Publicat: 28 Iunie, 2013 - 13:09
Share

Încep să se lămurească lucrurile cu accidentul din Muntenegru: tahograful arată că autocarul rula cu 80 km/h pe o porţiune restricţionată la 50 km/h! Reiese, deci, limpede, că şoferul de rezervă este autorul acestei crime multiple. Înseamnă că am ţinut doliu şi pentru el…

Publicat: 27 Iunie, 2013 - 12:34
Share

În fierbinţeala generată în mass media şi în politică de nefericitul accident din Muntenegru, nici un alt eveniment ce a avut loc marţi nu a reuşit să capteze atenţia comentatorilor. Dacă talk-show-urile au fost copleşite de amănunte şi de păreri emise de toţi invitaţii de profesie disponibili, nu s-a găsit loc pe nicăieri – nici măcar la canalele specializate – pentru reflectarea unui eveniment economic important: seminarul organizat de Fondul Român de Contragarantare şi revista Finanţiştii pe tema “Garantarea şi Contragarantarea după Basel III”.

Publicat: 26 Iunie, 2013 - 14:27
Share

În emisiunea "Cafeneaua politică" a lui Horia Alexandrescu, de la MONEY CHANNEL, analiza concretă a condiţiilor în care s-a produs accidentul din Muntenegru a identificat una dintre cauzele principale ale costului – uman şi material – în continuă creştere a procesului rutier: faptul că, după 23 de ani, nu avem încă un Cod Rutier, adaptat la condiţiile actuale de desfăşurare a traficului.

Publicat: 25 Iunie, 2013 - 13:59
Share

Accidentele rutiere colective nu mai sunt o noutate pentru noi. De-a lungul drumurilor mai mult sau mai puţin naţionale se întind şiruri de cruci marcând locurile unde societatea plăteşte un inutil tribut de sânge şi viaţă neglijenţei, bravadei sau chiar inconştienţei celor de la volan. Nu în puţine dintre cazuri aceste condiţii subiective sunt completate de unele – să le zicem obiective: starea proastă a carosabilului, absenţa semnalizării, proasta gestionare a traficului.

Publicat: 21 Iunie, 2013 - 12:44
Share

Două au fost evenimentele ultimelor zile care au plantat un semn de întrebare în dreptul victorioasei inscripţii "USL".

Publicat: 20 Iunie, 2013 - 12:51
Share

Literatura s-a democratizat, după Revoluţie. Dacă înainte de decembrie 1989, privilegiul de a-ţi vedea o carte tipărită ţinea de un cumul întreg de condiţii între care valoarea opului nu se află chiar pe primul loc (uneori dimpotrivă!), de vreo două decenii încoace aproape oricine ştie să ţină un pix sau un stilou în mână are dreptul – stipulat în Constituţie, prin libertatea de exprimare – să acceadă la calitatea de scriitor.

 

Publicat: 19 Iunie, 2013 - 13:48
Share

Zilele trecute, într-un mare aeroport american, am avut un schimb de impresii cu un coleg, jurnalist din Washington, împreună cu care participasem la o manifestare internaţională. A venit vorba, bineînţeles, şi despre marele scandal prilejuit de dezvăluirile legate de proporţia pe care a căpătat-o în America “monitorizarea” tuturor comunicaţiilor şi activităţilor în general, de către numeroasele instituţii specializate, în numele combaterii terorismului.

Publicat: 18 Iunie, 2013 - 14:13
Share

Odată ce cursa transatlantică venind din Salt Lake City a pus roţile pe pista aeroportului Charles de Gaulle din Paris m-am simţit ca acasă.

Publicat: 7 Iunie, 2013 - 12:50
Share

Justiţia focalizează un interes major din partea unei societăţi aflate încă pe traseul sinuos al marşului spre o democraţie reală. Problemele acestei „puteri” în stat s-au acutizat în cursul anului trecut, când segmente ale instituţiei s-au implicat în lupta politică, făcând să se încline balanţa în favoarea uneia din părţi.

Publicat: 6 Iunie, 2013 - 12:50
Share

În mintea multora se insinuează ideea „victimei” Becali. Ce-a păcătuit omul ăsta ca să ia condamnare după condamnare, ani lungi de temniţă? Şi pentru ce? A vrut să premieze o echipă care nu mai avea nimic de pierdut, ca să joace corect! N-a dat mită, cum s-a întâmplat în procesul cu schimbul de terenuri. Deşi nici acolo nu era el prea vinovat, că doar nu le-a pus pistolul la tâmplă generalilor. Dar să zicem că aia era cu totul altă speţă. Sau cu hoţii de maşini: le-a dat o lecţie de viaţă. Nu i-a schingiuit, ba le-a mai dat şi câte ceva de cheltuială. Şi atunci ce e cu toţi anii ăştia de puşcărie, cu luarea lui de lângă familia pe care o iubeşte, cu lăsarea de izbelişte a Stelei, mândria naţională... 

Publicat: 5 Iunie, 2013 - 12:52
Share

Anchetarea şi reţinerea directorului general al ANTENA GRUP a constituit un şoc pentru opinia publică, cea care identifica trustul cu vârful său de lance, ANTENA 3, perceput ca un fel de tribună a „rezistenţei” împotriva preşedintelui şi a guvernelor sale de până în 2012. Nu că astfel de lucruri nu s-ar mai fi întâmplat – doi dintre predecesorii lui Sorin Alexandrescu au avut – şi mai au – de furcă cu Justiţia: Sorin Pantiş şi Codruţ Sereş. Dar nu pentru motivele pentru care este cercetat ultimul.

Publicat: 4 Iunie, 2013 - 12:54
Share

Dan Nica a aruncat piatra – gândindu-se ce e la el prin Poşta care ar fi putut fi performantă, dacă n-ar fi falimentat-o predecesorii săi – când a afirmat că este “ruşinos” ce se întâmplă la Autoritatea de Supraveghere Fiscală, unde personalul restructurat de la CNVM şi CSA primeşte salarii compensatorii care ajung până la 800.000 euro de cap de om, în timp ce amărâţii de la Poştă primesc doar cât să nu moară de foame în următoarele luni. Când a auzit chestia asta, premierul a luat foc. Dar a luat degeaba, pentru că a aflat rapid că n-are ce să facă, deoarece respectiva prevedere fusese votată în consiliile de administraţie devenind perfect legală, orice intervenţie putând să nască conflicte juridice. Unica soluţie ar fi o nouă reglementare care să taxeze dur, cu până la 85%, veniturile exorbitante obţinute în acest fel.

Publicat: 3 Iunie, 2013 - 12:58
Share

După ce ne-a ameţit cu declaraţii contradictorii de nu mai ştia nici Ponta ce să creadă, micul ministru al marilor proiecte, Dan Şova, şi-a şters sudoarea de pe frunte şi ne-a anunţat că a obţinut o victorie definitivă şi irevocabila: am scăpat de Bechtel! După ce ne-au chinuit aproape zece ani cu autostrăzile lor care costau tot mai mult, pe măsură ce ce scurtau, americanii ne-au zis pa şi pusi! Nu pe gratis: o despărţire de acest soi costă. Ca un divorţ! Doar vreo 37 de milioane de euro mai trebuie să le plătim ca să nu mai facă nimic, să-şi ia calabalâcul şi să-i fericească pe alţii cu contractele lor.