Publicat: 30 Septembrie, 2014 - 13:38
Share

Cine a spus că dosarul pe care-l lucrează cu spor DNA-ul, taman înaintea alegerilor prezidenţiale, poate constitui un “Microsoftgate” n-a greşit prea mult.

Într-adevăr, nu e puţin lucru să oferi fiarei de presă setoase de sânge de VIP-uri o porţie de nouă foşti miniştri, asupra cărora planează serioase acuze de corupţie şi spălare de bani.

Publicat: 29 Septembrie, 2014 - 12:55
Share

Un aparat telefonic clasic, de tip vechi, aşezat pe unul dintre colţurile biroului masiv din cabinet a sunat scurt, de trei ori. Ocupantul fotoliului confortabil a avut o tresărire şi a întins aproape instinctiv mâna spre receptor. L-a dus la ureche şi a rostit scurt: OK!

Peste o oră mass media anunţa, cu surprindere, că şeful spionajului şi-a dat demisia. Fără prea multe explicaţii. Peste alte 24 de ore acesta şi-a anunţat intenţia de a se înscrie în cursa pentru preşedinţie. Se întâmpla cu doar 24 de ore înainte de închiderea listei de candidaţi.

Publicat: 26 Septembrie, 2014 - 14:36
Share

De dat afară nu poate fi dat decât dacă parlamentul respinge raportul de activitate, la încheierea mandatului. Dar de demisionat? Din proprie iniţiativă sau a altora?

După audierea de miercuri, de la Comisia Parlamentară, tirul a fost deschis de Mădălin Voicu. A doua zi, Georgică Severin, şeful Comisiei, a făcut o conferinţă de presă în care a spus ce n-a zis la audiere: i-a cerut lui Stelian Tănase să-şi dea demisia.

Publicat: 25 Septembrie, 2014 - 12:55
Share

Când scriu acest articol, instanţa Înaltei Curţi nu s-a pronunţat asupra recursului făcut în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Johannis. O va face, probabil, în următorul termen, care s-ar putea să fie sau nu până la data primului tur. Justiţia e independentă şi nimeni nu o poate grăbi pe motiv că ţara aşteaptă o desluşire.

Publicat: 24 Septembrie, 2014 - 11:48
Share

Mărturisesc că, urmărindu-l marţi seara pe Adrian Năstase la TVR, am regretat că nu candidează la preşedinţie. În 2004 nu mai ţin minte dacă l-am votat sau nu, aveam pe atunci nişte rezerve faţă de unele din acţiunile sale pe care astăzi chiar el le cataloghează cu erori. Acum, în 2014, n-aş mai fi avut nici o rezervă, ba sunt convins că nici unul dintre cei 14 candidaţi înscrişi nu s-ar fi putut măsura cu el.

Publicat: 22 Septembrie, 2014 - 10:59
Share

Când toată lumea se dădea de ceasul morţii să-l afle pe ofiţerul acoperit – candidat, pus pe piaţă de un Băsescu abulic, care părea că nu mai ştie nici de ce-a făcut chestia asta şi nici cine ar fi preopinentul, iată că explodează o petardă: Robert Turcescu îşi pune sufletul de deontolog pe masă şi îşi mărturiseşte vina de a-i fi judecat pe alţii în timp ce el însuşi purta în spinare ca pe o raniţă greaua povară a acoperirii. Care este, însă, vina, eu unul nu prea mă dumiresc. A fost ofiţer acoperit al Ministerului Apărării.
Ei şi? Cu ce-a greşit?

Publicat: 19 Septembrie, 2014 - 12:59
Share

Din această toamnă (nu se ştie însă până când), TVR1 are un „pachet de forţă” în programul serii. Trei emisiuni care câştigă rapid audienţă şi fac ca publicul de calitate să treacă tot mai des de pe filmele de aventuri (Seagal – Van Damme – Chan) al PRO TV şi de la emisinile tabloide în chiloţi ale Antenei 1, pe postul public.

