Publicat: 31 Mai, 2016 - 12:33
Share

Dacă substanţele dezinfectante de la Hexipharma nu făceau alt rău decât că nu dezinfectau (ar fi fost culmea să fie ele însele nocive) completând astfel tabloul ineficienţei spitaliceşti unde neglijenţa şi ignoranţa fac mai mult rău decât orice altceva, avem acum la dispoziţie şi eşantionul de 70 de medici specializaţi în tratarea cancerului pe care procurorii se pregătesc să-i umfle şi să-i bage la zdup.

Publicat: 27 Mai, 2016 - 13:01
Share

În hărmălaia generală care are loc pe fondul cazului Hexipharma, a vorbi pe un alt subiect este ca şi cum ai fluiera în biserică. Îmi asum însă riscul să mă abat de la „regulă” şi să vă propun o altă temă: dopajul în sport.

Publicat: 23 Mai, 2016 - 11:17
Share

Copacul de pe marginea drumului spre Paradisul Verde de la Corbeanca de care s-a izbit bolidul la al cărui volan se afla patronul HexiPharma reprezintă epilogul afacerii care a inflamat opinia publică vreme de câteva săptămâni. Dan Condrea a luat cu el, pe lumea cealaltă, culisele atât de des invocatei conspiraţii prin care aproape întregul sistem sanitar avea ca unic furnizor de dezinfectanţi firma acestuia. Ce putea fi atât de grav şi de ireversibil în această poveste încât un om, relativ tânăr să-şi încheie socotelile cu viaţa?

Publicat: 20 Mai, 2016 - 14:55
Share

Discursurile lui Iohannis sunt ca apa de la robinet: inodore, incolore, insipide. Nu rămâi de pe urma lor decât cu concluziile de bun simţ, în genul zicalei: “Decât bătrân şi bolnav, mai bine tânăr şi sănătos”. Pentru noi, cei obişnuiţi cu discursurile prezidenţiale ale lui Băsescu, este o diferenţă ca de la preşedintele-jucător la preşedintele-spectator. În paharul cu apă, Băsescu turna niţică benzină, care ne ameţea cu irizările sale multicolore şi ne trezea din orice amorţeală, chiar dacă ulterior ne apuca durerea de cap şi de burtă.

Publicat: 18 Mai, 2016 - 12:50
Share

Profund implicat în procesul electoral – noul câmp tactic, inaugurat odată cu ancheta Referendumului – DNA cere Senatului să-i fie dat pe mână Corlăţean. Acuzaţii grave plutesc deasupra creştetului grizonat al fostului ministru de Externe: a manipulat alegerile prezidenţiale din Diaspora şi a împiedicat expaţii să-şi aleagă preşedintele dorit. Cu alte cuvinte, ar fi obţinut foloase necuvenite în favoarea altcuiva. Nu a sa personal. Folosul lui – dacă e să-i spunem aşa – a fost că după incidentele de la primul tur a fost schimbat.

Publicat: 16 Mai, 2016 - 12:49
Share

Pentru generaţia în a cărei memorie mai este trează amintirea ocupaţiei sovietice şi a atotputernicilor comisari de la Răsărit, manifestările actuale ale unei bune părţi a corpului diplomatic – şi, în special ale misiunilor Statelor Unite, Germaniei şi Olandei – nu reprezintă un motiv de uimire sau nemulţumire. Însă, printre cele mai recente, care au trăit perioada speranţelor neîmplinite ca la orizont să-şi facă apariţia americanii, deşanţând pe meleagurile mioritice încărcătura lor democratică, este.

Publicat: 13 Mai, 2016 - 14:50
Share

A început campania electorală pentru locale. Sunt sigur că puţini sunt aceia care au sesizat acest lucru. Au observat, probabil, dispariţia bannerelor pre-electorale, retrase la somaţia BEC. Şi au mai observat, poate, că programul TVR1 a devenit impracticabil la orele serii când se perindă pe ecran fel de fel de feţe anonime.

Pot să declar cu mâna pe inimă că este (şi va fi) cea mai anostă campanie dintre toate cele 6 care s-au petrecut până acum în câmpia democraţiei elective.

Publicat: 10 Mai, 2016 - 12:16
Share

Reţeta după care a fost alcătuit Guvernul Cioloş se dovedeşte a fi cât se poate de nepotrivită pentru tratamentele de care are nevoie ţara. Vreo doi candidaţi la portofolii – medicină şi justiţie – au fost răpuşi rapid, încă dinainte de validare, de viruşii cuibăriţi în cotloanele neigienizate ale Palatului Victoria.

Publicat: 6 Mai, 2016 - 11:58
Share

Lansându-se în calambururi, candidatul liberal a avertizat asupra pericolului „pandelizării” Capitalei, în cazul în care alegerile pentru primarul general ar da câştig candidatei PSD, Gabriela Firea - etc. Este una dintre componentele păguboase ale modului în care PNL-ul înţelege să-şi facă campanie: aveţi grijă că, dacă nu ne alegeţi pe noi, vor câştiga ceilalţi şi va fi vai de capul vostru!

Publicat: 5 Mai, 2016 - 11:39
Share

Două cazuri, aceeaşi mentalitate. Românul, odată ajuns într-o funcţie, fie că a avut, fie că nu vreun merit pentru asta, o consideră un dat pentru vecie şi nu concepe să fie lipsit de aceasta fără acceptul său.  Abia când se vede în pericol de a rămâne fără atributul statutului său începe să dezvolte strategii prin care încearcă din toate puterile să evite pierderea blazonului.