Publicat: 29 Decembrie, 2015 - 13:47
Share

Nu știu cum a găsit-o (sau cine i-a recomandat-o) premierul Cioloș pe dna Palmer, cea pe care a numit-o ministru al Mediului în guvernul de tehnocrați. Cert este că prezența sa în structura aparatului executiv reprezintă o gravă problemă de siguranță națională: o persoană fără domiciliu în Romnia și, în plus, căsătorita cu un înalt ofițer al unei armate străine, detașat pe lânga NATO primește pe mână informațiile și deciziile capitale legate de resursele naturale ale țării. Pentru infinit mai puțin de atât, Codruț Sereș a înfundat pușcăria, alături de amicii săi, Benyatov și Stancev.

Publicat: 22 Decembrie, 2015 - 12:25
Share

Mai multe voci (aceleaşi) se ridică la fiecare aniversare cerând imperios „adevărul” despre Revoluţie. Adevărul lor, pentru că fiecare se crede în posesia variantei care nu suportă nici o corectură. Mi-am aruncat un ochi prin cărţile de istorie şi am vrut să văd dacă la alte evenimente de acelaşi gen s-a întâmplat ceva diferit. Dar nici la Revoluţia Franceză, nici la cea Bolşevică nu s-au instituit comisii de anchetă care să lumineze popoarele în privinţa evenimentelor care au dus la răsturnarea unui sistem.

Publicat: 21 Decembrie, 2015 - 13:28
Share

Este primul an dintre cei care au trecut de la Revoluţie în care nu aş mai fi dorit să scriu nimic. Cred că e timpul să se aştearnă liniştea asupra acestui subiect pe care nu facem decât să îl maculăm prin interpretări şi ştiutele contestări. Nici una dintre acestea nu mă poate influenţa, pentru că spre deosebire de prea numeroşii contestatari eu am fost acolo. Am trăit-o ca să spun aşa, pe pielea mea…

Publicat: 18 Decembrie, 2015 - 12:28
Share

Până nu demult Europa părea o citadelă inexpugnabilă, apărată de personalul şi tehnologia cele mai înaintate. Regimul de acces era extrem de strict şi am probat asta inclusiv pe pielea noastră, înainte de admiterea în Uniune, dar şi după, ca ţară din afara spaţiului Schengen. Controlul strict al documentelor şi întoarcerea de la frontieră erau lucruri obişnuite şi se părea că nu există nici o breşă prin care să pătrundă cei nedoriţi.

Publicat: 17 Decembrie, 2015 - 10:47
Share

S-a vorbit mult despre nosocomie, după tragedia de la Colectiv şi după decesul mai multor victime în urma contractării unor viruşi intraspitaliceşti. Dintre aceea pe care nici un medicament nu-i poate lichida, unica soluţie acceptată fiind aceea a buldozerului. Nu era o noutate. Se ştie de multă vreme şi în întregul mediu spitalicesc că doar norocul te poate scăpa de aceşti ucigaşi nevăzuţi şi că principalele lor victime sunt pacienţii cu boli grave. Precum cei arşi de pâsla otrăvită căzută din tavanul clubului.

Publicat: 16 Decembrie, 2015 - 11:25
Share

De la Mineriade, aceasta este prima manifestare de forţă a unei categorii socio-profesionale împotriva abuzurilor administraţiei. Ciobanii n-au fost luaţi în consideraţie, ca atare niciodată. Au cam fost lăsaţi în plata Domnului, pe munţii şi dealurile pe care le străbat cu turmele, fiind sesizaţi doar când transhumanţa mai afectează circulaţia publică. Şi-au văzut mereu de treaba şi existenţa lor, relaţia cu cei din jur rezumându-se la negocierea preţului produselor lor.

Publicat: 15 Decembrie, 2015 - 11:19
Share

Nu poţi, ca simplu cetăţean, să nu te cuprindă mirarea când vezi că în plină campanie anticorupţie, când DNA trage cu tot armamentul din dotare, cazurile în care feluriţi demnitari şi funcţionari sunt prinşi în flagrant nu numai că nu se diminuează, dar cresc spectaculos la număr. Prima concluzie pe care o poţi trage este că tentaţia mitei şi a evaziunii este atât de mare încât nici spaima de puşcărie nu o poate descuraja.