Publicat: 18 Septembrie, 2014 - 12:59
Share

Sunt câteva lucruri care mă duc cu gândul că societatea românească se află într-o fază extrem de complexă şi delicată. Asemănătoare, în mare măsură, cu situaţia din Italia anilor ’80, când Mafia penetrase majoritatea instituţiilor statului.

Publicat: 17 Septembrie, 2014 - 12:57
Share

Un (...) aruncă piatra în baltă şi o sută de (...) nu reuşesc să o scoată! Puneţi dvs. ce doriţi în paranteze, rezultatul va fi acelaşi.

Publicat: 16 Septembrie, 2014 - 14:47
Share

Deşi n-ar mai trebui să ne mire nimic din ceea ce se întâmplă în jurul nostru, mărturisesc faptul că nici după o săptămână de la întâmplarea care a implicat-o pe patroana companiei SIVECO, nu reuşesc să înţeleg şi să-mi cenzurez un sentiment de consternare.

Publicat: 15 Septembrie, 2014 - 14:12
Share

Săptămâna trecută, fosta "Staţiune a tineretului" Costineşti a găzduit Festivalul Tânărului Actor (HOP). "Staţiune a tineretului" - este un fel de a spune, pentru că nimic din ceea ce a reprezentat acel epicentru al culturii şi artei tinerilor nu a mai supravieţuit tsunami-ului economiei de piaţă. 

Publicat: 8 Septembrie, 2014 - 11:36
Share

De astăzi, Călin Popescu Tăriceanu deschide lista de semnături pentru demiterea preşedintelui. 

Publicat: 5 Septembrie, 2014 - 14:22
Share

Pentru noi problematica comisarilor europeni a început prin 2007 când am primit dreptul să deţinem o astfel de funcţie. Atunci Tăriceanu l-a propus pe Vosganian. Doar că, fiind în conflict deschis cu preşedintele (ca şi acum) acesta din urmă, care oricum avea un cui împotriva "armeanului rău", a declanşat prin băieţii săi din servicii zvonul că acesta ar fi avut niscaiva relaţii cu odioasa instituţie pre-revoluţionară. A fost suficient pentru ca Bruxelles-ul să solicite o nouă propunere.

Publicat: 4 Septembrie, 2014 - 12:03
Share

Dacă acceptăm ideea lui Ponta, că Blaga şi Johannis sunt "Păcală şi Tândală" ai politicii româneşti, ar trebui să fim de acord şi cu "parteneriatul" acestei definiţii: tot un fel de "Păcală şi Tândală" apar pentru cei din tabăra adversă Ponta şi Dragnea.

Publicat: 3 Septembrie, 2014 - 11:56
Share

Tocmai din China, Ponta aruncă o petardă care face zgomot în România: vom avea o line ferată de mare viteză Bucureşti- Chişinău! Ne-o vor face cei mai mari specialişti în domeniu - chinezii!

Publicat: 2 Septembrie, 2014 - 12:59
Share

Traian Băsescu a încercat să-şi mai fructifice un atu al funcţiei pe care o mai deţine: nominalizarea comisarului european. Şi a încercat să-l pleznească din nou pe Ponta într-o manieră ofensivă: eu l-am nominalizat pe Cioloş, s-a dovedit a fi foarte bun, aşa că voi menţine candidatura acestuia! Pus în faţa faptului împlinit, Ponta n-a putut decât să se prefacă a fi de acord. La urma-urmelor Cioloş îşi făcuse bine treaba, iar pe şeful său de cabinet chiar Ponta l-a pus pe lista de europarlamentari.

Publicat: 1 Septembrie, 2014 - 13:07
Share

Dacă suspendarea lui Băsescu ar avea o logică, aceasta ţine doar de posibilitatea de a-l împiedica să facă, în numele României, declaraţii bombastice, structurate pe principiul oiştii-n gard.

La acest capitol este probabil, unic în Europa.