Publicat: 31 Ianuarie, 2014 - 12:59
Share

Codul de procedură penală, revizuit sub directa supraveghere a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu şi validat de toate instituţiile responsabile, conduse la vremea aceea de reprezentanţi sau afiliaţi ai PDL – între care şeful DNA, Daniel Morar, conducerea CSM, conducerea ICCJ - şi cu binecuvântarea Monicăi Macovei, a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu, în anul 2009, la începutul celui de-al doilea mandat al său.

Publicat: 30 Ianuarie, 2014 - 13:03
Share

Peste o sută de oameni au fost salvaţi de pe drumurile pe care li s-au împotmolit maşinile în nămeţi! – exclamă reporterii porniţi în căutarea senzaţionalului. "De când staţi aici?"; "Aveţi ce mânca, ce bea?", "N-aţi îngheţat?" – întreabă grijulii oamenii cu microfonul în mână. Răspunsurile diferă, de la neutre până la acuzatoare: "Nu fac nimic! Stăm aici ca nişte..." Reproşurile vizează mai ales indolenţa autorităţilor care ajung la ei târziu şi nu fac tot ce trebuie pentru a-i salva.

Publicat: 29 Ianuarie, 2014 - 15:25
Share

Cazul Monicăi Iacob Ridzi mi se pare unul din care se pot trage învăţăminte folositoare.

Publicat: 28 Ianuarie, 2014 - 11:47
Share

Vizita şi discuţiile purtate la Bucureşti de către ministrul de Externe al Olandei, Frans Timmermans sunt de natură să proiecteze o rază de lumină asupra mecanismului de analiză şi decizie a admiterii în spaţiul Schengen. La finalul discuţiilor purtate cu Titus Corlăţean, în care chestiunea a ocupat un loc principal (a fost, dealtfel, scopul principal al vizitei), şeful diplomaţiei olandeze (a cărui ţară a blocat, sistematic, accesul nostru în Schengen) a declarat: “Poziţia noastră este dintotdeauna aceeaşi, suntem stricţi şi, de aceea, suntem uneori priviţi cu încruntare, dar suntem şi corecţi”, concluzionând că Haga va face o evaluare completă a Raportului MCV, după care va discuta la Bruxelles, “în spiritul cooperării şi dorinţei de a rezolva împreună problemele”.

Publicat: 24 Ianuarie, 2014 - 12:59
Share

Nu mai puţin de 20 de titulari s-au perindat prin scaunul de şef al Internelor în cei 24 de ani care au trecut de la Revoluţie. O medie, deci, de puţin peste un an, în cele 14 executive care au avut responsabilitatea guvernării ţării.

Publicat: 23 Ianuarie, 2014 - 13:06
Share

Încep să mă dumiresc, într-un fel, cui am datorat noi, de-a lungul istoriei, perioadele de relativă independenţă (adică de teritoriu neocupat de puterile suzerane), spre deosebire de unii dintre vecinii noştri (ungurii, de exemplu, au stat sub turci aproape un secol!). Noi ne-am păstrat condiţia şi sub turci, şi sub ruşi şi sub alţi pretendenţi vremelnici.

Publicat: 20 Ianuarie, 2014 - 13:04
Share

Nu cred că sunt prea mulţi cei pe care i-a surprins rezultatul meciului de box dintre Bute şi Pascal, deşi au sperat din toată inima să se întâmple o minune şi campionul nostru să revină la forma care l-a consacrat.

Publicat: 17 Ianuarie, 2014 - 13:58
Share

Premierul Ponta nu are, desigur, nici o scuză pentru faptul că a expus o convingere – sau o impresie personală – din calitatea oficială pe care o are. O regulă nu doar de bun simţ spune că în astfel de cazuri trebuie să te abţii.

Publicat: 16 Ianuarie, 2014 - 12:58
Share

De aproape o săptămână, România trece printr-o criză profundă. Mai precis, de când cursa aeriană care venea de la Paris a depus-o, la Otopeni, pe Bianca Drăguşanu-Slav. Sau, mai exact, de când cu următoarea cursă a aterizat, din aceeaşi direcţie, şi Prinţul Cristea.

Publicat: 15 Ianuarie, 2014 - 12:59
Share

Abia marţi seară, după ce transmisia directă de la Cotroceni s-a terminat, mi-am dat seama cât de proşti suntem noi, românii.

Publicat: 14 Ianuarie, 2014 - 11:07
Share

De la înălţimea scaunului său european, preşedintele parlamentului continental, Martin Schulz, l-a mustrat pe Ponta pentru comentariul făcut pe marginea ideii expuse de Elmar Brock, şi el parlamentar cu funcţie mare, în legătură cu imigranţii români: că, pentru a nu beneficia abuziv de ajutoare sociale de la statul german, aceştia ar trebui să fie amprentaţi şi înregistraţi, iar la nevoie expulzaţi. Dl Brock se referea, în mod evident, la compatrioţii noştri romi, care cu instinctul de supravieţuire milenar, au mirosit din prima unde se poate trăi bine cu eforturi minime.

Publicat: 13 Ianuarie, 2014 - 12:57
Share

De mai bine de un an de zile răsună refrenul – cu puternice ecouri internaţionale cointeresate – al „statului de drept” care este atacat din toate poziţiile de către inamicii democraţiei.

Publicat: 8 Ianuarie, 2014 - 12:55
Share

Pentru un observator neutru, justiţia românească dă semne că funcţionează. Multe dintre dosarele “grele” au ajuns la final şi s-au soldat, unele cu condamnări, altele cu achitări. Până şi CSM-ul pare să-şi fi regăsit busola, alegând în fruntea sa un magistrat şi nu un funcţionar – procuror.

Publicat: 6 Ianuarie, 2014 - 11:42
Share

Dacă ar fi să facem o paralelă – sau, mai degrabă actualizare - a capodoperei lui Boccaccio şi opera vorbită a premierului englez, ar putea realiza următorul tablou: într-o Europă bântuită de ciuma imigraţiei, politicienii din Albion s-au retras într-o vilă izolată, împreună cu prieteni de-ai lor de la mass media tabloidă, unde au început să depene poveşti despre pericolul pe care-l reprezintă molima purtată în special de către românii şi bulgarii porniţi să asedieze insula de peste canalul ce o desparte de continentul afectat. În acest cadru relaxat, fiecare spune câte o poveste despre consecinţele pe care le va avea această invazie mortală, iar destoinicii tabloidelor le prelucrează şi le pun pe piaţă.