Publicat: 29 Octombrie, 2013 - 12:40
Share

Un reportaj năucitor a difuzat, la finele săptămânii trecute, PRO TV. De fapt, o anchetă, despre jaful “ca-n codru” la care este supusă pădurea. 

Publicat: 28 Octombrie, 2013 - 11:56
Share

Ca orice buni gospodari, când au preluat puterea de la nepricepuţii lor predecesori (nu contează că fuseseră tot ei…) actualii guvernanţi şi-au făcut nişte socoteli: atâta avem de încasat – iată cât vom cheltui. Procedeul se bazează pe precedente, iar aceste precedente arătau că dacă nu eşti prea optimist în privinţa veniturilor, îţi poţi permite să fii mai darnic la alocările de resurse bugetare când cei vitregiţi din start pentru varii motive mai primeau câte ceva.

Publicat: 24 Octombrie, 2013 - 12:43
Share

M-am cam săturat să tot aud cum se plânge de mila bieţilor medici, care sunt prost plătiţi şi trataţi de un stat nerecunoscător, care-i împinge să părăsească ţara şi să se împrăştie prin toate zările.

Publicat: 23 Octombrie, 2013 - 11:36
Share

Episodul participării lui Ponta la Consiliul European fără mandat din partea preşedintelui, la începutul guvernării useliste, va rămâne un reper în relaţia dintre cei doi oameni politici. Şi, chiar dacă n-au ajuns la faza la care preşedintele şi premierul polonez s-au îmbrâncit sub privirile uimite ale liderilor europeni, disputa lor, concretizată prin imposibilitatea în care s-a aflat Ponta de a participa la lucrări, deşi el era prezent, iar Băsescu renunţase să mai facă deplasarea, a strârnit nu puţine comentarii şi aprecieri negative la adresa situaţiei din România.

Publicat: 21 Octombrie, 2013 - 12:36
Share

Traversarea oceanului şi prezentarea dovezilor de credinţă şi devotament faţă de „marele frate” are ceva din tradiţia instalată în Ţările Româneşti ale Evului Mediu, când domnii sau candidaţii la domnie luau drumul Stambulului pentru a se închina padişahului. Cuferele burduşite cu galbeni sau cu odoare preţioase au fost înlocuite, azi, de o frazeologie în care abundă noţiuni ca parteneriat, integrare, orizont democratic şi ataşament faţă de valorile acestuia.

Publicat: 17 Octombrie, 2013 - 13:00
Share

Dacă este să ne luăm după guvernanţi, de vină pentru toate relele care ni se întâmplă este evaziunea fiscală. Deoarece cetăţenii lipsiţi de simţul responsabilităţii sau afacerişti oneroşi încearcă să fenteze fiscul în privinţa banilor pe care îi datorează în schimbul serviciilor pe care le face statul, sănătatea, educaţia şi chiar apărarea sunt pe butuci şi riscă să îşi dea ultima suflare înaintea fiecărui nou proiect de buget. De aceea, atenţia şi eforturile prioritare ale organelor de represiune se îndreaptă asupra acestor categorii pe care le-ar dori exterminate. Fiecare victorie – fie ea cât de tardivă – a justiţiei împotriva acestor specimene este salutată ca un nou pas spre viitorul de aur al unor societăţi bine guvernate.

Publicat: 15 Octombrie, 2013 - 11:15
Share

După cum a anunţat (încă) liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu (altul, nu cel cu transformatoarele), partidul este pe cale să devină cea mai bogată formaţiune politică din România. Cu o avere (curată şi declarată) de peste 50 de milioane de euro poate sfida orice concurenţă internă. 

Publicat: 4 Octombrie, 2013 - 14:39
Share

Nu există nici un dubiu că escalada relaţiei bilaterale Ponta-Antonescu a atins punctul său maxim odată cu comentariile premierului pe tema schimbării procurorului Papici. De fapt nu schimbare, ci încetarea mandatului (mandatelor) acestuia. Doar că neglijenţa Executivului – inclusiv a ministrului Justiţiei - a făcut ca anchetatorul Referendumului să nu fi fost înlocuit la termen, când i-a expirat mandatul. Răgazul care i-a fost lăsat l-a făcut să creadă că este, în continuare, şef de secţie şi că unul ca el este, practic, de neînlocuit, mai ales când anchetează un dosar atât de sensibil ca cel în care este implicat vicepremierul Dragnea.

Publicat: 3 Octombrie, 2013 - 12:58
Share

De-a lungul sfertului de secol care a trecut de la Revoluţie în evoluţia presei s-au manifestat câteva etape distincte.

Publicat: 2 Octombrie, 2013 - 11:43
Share

America a intrat în “incapacitate de plată”. Pentru că democraţii şi republicanii din Congres n-au reuşit să ajungă la un acord în legătură cu bugetul până la data fatidică de 1 octombrie, preşedintele Obama a ordonat agenţiilor guvernamentale să-şi înceteze activitatea. 800.000 – din totalul de 2 milioane de funcţionari federali intră într-un concediu forţat, iar de funcţionat mai funcţionează doar serviciile care au legătură cu securitatea naţională. Obama şi-a exprimat regretul că legiuitorii n-au reuşit să ajungă la acordul care să permită statului să funcţioneze. La rândul lor, legiuitorii – cei conservatori – au acuzat Executivul de lipsă de elasticitate în aprecierea necesităţilor vitale ale statului.