Publicat: 30 Iunie, 2014 - 11:49
Share

La revenirea sa în scena politică după o absenţă forţată de aproape o jumătate de secol, Partidul Naţional Liberal a constituit una dintre atracţiile majore pentru cei care s-au arătat sceptici faţă de „emanaţia” Revoluţiei. Având în Radu Câmpeanu un lider charismatic (în totală opoziţie de imagine cu Corneliu Coposu), partidul a atras în rândurile sale numeroşi intelectuali, dar şi nu puţini oportunişti.

Publicat: 26 Iunie, 2014 - 13:31
Share

A apărut pe scările Cotrocenilor, ca de obicei, cu faţa brăzdată de vijeliile oceanului şi de furtunile uscatului, dar cu o expresie diferită de cele abordate la ultimele sale discursuri.

“Astăzi am să fac câteva dezvăluiri importante pentru naţiunea română" – a început preşedintele Băsescu speech-ul său de la ora 18.30 (ca să prindă jurnalele TV).

Publicat: 25 Iunie, 2014 - 15:00
Share

Unicul rost al audierii şefului SRI la Senat pare acela de a confirma (sau infirma) declaraţia lui Băsescu cum că n-a fost informat de către structuri în legătură cu relaţiile frăţeşti ale fratelui său cu clanul Bercea. Onest şi recunoscător pentru bunul tratament aplicat de preşedinte instituţiei sale dl. George Maior a confirmat chiar cu riscul de a naşte fireasca întrebare: de ce?

Publicat: 24 Iunie, 2014 - 11:59
Share

Cu operaţiunea "Bercea Mondial", mafia ţigănească a dat marea sa lovitură. Ar putea fi comparată cu WATER-GATE - un ROM-GATE, dacă am trăi într-un stat cu adevărat democratic, în care justiţia este cu adevărat, independentă. Din păcate, nu este cazul - înca - al niciuneia dintre aceste două condiţii.
Când vorbim de "mafie ţigănească" - acest lucru nu are o conotaţie discriminatorie. Este o realitate în care peste elementul infracţional se suprapune cel etnic.
Aşa cum există felurite mafii "profesionale", există şi mafii care grupează persoane aparţinând aceleiaşi etnii.

Publicat: 23 Iunie, 2014 - 12:41
Share

"Nu am primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel...", se spune într-un interviu dat în scris pentru o televiziune.
... "Nu l-am lovit pe copil nici cu pumnul în piept, nici cu genunchiul în stomac..." (citat aproximativ din declaraţia dată la TV după incidentul din 2009 cu scatoalca aplicată în 2004 copilului de la mitingul din Ploieşti)... 
Cele două declaraţii au un numitor comun: Traian Băsescu. Şi o motivaţie: când este prins cu "ocaua mică" işi drege vocea (sau condeiul) şi proclamă, fără drept de apel, că el se află înafara oricărei bănuieli...

Publicat: 20 Iunie, 2014 - 13:00
Share

Traian Băsescu nu are nimic de comentat! Vestea a căzut ca o bombă, după o nefiresc de lungă tăcere. Aţi mai auzit aşa ceva, de zece ani încoace, de când aproape nimic n-a scăpat necomentat de preşedinte?

Însă, după nici 24 de ore, preşedintele s-a răzgândit. A anunţat pe căile cunoscute că va susţine o declaraţie de presă. La ora anunţată, a apărut pe ecran un preşedinte cu o mină întunecată şi cu urmele unor lacrimi mijind prin colţurile ochilor.

Publicat: 19 Iunie, 2014 - 12:47
Share

Exact în ziua în care regele Juan Carlos semna decretul de abdicare, la Madrid, peste ocean, la Rio de Janeiro naţionala spaniolă abdica din calitatea de campioană mondială la fotbal.

Între cele două evenimente există o serie de similitudini pe care am să le evoc în continuare.

Publicat: 17 Iunie, 2014 - 13:58
Share

Când am văzut-o pe Angela Merkel în tribuna stadionului Maracana m-am gândit – automat – că asta poate să poarte ghinion Mannschaft-ului. Era reflexul îndelung exersat în realitatea noastră fotbalistică: aproape niciodată prezenţa liderilor noştri politici la vreun meci important, decisiv, nu ne-a purtat noroc. E drept că de cele mai multe ori aveam şansa să pierdem indiferent cine se afla sau nu în tribună, dar asta n-a depins decât de calitatea tot mai precară – după vârfurile ultimului deceniu al secolului trecut – a fotbalului şi fotbaliştilor români.

