Publicat: 27 Noiembrie, 2015 - 12:43
Share

Explicaţia chestorului Petre Tobă în legătură cu suspiciunea de plagiat a lucrării sale de doctorat este cel puţin hilară: zice dânsul că a lucrat împreună cu un coleg care avea aceeaşi temă şi, în mod inevitabil, au apărut simularităţi. Nu se precizează însă de la cine la cine şi dacă nu cumva chestorul nu este el victima plagiatului.

Publicat: 26 Noiembrie, 2015 - 12:47
Share

Odată cu votarea în parlament a legii “Ia-ţi casa înapoi!” se poate spune că lupta împotriva terorismului imobiliar din România este încununată de succes. Dacă adăugăm şi hotărârile justiţiei în procesele deschise de către creditori în franci elveţieni, sistemul bancar abuziv, ocrotit de către Banca Naţională, înregistrează o meritată înfrângere. Una din care va putea să extragă concluziile necesare pentru o activitate viitoare bazată mai degrabă pe onestitate decât pe forţă.

Publicat: 25 Noiembrie, 2015 - 12:10
Share

Nu m-aş grăbi de loc să afirm – cu mina catastrofică de rigoare – cum că al treilea război mondial a început odată cu doborârea avionului de luptă rusesc de către camarazii turci. Este, desigur, cel mai grav incident pe timp de pace între ţări care aparţin (sau au aparţinut) unor blocuri militare adverse. Culmea este că de data asta, în mod aproape excepţional, cele două părţi aveau un obiectiv comun. Dar nu şi interese…

Publicat: 24 Noiembrie, 2015 - 12:02
Share

Deşi „creierul” (îţi trebuie, într-adevăr, mult creier ca să tragi cu un kalaşnikov în clienţii unei terase) acţiunii teroriste de la Paris n-a fost încă prins, iar poliţiile din vreo trei state europene patrulează zi şi noapte, succesul atentatelor este total: opt oameni, dintre care şase şi-au luat singuri paşaportul către paradisul în care-i aşteaptă regimentele de virgine, au pus pe butuci ordinea publică şi siguranţa Franţei şi Belgiei. Şcoli închise, metrou suspendat, turismul anulat – sunt consecinţe la care nu s-ar fi ajuns altfel decât cu preţul unor mari eforturi.

Publicat: 23 Noiembrie, 2015 - 11:47
Share

După dezvăluirile şocante legate de marea manipulare prin internet a demonstranţilor care au condus la demisia lui Ponta şi la nominalizarea – împotriva Constituţiei – a lui Cioloş, soarta guvernului de tehnocraţi va fi pusă la încercare de răspunsul pe care-l va da cabinetul prevederii „testamentare” a fostului guvern legal: majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor.

Publicat: 22 Noiembrie, 2015 - 00:01
Share

De la Machiavelli încoace, scopul tot scuza mijloacele, hoțul striga intr-una hoții, Bula se încăpățânează  mereu sa o treacă pe baba strada cu forța si, in general, cam cine zice ăla e.

Publicat: 20 Noiembrie, 2015 - 11:37
Share

 

Guvernul Ciolos este intors pe fata si pe dos. Ca si circumstantele care au condus la instalarea acestuia. Multi afirma ca presedintele Klaus Iohannis, la un an de la castigarea mandatului, are, in fine, un guvern al sau. Dupa care, ministru cu ministru este analizat. Daca este sau nu politic. Daca este sau nu, cu adevarat, tehnocrat. Cat de priceput este. Cat de cinstit. Si nimeni inca nu observa ca jocurile au fost facute, dar in cu totul si cu totul altfel. Iohannis este pe cale de a castiga batalia strategiei de securitate. Si iata cum.

Publicat: 20 Noiembrie, 2015 - 12:26
Share

Cercetătorii fenomenului fac analogii savante între numitul “11-09” din 2001 al terorismului mondial şi cel cuprins între “Charlie Hebdo” şi “Bataclan” din 2015. Există o singură asemănare – determinarea cu care atacă jihadiştii – şi mai multe deosebiri.

Publicat: 19 Noiembrie, 2015 - 11:31
Share

Povestea asta de la Protecţia Martorilor pare un thriller inventat, şi nu o realitate cât se poate de concretă. Şi de incredibilă, totodată.

Publicat: 18 Noiembrie, 2015 - 12:10
Share

N-ar fi pentru prima dată când trecem nepăsători peste evenimente care ar fi trebuit să ne pună suficiente semne de întrebare şi pe care le considerăm aproape fireşti până când acumularea lor ne dezvăluie situaţii şi contexte împotriva naturii.

Publicat: 17 Noiembrie, 2015 - 11:55
Share

O analogie cu fotbalul ne conduce spre ideea că Cioloş e un fel de Iordănescu şi trebuie să recompună o naţională, după ce Ponta-Piţurcă ar fi ratat obiectivul unei calificări. Datorită stării deplorabile a campionatului intern în care echipele supravieţuiesc prin combinaţii dubioase, selecţionerul nu prea are la îndemână o bază din care să-şi facă echipă şi atunci recurge la „stranieri” aflaţi pe băncile de rezerve ale unor echipe care i-au cumpărat, dar nu-i folosesc.