Publicat: 14 Decembrie, 2015 - 13:10
Share

Mie, ca simplu cetăţean, îmi dă o satisfacţie platonică faptul că cetăţeanul Al României, fostul consilier Truică, cuplul Crinuţa-Ioan Oltean sau chiar Elena Udrea sunt cercetaţi, acuzaţi şi vor fi judecaţi pentru fraudarea masivă a banului public, de sute de milioane de euro. Sunt mai îngrijorat, ca să spun aşa, de valorile furate şi nerestituite. Sau nerestibuibile. Sumele pe care le vehiculează DNA sunt, până una-alta fictive. Simple evaluări de-ale procurorilor.

Publicat: 11 Decembrie, 2015 - 12:48
Share

Imagine cutremurătoare: prinţul Paul, vizibil tras la faţă, în scaun cu rotile, ţinându-l în braţe pe finul lui Băsescu şi flancat de prinţesa Lia, cea care l-a salvat resuscitându-l (lucru la care se pare că se pricepe) după starea de rău resimţită pe drumul spre DNA Braşov.

După o noapte petrecută la un spital din Ploieşti, cuplul princiar plus odrasla a reluat parcursul iniţial la al cărui capăt capul neîncoronat îşi va susţine cu tărie nevinovăţia.

Publicat: 10 Decembrie, 2015 - 12:43
Share

Din bun simţ dacă nu din alt motiv, câte o bulină roşie ar trebui aplicată pe frunţile celor care au contribuit la intrarea în vigoare a uneia dintre cele mai nesăbuite reglementări legale,  cărora i-ar putea face concurenţă doar dezbaterea în forul legislativ a complicatei probleme a numărului de câini la care au dreptul ciobanii, în funcţie de zona geografică şi de mărimea turmei: de la un câine mare şi unul mic (?) până la vreo trei maxim.

Publicat: 7 Decembrie, 2015 - 12:10
Share

Nu ştiu dacă a moştenit-o de la Ponta sau este o iniţiativă tehnocrată – acordarea unui buget „zero” pentru construcţia de biserici. Oricum, este binevenită şi pe fondul tensiunilor pe care BOR le-a creat prin intervenţiile nepotrivite în cazul „Colectiv” are darul să mai liniştească lucrurile. Mai puţin fericită a fost reacţia revendicativă a Înalt Preafericitului care a declarat că biserica n-ar întinde mâna la Guvern, nici pentru salarii, nici pentru biserici dacă i s-ar înapoia averile confiscate de-a lungul timpului.

Publicat: 4 Decembrie, 2015 - 12:30
Share

Vestea a căzut ca o bombă, în plină Zi Naţională, cu întreaga suflare românească concentrată asupra aromei de cârnaţi cu fasole care plutea deasupra oştilor mărşăluind festiv în faţa notabilităţilor statului: atentat terorist! În sfârşit, intrăm şi noi în clubul select al ţărilor luate la ochi de jihadişti. Vestea proastă era însă completată de cea bună: atentatul a fost dejucat de vigilenţa organelor! Faptul că jihadistul nostru era ungur n-a tulburat prea mult. Teroristul e terorist, indiferent în ce limbă se roagă!

Publicat: 3 Decembrie, 2015 - 12:00
Share

O recentă declaraţie a lui Dragnea începe să clarifice lucrurile în ceţoasa problemă a coaliţiei. Zice preşedintele PSD: atâta timp cât nu mai suntem la guvernare, coaliţia nu are nici un rost. Cu alte cuvinte – liber pentru toată lumea. Şi pentru UNPR şi pentru ALDE. Legăturile care ţineau laolaltă aceste trei partide nu mai există. Pentru că nu mai există obiectul muncii: guvernarea. De ce să mai stea şi să mai acţioneze împreună?

Publicat: 2 Decembrie, 2015 - 10:52
Share

Dacă n-ar fi vorba despre un eveniment excepţional, ale cărui consecinţe puteau să fie de o gravitate ireparabilă, scuzele şi argumentele pe care le aduc în favoarea lor turcii sunt de-a dreptul comice. Erdogan şi Davutoglu ar vrea să fie şi corecţi şi credibili. Nu ne-am făcut decât datoria – spune premierul, la Paris. Deci nu putem să ne cerem scuze pentru acest motiv. „Ne-am apărat ţara” – spune şi Erdogan, dar nu precizează împotriva căror pericole şi nici dacă au avut vreun conflict cu ruşii, ca să le doboare avionul.