dacă până acum confruntarea dintre agresorii statului de drept şi devotatul apărător al instituţiilor verticale a fost unul rece, de uzură, de vreo două zile a devenit fierbinte. Cu părerile date de la Cotroceni şi din studiourile TV prietenoase, Traian Băsescu lansează o veritabilă declaraţie de război. Unul total. A cărui miză este persoana viitorului premier.
 

Publicat: 27 Noiembrie, 2012 - 12:00
Share

Ultima ieşire publică a preşedintelui (nu cea de la mall, ci cea de la pupitrul din Cotroceni) a avut doar o faţadă de intentie  informativă – aceea de a lămuri poporul în legătură cu ce s-a întâmplat la Bruxelles şi care a fost rolul său personal în asigurarea succesului summit-ului – şi nu eşecul, cum s-au grăbit să titreze ziarele şi televiziunile duşmănoase faţă de “instituţiile statului”, altele decât cele acaparate de pucişti.

Publicat: 26 Noiembrie, 2012 - 12:27
Share

Crin Antonescu admite că dacă n-ar exista o majoritate republicană, l-ar prefera pe Regele Mihai în funcţia de monarh constituţional. Ceva asemănător au mai comis liberalii în 1992, când au avut năstruşnica idee să-l propună pe rege, candidat la preşedinţie. O delegaţie de bătrâni liberali s-a dus la Versoix cu oferta care a fost refuzatăde un rege mai lucid decât susţinătorii săi. Liberalii, conduşi de Radu Câmpeanu, n-au mai mers în alegeri cu un candidat propriu la preşedinţie şi acest lucru i-a costat ratarea pragului electoral şi rămânerea, pentru patru ani, pe dinafara parlamentului, în care au mai revenit decât sub umbrela Convenţiei Democratice, condusă de ţărănişti.
 

Publicat: 23 Noiembrie, 2012 - 12:55
Share

Probabil că nu puţini sunt parlamentarii care au simţit o furnicătură pe şira spinării auzind de păţania lui Trăşculescu. Iar după cea a lui Stan, furnicăturile s-au transformat într-o transpiraţie rece. De ce? Pentru simplul motiv că operaţiunile celor doi – unul portocaliu, de la fosta putere şi altul roşu, de la cea actuală – au utilizat aceeaşi metodă de creştere a nivelului propriu de trai: traficul de influenţă!

Publicat: 22 Noiembrie, 2012 - 12:42
Share

Un recent sondaj de opinie vine cu concluzii relativ surprinzătoare. Trebuie, însă, să ţinem cont de faptul că un sondaj pre-electoral are doza sa de relativitate şi votul poate foarte bine să-l confirme sau să-l infirme.

Publicat: 21 Noiembrie, 2012 - 12:42
Share

Bătălia pentru fonduri europene dintre Băsescu şi Ponta are şi ceva comic. La Bruxelles este o dispută între preşedintele Van Rompuy (care reprezintă interesele donatorilor – adică ale ţărilor care dau mai mult decât primesc şi ţin, de fapt, Uniunea în funcţiune) şi Comisie plus Parlament (care reprezintă interesele „amicilor coeziunii”, adică ale ţărilor care consumă, în general, mai mult decât sunt în stare să producă).

Publicat: 20 Noiembrie, 2012 - 13:33
Share

Dacă e să-i asculţi doar pe candidaţii la alegerile din 9 Decembrie, îţi vine să spui că Dumnezeu a pus mâna în capul României, fericind-o cu oameni unul şi unul, numai buni de pus la rana etern sîngerândă a necazurilor cu care se confruntă românii. Dacă, însă, apleci urechea şi la informaţii de genul „Fişă de candidat” (sau cam aşa ceva) difuzată de un post TV care nu mai are nici ce câştiga şi nici ce pierde din această campanie, te îngrozeşti!
 

Publicat: 19 Noiembrie, 2012 - 12:38
Share

Dacă s-ar face o anchetă cu răspunsuri sincere, aş băga mâna în foc că dintre cei 17+4 miniştri din cabinetul actual, 16+4 ar face orice să-şi păstreze portofoliul şi după 9 Decembrie.

Publicat: 16 Noiembrie, 2012 - 13:29
Share

Scandalul declanşat în Statele Unite de relaţia amoroasă a şefului CIA, cu biografa sa – dar nu numai - repune pe tapet o problemă relativ des întâlnită în mediile politice şi de afaceri: criza (sexuala) a bărbatului ajuns la maturitate şi realizat din punct de vedere social şi profesional.
 

