Publicat: 22 Noiembrie, 2012 - 18:38
Share

ARD îi cere ,,la modul ce mai imperativ" lui Victor Ponta să îl demită ,,de urgență" pe ministrul Puiu Haşotti și să facă declarațiile de dezicere față de orice gest al Uniuni împotriva justiției, susținând astfel că România este asediată de ,,barbarul USL", a declarat, Joi, senatorul PDL Radu F. Alexandru.

"USL ante portas. USL ante portas este o parafrază după (Hanibal la porţi, n.r.), strigătul de alarmă pe care cetățenii Romei l-au dat în momentul în care barbarul Hanibal asedia cetatea Romei. Astăzi fără să forțăm și fără să îngroșăm cu nimic putem să spunem că România este asediată de barbarul USL și singura reacție lucidă față de această realitate este strigătul USL ante portas. Barbar nu înseamnă altceva decât dușmanul unei civilizații și a unei culturi, în speță dușmanul a unei culturi europene, dușmanul unei legislaturi a unui stat de drept, a unei democrații autentice proprie oricărui membru a UE", a spus el în cadrul unei conferințe de presă.

Vicepreședintele PDL a precizat că USL dorește să aibă ,,puterea absoolută" prin ,,excelența regimului dictatorial" în care nimeni și nimic nu poate să îi stea în cale într-un ,,control total" asupra statului. ,,Toate aceste considerente pornesc de la declarația recentă a premierului Victor Ponta care anunța ca unele dintre primele măsuri, ca unul dintre proiectele prioritare privind modificarea Constituției este dreptul unei majorități de două treimi a Parlamentului de a infirma hotărâri ale CCR. Este un pas inconfundabiil spre dictatura majorității (...). CCR nu este o invenție românească, CCR este răspunsul instituțional pe care Europa l-a dat imediat după terminarea celui de-al doilea Răboi mondial, oripilată de cele întâmplate în Germania (...). USL dorește acea putere absolută proprie prin excelență regimului dictatorial în care nimeni și nimic să nu poată să îi stea în cale într-un control total asupra statului", a comentat democrat-liberalul.

Radu F. Alexandru a reiterat că ARD cere demisia ministrului Culturii, Puiu Hassoti, deoarece acesta l-a susținut pe primarul arestat din Năvodari, solicitându-i astfel și primului ministru să facă declarațiile de dezicere categorică față de orice gest a vreunui membru a USL împotriva justiției. ,,În urmă cu câteva zile, respectiv duminică, un membru al guvernului ( Puiu Haşotti, n.r.) s-a deplasat la Constanța unde în fruntea unei mulțumi de 1000 de oameni a protestat împotriva unei decizii judecătorești care stabilea că judecarea primarului din Năvodari trebuie să se facă cu reținerea acestuia în stare de arest (...). Nu doresc ( USL n.r.) decât reîntoarcea la Constituția Iliescu-Iorgovan care permitea într-adevăr o dictatură și un control total asupra justiției. ARD cere încă o dată în modul cel mai imperativ premierului, Victor Ponta să îl demită de urgență pe domnul ministru al Culturii Puiu Haşotti și să facă declarațiile de dezicere categorică față de orice gest, față de orice atitudine, față de orice manifestare a vreunui membru al USL-ului împotriva justiției. Este un lucru peste care nu poate să treacă", a conchis Radu F. Alexandru.