Publicat: 24 Octombrie, 2016 - 15:56
Share

Am admirat la Dacian Cioloș  încăpățânarea - ardelenească - cu care a rezistat presiunilor de  a-și „manifesta simpatia” pentru o formațiune politică, după cum îi sugerase, public și imperativ, cel care l-a făcut premier dintr-un modest slujbaș european. Refuzul său și motivele invocate i-au atras o mare cotă de simpatie din partea unui public deloc încântat de performanțele echipei sale de strânsură, dar pentru care onestitatea și sinceritatea valorau mai mult decât discutabilele succese ale scurtului său mandat.

Publicat: 17 Octombrie, 2016 - 15:01
Share

„Ba pe-a mamei dumneavoastră” - cam așa s-ar putea traduce  replica președintelui Iohannis față de insolenta cerere a lui Tăriceanu de a face public conținutul discuțiilor purtate la Cotroceni cu procurorul general și cu șefa DNA, calificate de Asociația Magistraților drept imixtiuni în actul de justiție. Adică, vezi Doamne, tu te-ai găsit să vorbești despre cele sfinte? Tu, un acuzat penal de minciună? Autor de bilețele roz? Iohannis ar mai fi putut adăuga și alte motive pentru care considera ca șeful Senatului nu merită un răspuns: Tu, care te-ai însurat de cinci ori?

Publicat: 14 Octombrie, 2016 - 11:17
Share

”Sunt optimist!” - proclamă, în caietul-program al spectacolului autorul Radu F Alexandru, continuând: ”De 25 de ani stau în măruntaiele cașalotului al cărui nume sfânt este ROMÂNIA, timp în care i-am studiat cu maximă atenție felul în care viețuiește, articulațiile, nervurile, comportamentul în varii situații și, cel mai important, perspectiva unor mutații spre o altă treaptă de dezvoltare a organismelor vii: eventual, mai înaltă. Nici un pericol: totul este temeinic, nimic nu va fi supus schimbării!”.

Publicat: 13 Octombrie, 2016 - 11:07
Share

Precum ”flacăra violet”, ”cucuveaua mov”  promite să facă multe valuri în percepția publică care o identifică cu fenomenul plagiatului doctoral. Fără altă atestare documentară decât mărturia lui Ghiță, acompaniată de exhibarea  publică a bufnițelor de catifea ce i-ar fi fost făcute cadou pe când actuala șefă a DNA nu era prietenă cu infractori sau urmăriți penal, cucuveaua mov ne trimite la un fenomen de masă, ca să-i spun așa.

Publicat: 6 Octombrie, 2016 - 15:08
Share

Tot vorbind, zi de zi și în exces, despre ”scena politică” și netalentații săi actori, hai să ne întoarcem macar pentru o clipă privirile și spre adevăratul teatru.

Cel care se joacă la METROPOLIS, unde regizorul Victor Ioan Frunză tocmai a pus în scenă AMADEUS-ul lui Peter Shaffer.

Publicat: 6 Octombrie, 2016 - 00:11
Share

 ”Am vorbit cu Kovesi. Nu se simte vinovată” - definește genial președintele  situația șefei DNA, acuzată de plagiat. De data asta Iohannis nu mai are nevoie de vreo decizie oficială, de vreo sentință. Dă credit total mărturiei sincere a acuzatei. Ar putea deja să o numească premier...STOP  Un Executiv de 12 luni înregistrează performanța de a stabili strategia de dezvoltare teritorială a României pentru următoarele două decenii.

Publicat: 4 Octombrie, 2016 - 22:52
Share

 Precum celebrul Monsieur Jourdain, care descoperise că, vorbind, făcea de fapt proză, Iohannis descoperă fără să vrea, Constituția: anunțul său intempestiv ce parea să fie rodul unei adânci analize, cum ca nu va desemna cu formarea viitorului Guvern pe cineva condamnat sau anchetat, era deja prevăzut în legea fundamentală, iar supărarea de fațadă a lui Dragnea și Ponta este cu atât mai comică cu cât nici lor nu le-a trecut prin minte cu adevărat o asemenea idee.