Publicat: 16 Noiembrie, 2015 - 11:57
Share

După ce ne-a lăsat vreme de un an să credem că stilul său domol nu prezintă nici un pericol pentru naţie, Iohannis ne-a surprins cu o temeinică lovitură de stat prin care a instaurat pe şest republica prezidenţială.

Publicat: 12 Noiembrie, 2015 - 11:00
Share

Din punct de vedere politic parcurgem toate etapele şi conjuncturile posibile într-un ritm alert. Un singur aspect a rămas nebifat: trecerea voluntară în opoziţie a unui partid aflat la putere. Nu prin vreo moţiune de cenzură. Ci prin... două demisii! Gesturile extreme ale lui Ponta, care după ce şi-a dat demisia de la conducerea partidului şi-a dat-o şi pe cea din funcţia de premier, a pus pur şi simplu pe butuci partidul.

Publicat: 11 Noiembrie, 2015 - 12:00
Share

Suspans şi nu prea... Era destul de limpede că Iohannis nu i-ar fi acceptat pe Voinea sau Olteanu. Nici chiar pe Dâncu, în ciuda zvonurilor că s-ar fi ajuns la o înţelegere cu PSD. Despre Predoiu, nici să nu mai vorbim: steaua lui a apus înainte de a răsări. Cioloş deţine mai multe atu-uri: background-ul său european – a fost comisar al unuia dintre cele mai importante portofolii. Deşi a fost ministru în guvernul Tăriceanu şi consilier la Cotroceni, n-a fost nici asimilat şi nici revendicat de vreun partid. Iar cu tehnocraţia stă destul de bine...

Publicat: 10 Noiembrie, 2015 - 11:23
Share

Este pentru prima dată când un om politic important (măcar prin ce a reprezentat până acum) atacă direct şi fără menajamente amestecul brutal al marilor puteri suzerane în afacerile interne ale României.

De pe margine, dar cu autoritate de şef de partid mic şi mijlociu, Băsescu se întreabă retoric: după ce au destabilizat Ucraina şi Moldova, vor să destabilizeze şi România? Ăsta este rolul Marelui Licurici?

Publicat: 9 Noiembrie, 2015 - 13:07
Share

Probabil că preşedintele Iohannis este foarte mândru de găselniţa sa: de a chema la consultări reprezentanţii protestului de stradă. Numai că, în loc să concretizeze dialogul, această mişcare nu a generat altceva decât noi proteste: faţă de modul în care au fost selecţionaţi participanţii. Faţă de ce reprezentau aceştia. Faţă de absenţa unora dintre cei care se considerau mai reprezentativi.

Publicat: 6 Noiembrie, 2015 - 11:25
Share

S-ar putea spune că într-un mod de-a dreptul miraculos preşedintelui i-au ieşit mai toate pasienţele. În primul rând, dorinţa sa fierbinte de a scăpa de Ponta. L-a scăpat strada sau, mai degrabă Oprea, pentru că de la acesta a început totul. Moartea motociclistului plus tragedia de la COLECTIV au constituit baza protestului public. Iar în baza acestuia, Klaus Iohannis se poate deda acum celei mai dragi preocupări: consultările.

Publicat: 5 Noiembrie, 2015 - 11:52
Share

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani vocea străzii (vox populi) are efect: este auzită şi i se dă curs. Ponta a demisionat (poate fi considerată prima demisie de onoare). A demisionat şi Piedone. Doar Oprea a trebuit demis, cu tot cu guvern. Se vorbeşte în culise că în febra discuţiilor din noaptea de după demonstraţia de stradă, Ponta i-ar fi cerut să demisioneze pentru a salva Guvernul. Oprea, ferm, a refuzat.

Publicat: 3 Noiembrie, 2015 - 12:14
Share

Unul dintre cele mai percutante mesaje publice dintre cele generate de catastrofa „colectivă” este şi acela al disproporţiei flagrante dintre numărul de biserici (18.000) şi cel din spitale (425). Acestea din urmă fiind împuţinate de acţiunea fostului ministru Cseke, care a închis vreo 60 acum vreo trei ani. Cu cât vor fi fost mai folositoare rugăciunile şi slujbele care se ţin în memoria victimelor sau pentru sănătatea lor este greu de spus.

Publicat: 2 Noiembrie, 2015 - 12:29
Share

30 de morţi. Deocamdată. Aşteptare sinistră. Vor mai fi încă pe atâţia, prooroceşte cu cruzime Arafat. Însă el e medic şi ştie la ce să se aştepte. Vreo şapte dintre victime n-au fost încă identificate. Unele nu pot fi identificate, pentru că focul le-a distrus trăsăturile. Părinţi sau rude care ştiu. Alţii care nu ştiu şi aşteaptă, sperând la o minune.