Publicat: 24 Noiembrie, 2016 - 20:27
Share

Știți bancul de pe vremuri cu milițianul sesizat de călători că în autobuz este un tip care vorbește urât: din două în două minute exclamă: Cum P.M.? (citiți, în locul inițialelor,  o expresie neaoșă, nereproductibilă). Conștient de misia sa, omul legii îl interpelează pe posibilul infractor: De ce vorbiți atât de urât, în public? Omul se scarpină în cap și răbufnește: Păi ști dumneata ce am pățit? Ce? Mi-a născut nevasta gemeni! Dar ăsta e motiv de bucurie - replică milițianul. Nu înțeleg de ce sunteți supărat! Așa o fi, nu zic că nu - replică și(ne)fericitul părinte.

Publicat: 16 Noiembrie, 2016 - 08:34
Share

Anunțul extinderii cercetărilor de către Parchetul General în dosarul Revoluției marchează lovitura decisivă  pe care restaurația neosecuristă o dă Republicii din 22 Decembrie și validarea, pe principiul enunțat de Iohannis (întâi procurorii și pe urmă istoricii) a noii Republici a Procurorilor.

Publicat: 10 Noiembrie, 2016 - 14:55
Share

Sunt două momente de șoc pentru istoria recentă a Americii. Atacul terorist din 2001 și câștigarea alegerilor de către Donald Trump în 2016. Ambele cu consecințe importante în existența nu doar a națiunii americane, dar și a întregii lumi civilizate. Ce au în comun cele două date? Zguduirea din temelii a unei societăți intrate într-o profundă stagnare instituțională, dar și emoțională.

Publicat: 9 Noiembrie, 2016 - 12:47
Share

Este, probabil, cea mai surprinzătoare victorie din istoria alegerilor prezidențiale americane. Trump, care a plecat la drum ca „persoană fizică”, fiind doar tolerat de republicanii în criză de personalități, fără să fi făcut parte vreodată dintr-un partid. A fost, practic, folosit pentru divertismentul pe care-l ofereau prestațiile sale caracterizate drept bufonade. Treptat, însă, alegătorii au decelat ceea ce constituia cu adevărat un program politic, de excesele de campanie. Și l-au tratat în consecință.

Publicat: 4 Noiembrie, 2016 - 11:58
Share

Împlinirea unui an de la tragedia care a avut loc la discoteca COLECTIV a prilejuit manifestarea unui veritabil triumf al tehnicilor de manipulare. Ceea ce s-a întâmplat atunci la fosta fabrică Pionierul a fost un accident. Definiția cea mai clară este „ceva ce, în mod normal, nu ar trebui să se întîmple”. Dar se întâmplă. În mod normal o discotecă nu ia foc. Sunt mii de discoteci și doar în vreo două s-a produs ceva similar. Un accident de discotecă este - în mare - similar unuia de circulație. Circulă pe șosele, sute de mii de mașini, dar nu toate sunt implicate în accidente.

Publicat: 3 Noiembrie, 2016 - 10:46
Share

Domnule procuror general Augustin Lazăr.