Publicat: 31 Octombrie, 2014 - 12:59
Share

Am aflat în această campanie electorală, vecină cu penibilul, mai ales de ce n-ar trebui să-l votăm pe unul sau pe altul dintre candidaţi.

Pe Ponta – zice Băsescu, fără să poată aduce probe – pentru că a fost ofiţer acoperit, ceea ce pe fond nu e de condamnat, dar îl face manipulabil. De cine? De servicii, bineînţeles, cele pe care chiar Băsescu le-a promovat până la nivelul la care pot deveni periculoase. Atât de periculoase încât o urmăresc pe Elena Udrea pe la Paris când face cumpărături.

Publicat: 30 Octombrie, 2014 - 12:21
Share

Problema celor patru inculpaţi din dosarul Microsoft, recent reţinuţi pentru o lună, se învârte în jurul unui lucru: spălarea banilor obţinuţi din şpagă! Albirea lor. Întroducerea în circuitele financiar legale.

Publicat: 29 Octombrie, 2014 - 12:34
Share

Prima „observaţie” a fost lansată de integra candidată Monica Macovei: în campania Elenei Udrea sunt şi bani de-ai lui Cocoş, obţinuţi din mită (citat după ureche).

Publicat: 28 Octombrie, 2014 - 12:53
Share

Nu cred că a mai înregistrat România o campanie electorală mai anostă, mai lipsită de nerv decât aceasta. Publicul alegător pare să se fi resemnat înainte de vreme cu şansa de a-l avea pe Ponta premier, în situaţia în care nici unul dintre contracandidaţi nu îi pune probleme: nici Johannis, cu stilul său bolovănos şi cu gafe în serie, nici Udrea, cu susţinerea aproape disperată a lui Băsescu, nici Monica Macovei, cu gimbuşlucurile sale penibile, nici Tăriceanu, cu demersul său tihnit-resemnat şi nici Meleşcanu, cu bonomia sa de bunic al naţiei.

Publicat: 27 Octombrie, 2014 - 12:34
Share

Ziua Europeană a Justiţiei Civile a fost sărbătorită în România într-un mod original: 300 de martori în Dosarul Referendumului au fost îmbarcaţi cu noaptea în cap în autocare – după ce Poliţia a făcut prezenţa – şi aduşi, din mai multe judeţe la Bucureşti.

Publicat: 24 Octombrie, 2014 - 12:55
Share

Puţini şi-ar fi imaginat că lucrurile vor putea lua o asemenea întorsătură. Ca din aranjamentele lui Viorel Hrebenciuc să rezulte arestarea fiului său...

Publicat: 23 Octombrie, 2014 - 13:11
Share

Pe fondul apelului la disciplină şi al suspendării celor trei membri ai conducerii care s-au lansat în declaraţii publice sau în tratative subterane, chestiunea succesiunii la vârful partidului practic s-a tranşat: anunţul – potenţial – făcut de Dragnea cum că „dacă” se va pune problema, el va candida, şi nu singur, ci în tadem cu „oaia neagră” care este Ghiţă. Ce să însemne chestia asta? Că Ponta este considerat deja ieşit din joc? Unde e disciplina?

Publicat: 22 Octombrie, 2014 - 12:57
Share

Demisia lui Hrebenciuc din Parlament rezolvă multe probleme. Dar, mai ales pe ale parlamentarilor înşişi, care nu cred că ar fi votat ca vicepreşedintele Camerei să fie dat pe mâna procurorilor pentru ca, în presiunea generată de arest, să smulgă de la el şi ce trebuie şi ce nu. Fostul (de luni încolo) deputat de Bacău este un om inteligent care a înţeles că pe spetele în curs soarta îi este pecetluită. Va face puşcărie. Nu mai mult, însă, de vreo doi ani, ceea ce i-ar putea permite ca în 2016 să revină în joc. Cum – nu ştim. Probabil că nu direct, în politică.

Publicat: 21 Octombrie, 2014 - 12:01
Share

Nu îmi mai pun problema dacă valul de dosare aruncat pe piaţă de DNA a fost sau nu premeditat să se producă în această perioadă. Faţă de ceea ce conţin aceste dosare, nu mai are practic importanţă. Ba, chiar, este bine că mai luminează poporul inocent asupra metodelor cu care cei aleşi de el să fie liderii drumului spre prosperitate şi democraţie îşi sporesc propria bunăstare în numele celor mulţi.

Publicat: 17 Octombrie, 2014 - 15:11
Share

Absolut întâmplător, desigur, ies acum la iveală “tunuri” de calibre impresionante. Bombardamentul a început cu daravela MICROSOFT (impropriu denumită aşa, pentru că compania lui Bill Gates n-are nici o implicare) şi continuă cu dosarul RETROCEDAREA. Dacă în primul se estimează că este vorba de şpăgi de peste 20 milioane euro, în cel de-al doilea avem de-a face cu un furt sadea, din avutul public, de vreo patru ori mai mare. Sunt sume colosale pe care omul obişnuit nici nu le poate cuantifica.

