Publicat: 30 August, 2013 - 14:54
Share

Vicepreşedintele Biden, exprimându-şi „lipsa de îndoială” faţă de utilizarea de gaze toxice de către armata siriană, semăna izbitor cu Colin Powell, derulând, la ONU, fotografiile făcute de CIA în care se presupunea, la fel de „fără îndoială”, că ar fi fost arme irakiene de distrugere în masă. Cred că această imagine, difuzată pe mapamond la o oră de vârf, a fost elementul care a generat fisura din zidul occidental anti-sirian, lăsându-i pe americani singuri în faţa deciziei. Cameron cred că a fost mulţumit, în sinea lui, că parlamentul britanic a votat împotrivă, altminteri ar fi fost nevoit să meargă la război ca şi Tony Blair, dus de mână de marele frate american. A dat înapoi şi Franţa, cea atât de dispusă să sprijine orice opoziţie din fostele sale colonii şi care a întors brutal şi unilateral balanţa în favoarea insurgenţilor din Libia.

Publicat: 29 August, 2013 - 12:44
Share

Zidul care înconjoară Casa Poporului constituie una dintre realităţile sugestive ale trecutei epoci. Într-o ţară în care până şi circulaţia pietonilor era interzisă în jurul clădirilor care găzduiau anumite instituţii, ce nu puteau fi protejate prin ziduri, procesul acesta de împrejmuire dădea oficialităţilor garanţia că puterea nu poate fi afectată de acţiuni ale duşmanilor poporului. Şi, într-un fel aveau dreptate: fără zid de apărare, clădirea CC-ului a fost o "pradă" sigură pentru revoluţionari.

Publicat: 28 August, 2013 - 15:18
Share

Principalul argument pe care îl aduc americanii în sprijinul intenţiei lor de a ataca Siria este “lipsa de îndoială”. Analiştii şi decidenţii militari i-au servit lui Obama acest motiv, care pare să-l fi convins.

Publicat: 27 August, 2013 - 13:09
Share

Un portofoliu ministerial oferă titularilor ocazia de a se plimba în lungul şi în latul lumii, pe banii statului, sub pretextul strângerii legăturilor de prietenie şi de afaceri cu naţiuni dintre cele mai exotice.

Publicat: 26 August, 2013 - 11:57
Share

Tot circul ăsta cu case regale, imperiale şi internaţionale, cu dinastii care-şi împart frăţeşte sceptrele şi supuşii teoretici, n-ar fi fost posibil dacă autorităţile n-ar fi apăsat mai mult decât trebuie pedala populismului şi a interesului electoral. Participarea unor înalţi oficiali – mergând până (sau plecând de) la preşedinte, la felurite sindrofii şi chiolhanuri cu pretenţii de evenimente reprezentative a făcut ca existenţa acestor ficţiuni să capete un soi de conotaţie oficială.

Publicat: 22 August, 2013 - 12:22
Share

Adrian Sârbu este românul cu cea mai spectaculoasă carieră internaţională în managementul afacerilor. Fostul operator de la “Sahia”, care a avut bafta de a surprinde pe peliculă momente importante ale Revoluţiei, a ieşit din anonimat “lipindu-se” de Petre Roman, în calitate de consilier.

Publicat: 21 August, 2013 - 11:35
Share

În timp ce cortegiul cu rămăşiţele pământeşti ale celui care a fost autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, îşi croieşte drum spre casă, cu alaiul de care TV de transmisii directe şi puhoiul de reporteriţe gata să-l întrebe pe răposat: “De ce aţi murit?”, în România se petrec fel de fel de lucruri.

Publicat: 20 August, 2013 - 12:30
Share

Mă mir că la conferinţa de presă la care a fost escortat de eminenţa gri-cenuşie a colegilor liberali, anonimul Chiţoiu, Ponta a reuşit să articuleze cele câteva cuvinte din care n-am înţeles nimic. Pentru că lovitura aplicată în plexul USL-ului de către coabitantul Băsescu, prin intermediul DNA-ului devotatei sale Codruţa, a fost nimicitoare. Am simţit cum premierul nu mai are aer şi deschide gura ca peştele pe uscat, fără să poată articula nici măcar o interjecţie.

Publicat: 19 August, 2013 - 12:43
Share

Puntea celor patru zile libere bugetare n-au lăsat ţara mai liniştită ca de obicei. Ba, dimpotrivă, politicienii s-au dovedit mai activi ca oricând.

Publicat: 14 August, 2013 - 13:00
Share

Multă lume- naivii în general- se întreabă ce este cu campania asta a lui Băsescu, acum în plină vacanţă şi fără un obiectiv clar la orizont? Până la alegerile la care el nu va mai candida va trece mai bine de un an. Cine va mai ţine minte atunci că el s-a răstit la iredentişti? Ar mai fi europarlamentarele, tot de la anul, în care singura sa grijă e să o mai căpătuiască o dată pe fica sa, în condiţiile în care nu mai are la îndemână aparatul care să-i asigure cele 15 voturi din fiecare secţie. Atunci?

Publicat: 13 August, 2013 - 10:31
Share

Nu mă mir de Cernea, pe care nu-l duce mintea decât la căsătoriile homosexuale şi alte chestiuni de acelaşi calibru. Mă mir de Costică Canacheu, care este parlamentar de când se ştie şi cunoaşte regulile scrise şi nescrise ale politicii. Pe care le-ar fi putut cunoaşte, parţial, şi Ninel Peia. Despre cel de-al patrulea muşchietar nu ştiu nimic şi, deci, nu mă mir.

Publicat: 12 August, 2013 - 11:21
Share

Dacă prin toate clasamentele europene figurau pe locuri codaşe, avem acum ocazia să ne mândrim cu o performanţă: şpaga de un milion de euro pretinsă de judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel, cea care în mod de-a dreptul miraculos l-a făcut scăpat de puşcărie pe Dinel Staicu, şi noi ne întrebam degeaba cum şi de ce!

Publicat: 11 August, 2013 - 11:00
Share

Odată cu publicarea mailurilor pe care fostul consilier prezidenţial Corina Creţu le adresa fostului secretat de Stat Colin Powell, iese la iveală o afacere pe care nici unul dintre celebrele servicii americane n-au reuşit să o depisteze la mementul cuvenit. Cu atât mai stranie este această situaţie cu cât, fără îndoială, corespondenţa dintre cei doi zăcea prin serverele NSA încă decând chestiunea era de actualitate.

Publicat: 6 August, 2013 - 10:37
Share

"Dacă venea la Neptun, ne întâlneam, discutam. Dar, s-a dus la Miami, cu bona!" - este ultima săgeată otrăvită lansată de Băsescu în direcţia lui Ponta. Una care îl prinde pe acesta descoperit şi fără replică. 

Publicat: 2 August, 2013 - 10:45
Share

Este de-a dreptul straniu cum oameni consideraţi în general deştepţi nu reuşesc să vadă clar soluţia unei probleme, deşi aceasta îi calcă uneori pe bătături.

Publicat: 1 August, 2013 - 12:05
Share

A-l numi pe Hayssam ca atare, înseamnă să întinezi „nobilele” idealuri ale terorismului! Pentru că sirianul este orice altceva decât un terorist.