Publicat: 16 Iunie, 2014 - 15:06
Share

Un vechi proverb românesc spunea: „Să nu zici hop până nu treci puntea”. El s-ar putea aplica situaţiei intervenite la ultima întâlnire a guvernului cu delegaţia creditorilor de la FMI-BM-UE. Principalul punct pe agenda discuţiilor a fost reducerea CAS pe care Guvernul a promis că o va aplica de la jumătatea acestui an, ca o măsură de relaxare şi stimulare economică. Este bine ştiut că una dintre cele mai grele poveri pe care le suportă angajatorii este CAS-ul. Unul dintre cele mai mari din Europa.

Publicat: 13 Iunie, 2014 - 11:35
Share

La fluierul de debut al meciului de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal, de pe stadionul neterminat din Sao Paolo (o noutate absolută, petrecută sub ochii FIFA) am avut senzaţia că asist la o întâlnire din Champions League. Fiecare jucător – cu excepţia câte unuia de la fiecare echipă – care joacă în campionatele naţionale, se identifica cu marile echipe profesioniste din Europa, aşa încât puteai să te întrebi ce caută afacerea asta în America de Sud.

Publicat: 12 Iunie, 2014 - 14:38
Share

Trupul gingaş al nou-născutului partid Mişcarea Populară este zguduit de convulsii. Nici n-a fost înscăunată bine noua preşedintă, că au început să apară reacţii de respingere din partea foştilor tovarăşi de drum. Unul dintre aceştia este Teodor Baconschi, cel care în urmă cu vreo doi ani rezista cu dificultate de a nu fi doborât de farmecul celei pe care acum o acuză direct de marginalizarea adevăraţilor intelectuali din partid.

Publicat: 10 Iunie, 2014 - 11:02
Share

Mai deunăzi, Ponta a făcut o dezvăluire la un post de televiziune prietenos. Spune că a vorbit cu Adrian Sârbu (cel care a dat „liber” apariţiei în gândul.info – care-i aparţine – a articolului referitor la intercepţia DNA făcută din cabinetul primului-ministru a convorbirilor lui Duicu) şi că acesta l-a atenţionat asupra faptului că el i-a „făcut” pe toţi preşedinţii de până acum şi că, dacă vrea, îl face şi pe el. Demn, Ponta a răspuns că ar prefera ca Sârbu să-şi plătească taxele...

Publicat: 7 Iunie, 2014 - 20:21
Share

Anul trecut pe vremea asta Simona nu exista, în timp ce Maria câştigase deja o grămada de turnee şi multe milioane. În 2013 a pierdut finala pe care o câştigase cu un an înainte. Era, cum s-ar spune, la ea acasă. În acelaşi timp, pentru Simona Roland Garros însemna un vis prea îndepărtat. Era, totuşi, la începuturile unei cariere sportive în care nu prea se pot arde etape.Simona, însă, le-a ars. A avut un final de an 2013 exploziv, urmat de un debut de 2014 fulgurant. A urcat treptele clasamentelor ATP sărind spectaculos de la un palier la altul.

Publicat: 6 Iunie, 2014 - 14:06
Share

Mulţi vor fi tentaţi să răspundă: preşedintele, pentru că el e şeful statului. El este cel care poate să ne spună ce trebuie făcut şi ce nu trebuie. Alţii îl creditează pe premier: e şeful Executivului, cel care face şi drege. Nici unii nici alţii nu au dreptate – s-ar putea interveni cu succes: agenda este făcută de legiuitor, de Parlament, instituţia care aşează lucrurile pe făgaşul cuvenit.

Publicat: 5 Iunie, 2014 - 13:32
Share

Este, probabil, o coincidenţă fericită că la momentul în care Curtea de Conturi aniversează primul său centenar şi jumătate, în fruntea sa se află o persoană de calibrul lui Nicolae Văcăroiu.

Publicat: 4 Iunie, 2014 - 12:55
Share

Episodul de la Cluj – deloc izolat, cum am putea spune – dezvăluie o faţetă a corupţiei generalizate din România.

Publicat: 3 Iunie, 2014 - 14:43
Share

Ce exemplu mai elocvent de incompetenţă guvernamentală şi managerială decât modul în care România se conectează după 25 de ani de la deschiderea graniţelor, cu Occidentul?

Publicat: 2 Iunie, 2014 - 11:09
Share

Nici denunţarea alianţei USD, nici ţinerea promisiunii de a se retrage de la conducerea partidului în caz de eşec şi nici chiar renunţarea lor apartenenţa la PES în favoarea popularilor împotriva cărora s-a luptat cot la cot cu Ponta, nu au avut efectul pe care-l anunţă ultima renunţare a (încă)liderului liberal: aceea la candidatura pentru preşedinţie.