Publicat: 30 August, 2016 - 11:01
Share

Expresie neaoșă, semnifică un gest făcut contra curentului, nepotrivit cu opinia generala. Nu neapărat greșit, pentru că fluieratul în sine nu are nimic condamnabil.Nu se potrivește cu locul și cu momentul.

Publicat: 24 August, 2016 - 11:29
Share

Rezultatele obţinute în laboratoarele româneşti asupra concentraţiei şi eficienţei dezinfectanţilor de la Hexipharma arată, surprinzător, că în marea lor majoritate acestea erau în regulă. Şi nu prea văd de ce analizele care urmează a fi făcute şi în străinătate le-ar infirma - pentru că se operează cu aceleaşi tehnologii. Anunţul făcut de procurorul general este pe cale să dezvăluie una dintre cele mai detestabile manipulări prin presă.

Publicat: 23 August, 2016 - 12:04
Share

Vară. Caniculă. Vijelii. Agitaţie prin partide. Mai sunt - calculat după orarul lui Cioloş - exact 103 zile până la alegerile care vor reintroduce ţara în circuitul politic, după interimatul tehnocrat. Partidele se agită în căutarea de oameni pe care să-i pună în capul listelor. Cel mai disputat este Cioloş, pe care îl vor şi liberalii (ei, care aveau până şi premier din umbră!), dar şi oamenii lui Nicuşor Dan, care se visează pe cai (verzi) mari şi nu mai dă doi bani pe şedinţele Consiliului general, de unde mănâncă o pâine.

Publicat: 13 August, 2016 - 13:48
Share

Veritabilul delir oficial şi oficios care a însoţit, timp de o săptămână, evenimentele legate de decesul soţiei fostului rege al României nu are corespondent în istoria recentă. Poate doar la moartea lui Gheorghiu Dej, singurul care în ultimele cinci decenii nu a sfârşit în mod violent, să se mai fi întâmplat ceva asemănător.

Publicat: 10 August, 2016 - 10:29
Share

Conducătorii delegaţiei olimpice a României - ministrul Lipa, şeful COSR Alin Petrache şi alţi câţiva amploaiaţi - au reacţionat violent când le-a ajuns la urechi vestea că sportivii din delegaţie pregăteau un puci vizând înlăturarea lor  pe motiv de incompetenţă. Indiscreţia s-a produs pe filiera delegaţiei Chadului (aceea cu care împărţim drapelul naţional) ai cărei membri legaseră relaţii de simpatie cu ai noştri.

Publicat: 5 August, 2016 - 10:37
Share

Funcţionează o întreagă frazeologie patriotardă care însoţeşte (nu doar) sporturile de performanţă. Expresii ca "lupt pentru ţara mea", "dedic această victorie poporului meu", "sunt mândru că am înălţat drapelul ţării mele pe cel mai înalt catarg" şi multe altele fac parte dintr-un joc pe care destul de puţini sunt cei care îl practică cu sinceritate. Şi cred în el doar atunci când le merge. Nimeni nu spune: "dedic ţării mele această înfrângere", sau "sunt mândru(ă) că am luptat din răsputeri pentru ţară, deşi nu am reuşit să obţin trofeul corespunzător" etc.

Publicat: 3 August, 2016 - 10:55
Share

Guvernul vrea (probabil că a şi făcut-o) să declare ziua de 13 august zi de doliu naţional. Printr-o ordonanţă de urgenţă. Cu tot respectul şi consideraţia pe care le am faţă de cea care a fost, vreme de aproape şapte decenii, soţia ultimului nostru rege, cred că este o măsură hazardată. Şi neinspirată. Am să explic de ce cred acest lucru.