Publicat: 29 August, 2014 - 13:15
Share

Schimbul de gardă de la Ambasada Americii a oferit un şir de evenimente festive prilejuite de plecarea fostului însărcinat cu afaceri, Douane Butcher, copleşit de medalii, brevete şi cuvântări omagiale şi noul reprezentant (de ambasador nici nu se mai pune problema – e prea costisitor şi nu poate să facă nici cât un însărcinat, fără gafe) Dean Thompson primit cu surle şi trâmbiţe, ba chiar şi cu o medalie acordată preventiv de Gabriel Oprea.

Publicat: 28 August, 2014 - 13:13
Share

Trebuie să fii extrem de blocat mental – şi de partizan – să nu observi că postul public de televiziune se mişcă în direcţia bună: aceea a redevenirii sale ca post public.

Publicat: 27 August, 2014 - 13:28
Share

Nu ştiu la acest moment cum va decurge prestaţia Simonei Halep în continuare, la US Open. Ştiu doar că s-a chinuit cu o debutantă americană, care i-a şi luat primul set – poate cel mai mare succes din cariera sa care nu o include (încă) în nici un clasament. Simona a părut încurcată de jocul viguros al junioarei şi doar finalul ultimului set ne-a arătat-o mai degajată şi mai potrivită cu locul pe care-l ocupă în clasamentul WTA...

Publicat: 25 August, 2014 - 13:00
Share

Invazia rusă în Ucraina s-a produs sub ochii uimiţi ai guvernului de la Kiev şi ai sponsorilor săi internaţionali. O coloană blindată cu capote de pânză de 500 de autovehicule, conduse de luptători ninja bine antrenaţi, a pătruns pe teritoriul Ucrainei şi, atacându-i pe apărători cu cutii de conserve şi sticle de apă, s-a îndreptat spre Lugansk. După ce a descărcat conţinutul exploziv disimulat în saci de pânză, coloana a făcut stânga-mprejur şi a părăsit fără pierderi teritoriul ucrainian.

Publicat: 22 August, 2014 - 13:22
Share

Două zile dacă mai reuşeau procurorii să tragă de timp şi Năstase ar fi ispăşit un număr egal de zile cu acela al celor care au votat pentru suspendarea lui Băsescu în 2007 – printre care s-a numărat şi fostul premier.

Numerologii vor spune că nimic nu se întâmplă în acest domeniu fără un rost. E treaba lor să-l desluşească. Treaba procurorilor este să-i pedepsească pe cei care calcă legea cât mai aspru posibil – deşi legea pare întotdeauna insuficientă pentru nevoile lor – şi să nu-i lase să bântuie prin societate până nu le lecuiesc definitiv de metehnele lor.

Publicat: 21 August, 2014 - 12:53
Share

După ce i-a dedicat un veritabil laudatio, spunând cât de bine s-a înţeles cu el în calitate de consilier şi ce prestaţie de calitate poate să aibă ca preşedinte (anterior afirmase chiar că… alta mai bună ca el nu vede), Traian Băsescu a încercat să explice “lovitura de teatru” dată de Elena Udrea, prin contestarea hotărâtă a deciziei prezidenţiale: “Cristi Diaconescu n-a fost sincer faţă de partid!”

Publicat: 20 August, 2014 - 12:59
Share

Atunci când s-a despărţit de partidul său de suflet (“Adio PDL!”) Traian Băsescu acţiona sub un impuls emoţional: rănit în orgoliul său de nerecunoştinţa celor pe care-i purtase de la disoluţie spre vârful puterii, prin ignorarea dorinţei sale de a avea ca urmaş la comandă un anume politician(ă) şi nu cel pe care-l dorea majoritatea, a renunţat la o realitate în favoarea unei ficţiuni.

Publicat: 19 August, 2014 - 15:07
Share

Cineva, cu un morbid simţ al umorului, ar putea spune că Patriciu i-a tras clapa lui Băsescu, lipsindu-l de satisfacţia de a-l vedea, alături de ceilalţi de pe lista prezidenţială, după gratii...

De-a lungul ultimului sfert de secol petrecut pe această lume de cel care a purtat, la un moment dat, povara titlului de cel mai bogat român, drumurile mele gazetăreşti s-au intersectat cu traseele politice şi de business ale acestuia.

Publicat: 18 August, 2014 - 12:54
Share

Poate să apară ca o adevărată trădare de ţară recunoaşterea calităţilor unui lider european care pe deasupra mai este şi ungur: Viktor Orban.

