Publicat: 29 Noiembrie, 2013 - 11:43
Share

De la înfiinţarea sa şi până joi, fluxul unionist a avut sens unic: dinspre ţările dornice să intre în marea familie europeană, înspre Bruxelles. Un drum presărat de condiţionalităţi multiple şi de verificări riguroase. Ţările din valurile ulterioare au făcut consistente stagii în sala de aşteptare până când corifeii au considerat că îndeplinesc condiţiile necesare. Drumul României spre UE a durat mai bine de un deceniu şi admiterea a fost incertă până la ultimul termen. 

Publicat: 28 Noiembrie, 2013 - 12:55
Share

Într-o intervenţie televizată pe postul public, Traian Băsescu a trecut în revistă priorităţile de politică externă ale României.

Publicat: 27 Noiembrie, 2013 - 12:49
Share

Odată cu meciul disputat în faţa unui număr record de spectatori – pentru Arena Naţională (doar vreo 10.000) cu echipa germană Shalke 04, campioana României stabileşte un nou record: şapte ediţii ale grupelor Ligii Campionilor în care nu reuşeşte să realizeze punctajul necesar calificării în primăvara europeană. Alături de un altul: nu a mai câştigat o întâlnire în această competiţie din 2006, când i-a învins pe dinamovişti de la Kiev cu 4-1, la ei acasă!

Publicat: 26 Noiembrie, 2013 - 12:12
Share

Pentru orice televiziune de ştiri în pană de subiecte, soluţia salvatoare o constituie o anchetă fulger printre trecători cu întrebări de genul: “Nu-i aşa că nu vă ajung banii?”, “Nu-i aşa că nu aveţi ce pune pe masă?”, “Nu-i aşa că pensia este insuficientă?” Răspunsurile vor fi în proporţie de sută la sută afirmative. Iar telespectatorii vor fi încântaţi că postul respectiv le împărtăşeşte problemele şi le înţelege.

Publicat: 22 Noiembrie, 2013 - 12:59
Share

Preşedintele a mai ieşit odată pe sticlă, la Biserica Adorării Sale, pentru a lămuri lucrurile în legătură cu împrumutul său de la bancă pentru achiziţionarea celor 300 ha de teren de la Nana. "Este o manevră politică!" – punea domnia sa lucrurile la punct. Un fapt obişnuit de viaţă, normal, este tratat de către răuvoitori într-o manieră care nu ţine cont de dreptul la intimitate şi viaţă personală.

Publicat: 21 Noiembrie, 2013 - 12:59
Share

În timp ce guvernul dă din colţ în colţ încercând să găsească banii cu cae să astupe găurile din buget, inventând noi taxe, în loc să se concentreze asupra absorbţiei fondurilor europene gratuite, într-o anumită zonă a administraţiei se petrec lucruri care te lasă cu gura căscată.

Publicat: 20 Noiembrie, 2013 - 12:58
Share

Nu cred că ar trebui să fim prea supăraţi pe faptul că nu ne-am calificat la mondialul de fotbal. Nici n-am fi avut cum. Sportul acesta stă, de vreo două decenii, sub semnul speranţei şi al norocului. Dorim să performăm, dar n-avem nimic: ori ne pun în faţă sorţii echipe prea puternice, ori ne sunt repartizaţi arbitri care ţin cu ceilalţi, ori nu prindem o zi bună. Marţi a fost cu siguranţă o astfel de zi. Timp de două reprize echipa noastră n-a arătat nimic: nici tehnică, nici concepţie de joc, nici dorinţă de a învinge. 

Publicat: 19 Noiembrie, 2013 - 12:59
Share

Alianţa de Centru-Dreapta, unul dintre cei doi piloni ai USL nu mai există. Anunţul a fost făcut de Crin Antonescu, într-un interviu la TV şi el marchează de facto expirarea colaborării politice dintre PNL şi PC. Formalităţile sunt lăsate pe altă dată, acestea fiind mai complicate şi implicând reacţii în lanţ ce pot să afecteze însăşi construcţia USL, care este nu o simplă alianţă între liberali şi social-democraţi, ci între cele două alianţe ale acestora – a liberalilor cu conservatorii lui Constantin şi a social-democraţilor cu uneperiştii lui Oprea. 

Publicat: 18 Noiembrie, 2013 - 12:05
Share

Anvergura politică judeţeană a celui de-al doilea om din guvern a fost mai mult decât evidentă în cursul interviului luat în emisiunea „După 20 de ani.”

Publicat: 15 Noiembrie, 2013 - 09:56
Share

Dacă USL-ul n-a prea nimerit-o cu suspiciunile legate de procurorul Papici şi de implicarea acestuia în verificarea terenurilor pe care urma să le cumpere fiica preşedintelui, în schimb a dat – fără să vrea – peste un fir de care se poate trage cu ceva succes.

Publicat: 14 Noiembrie, 2013 - 11:49
Share

Când spuneam, într-un comentariu anterior, că USL-ul îi serveşte pe tavă lui Băsescu ocazii pentru a înscrie puncte în meciul surd dintre cei doi poli de putere nu-mi imaginam că Ponta&Comp vor recidiva cu atâta promptitudine.

Publicat: 13 Noiembrie, 2013 - 13:08
Share

Aflăm – cu relativă surprindere – că familia Cârpaci din Timişoara, cea care a evacuat un spital dintr-o clădire pe care a dobândit-o, are nu mai puţin de 144 de proprietăţi imobiliare. Un veritabil imperiu. Cine este acest Cârpaci?

Publicat: 12 Noiembrie, 2013 - 10:32
Share

Dacă raportul de ţară pe Justiţie (MCV) va fi şi de data asta negativ – şi va fi – cine mai este de vină? Guvernul, care pune bocancul în gâtul instituţiilor “verticale” şi împiedică prin felurite mijloace justiţia să-şi facă datoria?

Publicat: 6 Noiembrie, 2013 - 12:50
Share

În România sunt probleme cu statul de drept- o ţine pe-a ei femeia-comisar pe Justiţie, Viviane Reding, gândindu-se, bineînţeles, la episodul suspendării preşedintelui. Cei cu opoziţia la Schengen fac şi ei, sistematic, trimitere la problemele justiţiei, iar MCV-ul de la sfârşitul anului va trata prioritar această problemă.

Publicat: 5 Noiembrie, 2013 - 12:50
Share

Florinel Dumitrescu este senator de Teleorman. Probabil că aceasta este prima şi ultima ştire care îl are ca subiect: faptul că a părăsit partidul prin care a ajuns în Senat şi s-a înscris în PSD. Cu el, jumătate dintre parlamentarii pe care i-a obţinut partidul lui Dan Diaconescu au abandonat formaţiunea-mamă.