Publicat: 15 Noiembrie, 2012 - 12:44
Share

Dincolo de anecdotica genului, interceptările telefonice făcute de procurori în diferite investigaţii au darul de a pune în evidenţă elemente de psihologie şi de comportament care altminteri rămân ascunse în spatele blindajului imaginii publice.
 

Publicat: 14 Noiembrie, 2012 - 12:29
Share

Startul campaniei electorale se dovedeşte păgubos pentru ambii competitori principali. Pentru USL, prin acuzaţiile de incompatibilitate lansate de ANI la adresa celor trei miniştri plus un secretar general adjunct, şi pentru ARD, prin arestarea şi punerea sub acuzare a deputatului-candidat Trăşculescu. Ambele părţi pierd puncte importante în percepţia electoratului. USL – pentru că nu a dus până la capăt măsura suspendării celor acuzaţi (cărora, oricum, nu le-a mai rămas mare lucru din mandat), iar ARD pentru că va suporta efectul de domino al afacerii cu contracte mediată de şeful organizaţiei de Vrancea.

Publicat: 13 Noiembrie, 2012 - 12:47
Share

Iată o problemă de studiat pentru CSM, dacă nu chiar pentru doamna Redding şi trupa sa de “prieteni ai justiţiei”: cum se poate ca două instanţe să pronunţe soluţii atât de diferite în acelaşi dosar?

Publicat: 12 Noiembrie, 2012 - 13:00
Share

Din închisoare, unde ispăşeşte pentru o vină ce n-a convins nici o persoană de bun simţ, Adrian Năstase face consideraţii asupra propriei situaţii, definindu-se ca „deţinut politic”.

Publicat: 9 Noiembrie, 2012 - 12:29
Share

Probabil că mulţi nici măcar n-au observat faptul că – oficial – a început campania electorală. Pentru simplul fapt că România pare să fie într-o eternă campanie. Am avut campania pentru suspendarea preşedintelui, campania pentru alegerile locale, iar acum cea pentru parlamentare.

Publicat: 8 Noiembrie, 2012 - 13:49
Share

“Cineva trebuie să plece” – exclama ritos preşedintele Băsescu spre finalul anului trecut, când doctorul Arafat îşi exprimase deschis dezacordul faţă de unele prevederi din punctul reformei sistemului medical.
 

Publicat: 7 Noiembrie, 2012 - 12:45
Share

Graţie sistemului american de vot, aşteptarea rezultatului nu implică tensiunile pe care le generează alte modele, precum al nostru, unde scorul de seară nu se potriveşte cu cel de dimineaţă. La finalul scrutinului de peste ocean s-a ştiut clar că Obama îşi continuă sejurul la Casa Albă cu un al doilea mandat. Ca majoritatea preşedinţilor din ultima vreme cărora primul termen le-a acordat “avantaj serviciu”.

Publicat: 6 Noiembrie, 2012 - 13:50
Share

Traian Ungureanu şi-a descoperit talente de comper-prezentator şi nu pierde nici o ocazie de a se da în stambă. Deşi nimic nu-l ajută – nici fizicul, nici faţa, nici vederile – insistă să se erijeze în maestru de ceremonii al partidului din care face parte, lansând cele mai gogonate aserţiuni fără să roşească vreo clipă.

Publicat: 5 Noiembrie, 2012 - 12:58
Share

Noţiunea de “mega-fraudă bancară” şi suma de aproape 30 milioane de euro delapidaţi vehiculate de procurorii DIICOT sunt cel mai elocvent model de promovare intensivă a activităţii Parchetului – una dintre caracteristicile principale ale “regimului” Kovesi-Morar.

Publicat: 2 Noiembrie, 2012 - 13:01
Share

“Am îndeplinit porunca a 8-a a lui Barroso” – a spus Mona Pivniceru când a anunţat numele celor doi candidaţi selectaţi pentru conducerea Parchetului General şi a DNA. S-o fi îndeplinit porunca lui Barroso, dar nu şi dorinţa lui Gitenstein, ambasadorul american, cel atât de implicat în viaţa politică românească.

Publicat: 1 Noiembrie, 2012 - 13:41
Share

De şase ori au votat românii la alegerile generale pe liste de partid. Vreme de 18 ani sistemul a funcţionat suficient de corect pentru ca să ridice semne de întrebare, într-o manieră proprie codului lui Murphy: dacă ceva merge, trebuie înlocuit.
Febra modificării a venit dinspre partidul prezidenţial, în urma îndemnurilor pornite de la Cotroceni: “lista” este cauza tuturor păcatelor!