Publicat: 16 Octombrie, 2014 - 12:57
Share

Traian Băsescu are o problemă de conştiinţă. Nu este ceea ce cred unii: că intenţia lui ar fi să-l elimine pe Ponta pentru a-i netezi drumul spre preşedinţie Elenei Udrea. Nici vorbă de aşa ceva. Traian Băsescu se teme că va fi acuzat de posteritate că nu l-a divulgat pe Ponta, fiind într-o înţelegere ocultă cu acesta. Nu ne spune ce fel de înţelegere. Înţelegem însă că, legalist cum îl ştie o ţară întreagă, nu poate concepe că va deveni preşedinte al României un om care a încălcat Constituţia! Să încalci Constituţia mai merge, dar abia după ce devii preşedinte.

Publicat: 14 Octombrie, 2014 - 15:04
Share

În timp ce Ion Iliescu îşi lansa luni, la BCU, prima sa carte de memorii dintre cele 25 pe care le-a scris şi publicat în ultimul sfert de secol, succesorul său se dădea în stambă la TV, folosind un limbaj suburban şi dezvăluindu-şi aptitudinile de colportor de bârfe şi zvonuri.  

Ion Iliescu este – cum bine zicea cineva, la amintitul eveniment – singurul nostru preşedinte care nu s-a calificat la locul de muncă. Care s-a pregătit îndelung şi complet pentru exerciţiul puterii care nu i-a luat minţile şi pe care a putut-o gestiona cu măsură şi demnitate.

Publicat: 13 Octombrie, 2014 - 13:03
Share

Tăriceanu are dreptate: după aderarea la UE, România nu mai este capabilă să-şi stabilească nişte priorităţi.

Evident, “partizanii” (curat partizani) lui Băsescu îl vor contrazice: Traian B. a venit la preşedinţie cu proiectul stârpirii corupţiei. Iar Viorel Victor P. cu stârpirea clicii băsiste. Ce au reuşit ambii? Nimic!

Publicat: 10 Octombrie, 2014 - 12:56
Share

Pe măsură ce mandatul său se apropie de final, comportamentul preşedintelui Băsescu devine tot mai neconstituţional – ca să nu spun iraţional.

Publicat: 9 Octombrie, 2014 - 12:56
Share

Încăpăţânarea de a merge înainte cu o măsură care era în mod evident nepotrivită poate să-l coste pe Ponta procente importante în bătălia pentru preşedinţie.

Clasicul dicton „scumpul mai mult păgubeşte” s-a adeverit cu prea plin. Celebra acciză suplimentară la combustibil din care urma să se construiască celebrele noastre autostrăzi se dovedeşte pagubă curată. Statistica arată că de la introducerea accizei consumul de carburant a scăzut, iar veniturile suplimentare nădăjduite sunt, de fapt, pagubă curată.

Publicat: 8 Octombrie, 2014 - 12:44
Share

Recentul episod al condamnării lui Sorin Roşca Stănescu la închisoare fără suspendare (voi înţelege mai greu cum s-a produs această sentinţă în care fapta fusese prescrisă, iar instanţa precedentă pronunţase o achitare) ridică problema rolului justiţiei în campania electorală.

Publicat: 7 Octombrie, 2014 - 14:42
Share

Scriam într-un comentariu recent că cea mai proastă „afacere” pe care ar putea să o facă Guvernul în acest moment ar fi să-l convingă pe Stelian Tănase să dea curs cererii şefului Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Georgică Severin, de a-şi da demisia din funcţia de preşedinte al TVR.

Publicat: 6 Octombrie, 2014 - 12:48
Share

Nu ştiu cum se simt cei nouă „împricinaţi” în ancheta Microsoft, dar probabil că somnul le este tulburat de perspectiva sumbră a unui final nefavorabil – deşi, dacă sunt cu adevărat nevinovaţi, nu ar avea de ce să se teamă. Cu atât mai mult cu cât încredrea în justiţie pare să fie un element comun al stării de spirit a celor care se confruntă cu legea.

Publicat: 3 Octombrie, 2014 - 13:09
Share

Într-un moment în care aproape toţi politicienii pierd puncte, unul singur pare să le câştige: Oprescu.

Publicat: 2 Octombrie, 2014 - 13:07
Share

Mister deplin cu acest Crin Antonescu! Când a desfăcut alianţa USL şi a avertizat că va demisiona dacă partidul său nu obţine un imposibil scor de 20% (ce n-a avut PNL în toată viaţa sa postrevoluţionară) am fost convins că liderul de la Isaccea are un plan. Un plan pe care vrea să şi-l pună în aplicare pentru a determina o cotitură radicală în politica românească . Din cel care astăzi ar fi fost – fără îndoială – candidatul la preşedinţie cu şanse absolute, n-a mai rămas însă decât personajul cârcotaş căruia îi cam pute totul.

Ce s-a întâmplat cu Antonescu? Mister…

Publicat: 1 Octombrie, 2014 - 12:58
Share

Unul peste altul, cei 14 candidaţi la preşedinţie au strâns nu mai puţin de 8 milioane de semnături de susţinere. Practic, unul din doi români cu drept de vot a semnat pentru o anumită candidatură, pentru că legea interzice şi pedepseşte susţinerea mai multor candidaţi deodată. Este şi logic: nu poţi să mergi „la două capete”, cum se mai întâmplă doar în poker.