Publicat: 14 August, 2014 - 13:00
Share

Ar trebui să fim mulţumiţi – noi, oamenii simpli – de modul în care acţionează Justiţia română în ultimii ani, de când pare că a depăşit tracul care făcea să prelungească la infinit – până la procese - cauze delicate, sau să dea soluţii de achitare pentru culpe care se vedeau cu ochiul liber.

Publicat: 12 August, 2014 - 14:45
Share

În preaplinul său de slugărnicie şi oportunism, Gabriel Oprea n-a pierdut ocazia de a-l omagia pe noul însărcinat cu afaceri al Statelor Unite, Dean Thompson, oferindu-i o plachetă de onoare a MAI? De ce? Omul nici n-a apucat să despacheteze şi s-a şi trezit cu o medalie...

La dineul oferit de fostul însărcinat cu afaceri, Douane Butcher, cu prilejul zilei naţionale a Statelor Unite, printre mărimile din Justiţie invitate s-a numărat şi o anonimă: judecătoarea Camelia Bogdan, proaspăt promovată la Curtea Supremă.

Publicat: 11 August, 2014 - 10:48
Share

Nu împărtăşesc nici indecenţa plăcerii aproape sexuale cu care procuroarea Monica Macovei a salutat triumful colegilor săi împotriva celui care o „înghesuia” cu câţiva ani în urmă, nici satisfacţia morbidă a complexatului Ludovic Orban, dar nici efuziunile sentimental-activiste ale frustratei echipe a Antenei 3. Drama personală – căci despre aşa ceva este vorba în ultimă instanţă – merită mai mult bun simţ şi jenă din partea celor implicaţi într-un fel sau altul în ce i s-a întâmplat lui Dan Voiculescu.

Publicat: 8 August, 2014 - 13:19
Share

Fenomenul a apărut devreme, odată cu concentrarea puterii locale în mâinile unor persoane alese pe baza unei popularităţi ieftine, obţinută cu îndemânare. Preşedinţii de Consilii Judeţene şi-au demonstrat eficienţa şi importanţa în special în scrutinurile în care aportul lor în alegeri devenea decisiv pentru puterea de la centru.

Publicat: 7 August, 2014 - 15:32
Share

Evenimentul naşterii noului partid liberal – tăricean n-a stârnit prea mult interes în mediul politic. Cei vreo mie de participanţi la congres au fost consideraţi ca făcând parte din familiile şi grupurile de prieteni ale foştilor liberali debarcaţi de lovitura de partid Antonescu-Johannis, iar alegerea lui Tăriceanu ca preşedinte a sunat ca o parodie a congreselor PCR de altă dată (aici a fost, totuşi, o abţinere).

Publicat: 6 August, 2014 - 12:55
Share

Propunerea EBA-ei pentru funcţia de ministru al Culturii este una dintre cele mai inspirate glume ale lui Victor Ponta. Mai reuşită ar fi putut fi doar propunerea lui Traian Băsescu drept candidat al PSD la funcţia de preşedinte.

Publicat: 5 August, 2014 - 14:39
Share

Cu siguranţă că Dan Voiculescu nu este cea mai carismatică figură din zona politicii. Carisma, însă, nu trebuie să funcţioneze ca o circumstanţă în evaluarea persoanelor. Au fost şi sunt destui politicieni antipatici, dar eficienţi, după cum sunt şi dintre cei agreabili, plăcuţi, dar complet ineficienţi.

Publicat: 4 August, 2014 - 13:01
Share

Ca să-şi menţină treaz spiritul de beligeranţă, Băsescu a dat o fugă până la Liege, în Belgia, ca să participe la festivităţile prilejuite de declanşarea primului război mondial. Prezenţa sa este cel puţin nepotrivită, pentru că România a intrat în război doi ani mai târziu, după ce predecesorul său, Carol I şi miniştrii săi, au aşteptat să vadă în ce parte se înclină balanţa războiului. Până în 1916 România a fost „neutră” şi abia peste doi ani cel care va fi următorul preşedinte al României ar putea să facă act de prezenţă la o eventuală ceremonie a oportuniştilor.

Publicat: 1 August, 2014 - 13:00
Share

Chiar dacă Alianţa Creştin Democrată (PNL-PDL) nu şi-a desemnat încă – oficial – candidatul la preşedinţie, aproape nimeni (ce excepţia, poate, a lui Predoiu) nu se îndoieşte că acesta va fi Johannis. Pentru mulţi asta este şi raţiunea mişcării făcute de cele două partide – aceea de a-i opune lui Ponta un contracandidat puternic, cu notorietate şi – evident, cu şanse.