Publicat: 29 Februarie, 2016 - 12:06
Share

La bilanţul DNA, Dacian Cioloş a reluat o observaţie pe care o mai făcuse, înaintea lui, Ponta: aparatul administrativ este pur şi simplu blocat de frica DNA! Nimeni nu-şi mai asumă vreo răspundere sau nu mai semnează documente care ar putea ajunge sub ochii procurorilor.

S-ar putea spune că frica asta este un lucru bun, înlăturând situaţii ce pot fi considerate infracţionale. Este bine ca cei incorecţi – sau incompetenţi – să se teamă, pentru că în felul acesta se înlătură acţiuni cu potenţial infracţional.

Publicat: 26 Februarie, 2016 - 12:34
Share

De mult, poate chiar de pe vremea sinistrei, n-am mai asistat la o manifestare atât de plină de respect şi de admiraţie la adresa unei persoane publice.

Publicat: 25 Februarie, 2016 - 12:04
Share

Recenta dezbatere organizată de Tăriceanu la Senat pe tema situaţiei postului public de televiziune a prilejuit o trecere în revistă a tuturor erorilor comise de guvernările de până acum în administrarea acestui important mijloc de comunicare. Teama de partizanat politic nu a făcut altceva decât să o politizeze şi mai tare prin modalitatea de desemnare a membrilor Consiliului de Administraţie, acest for transformându-se într-o anexă lipsită de orice autoritate a conducerilor administrative.

Publicat: 23 Februarie, 2016 - 13:17
Share

Nu-mi amintesc ca în precedentele preparative intelectuale vreun candidat să-şi fi făcut o campanie prealabilă atât de intensă şi laborioasă precum Cristian Buşoi. Demersurile sale au început, practic, după reţinerea primarului general Oprescu şi s-au intensificat constant, prin prezenţa sa în calitate de personaj politic cvasi-independent, pe mai multe canale TV cu care au fost în mod evident încheiate contracte – pe sau sub masă.

Publicat: 22 Februarie, 2016 - 12:20
Share

Aruncarea jurnaliştilor în stradă şi închiderea unor posturi de televiziune incomode a fost o figură de stil care a prins la publicul mare şi pe care cei aflaţi în respectiva situaţie au folosit-o la maximum. Nimeni nu s-a gândit atunci – nici măcar cei acuzaţi de o asemenea operaţiune – că acest lucru era practic imposibil: cum să scoţi, concret, în cinci zile, mobila şi aparatura din sediile respective, ca să nu mai vorbesc de oameni, care s-ar fi lăsat, din motive lesne de înţeles, greu?

Publicat: 19 Februarie, 2016 - 12:29
Share

În 2012, când era şef peste Supravegherea Asigurărilor (parcă aşa se numea înainte de a se înfiinţa ASF), Daniel Tudor se binecuvântase cu cel mai mare salariu de bugetar din România: circa 40.000 euro! Un salariu astronomic, chiar şi pentru mediul privat românesc, pus în operă pe principiul că banii nu veneau de la Buget, ci din contribuţiile societăţilor de asigurare.

Publicat: 18 Februarie, 2016 - 13:10
Share

Prezenţă modestă, uneori chiar penibilă, a premierului în Parlament, de miercuri, nu are termen de comparaţie. Nici un alt premier dintre cei 11 care s-au perindat pe la Victoria nu a mai fost umilit în aşa hal, fără să aibă replică. Şi fără ca cineva să încerce măcar să-i sară în ajutor.

Publicat: 17 Februarie, 2016 - 14:44
Share

Scurt memento: odată cu sentinţa pronunţată de commando-ul Mihalcea-Bogdan, care l-a trimis pe Dan Voiculescu pentru zece ani în puşcărie, s-a inaugurat şi metoda confiscării “extinse” a averii, până la convergenţa prejudiciului stabilit de specialiştii DNA: vreo 60 milioane de euro. Nu insist asupra corectitudinii acestui proces “exemplar”. O va face, probabil, CEDO. Iar noi, ca deobicei, vom plăti.

Publicat: 15 Februarie, 2016 - 10:15
Share

Nimeni nu poate să înţeleagă de ce i-a trebuit lui Dragnea iniţiativa asta cu proiectul de lege împotriva defăimării. Pentru că nu i-a adus nici mai mult respect în partid şi nici mai multă acceptare în afara lui. Ba, dacă ar fi să cuantificăm, unicul rezultat a fost recordul de mesaje negative de pe facebook, pe care „specialiştii” partidului au năduşit ştergându-le.

Publicat: 11 Februarie, 2016 - 13:41
Share

Profitând de faptul că procurorii de la DNA l-au chemat în vizită la ei pe economistul Lucian Isar, Victor Ponta a făcut pe facebook o dezvăluire interesantă: cică după ce l-a numit ministru pentru mediul de afaceri în guvernul USL, ar fi primit de la “organe” o notă în care i se atrăgea atenţia că acesta ar fi solicitat nişte favoruri materiale de la o mare companie americană care se pregătea să intre pe piaţa românească. Îngrijorat, l-a contactat pe co-preşedintele Crin şi i-a relatat cazul. Au decis de comun acord că amatorul de foloase necuvenite trebuie scos urgent din dispozitiv.

Publicat: 10 Februarie, 2016 - 12:59
Share

Dacă n-a prea strălucit când a fost premier – vreme în care a făcut nu puţine gafe sau a luat decizii ale căror urmări nefaste se văd astăzi – ex. Fondul Proprietatea şi Restituirea proprietăţilor – Tăriceanu îşi ia revanşa acum. Prin luciditate şi prin curajul de a spune lucrurilor pe nume, chiar în condiţiile în care această atitudine poate să-l coste. Şi când spun asta mă gândesc la gama largă de metode pe care instituţiile asupra cărora şi-a îndreptat tirul critic o au la îndemână pentru a închide orice gură.

Publicat: 9 Februarie, 2016 - 12:27
Share

Nu se ştie prea exact ce a determinat căderea imperiului roman, dar cei cărora li se datorează au fost barbarii năvăliţi dinspre est şi sud, atraşi de strălucirea şi bogăţia Romei, din care au dorit să-şi facă parte în singurul mod cunoscut. Nu este unicul imperiu din istorie care a sfârşit în acest fel, datorită diferenţelor de civilizaţie şi bogăţie.

Publicat: 8 Februarie, 2016 - 12:00
Share

După de acum celebra zicere a lui Iohannis, cum că „mai bine slugă la americani decât la ruşi” (zicere ce zice totul despre o anumită psihologie politică) vine şi doamna Alina Mungiu Pippiddi, cu un denunţ în grup: cei care se agită ca să li se facă dreptate părinţilor cărora li s-au răpit pur şi simplu copiii în Norvegia, ar fi agenţi sub acoperire ai ruşilor! La fel ca şi individul care i-a strigat lui Iohannis ce i-a strigat la Iaşi. Caracatiţa estică îşi întinde din nou tentaculele asupra întregii lumi, acţionând perfid pentru compromiterea bunelor intenţii ale Vestului.