19 august 2022

Arestovich crede că războiul nu se va încheia până în toamnă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Chiar și până în toamnă, războiul cu Rusia este puțin probabil să se încheie”, susține demnitarul de la Kiev.

„Trebuie să înțelegem că legea marțială poate fi menținută, cel puțin în unele zone, și după victoria în război”, a spus consilierul Președinției ucrainene, Alexei Arestovich pentru „Canalul 24″.

Potrivit lui Arestovich, prevederile relevante ale legii permit prelungirea legii marțiale cu încă 90 de zile, în timp ce „de fiecare dată” aceasta este prelungită pentru a nu da speranțe false ucrainenilor, susține el.

Anunțul de încă 30 de zile, a spus el, va răspândi în rândul populației ideea că războiul „se va încheia în 30 de zile și autoritățile chiar au declarat-o”. Aceasta este o comunicare proastă, trebuie să vorbim imediat despre viitor, dar este întotdeauna posibil să o anulăm.

Președintele Volodymyr Zelensky propune continuarea legii marțiale și a termenilor mobilizării generale. Intenționează să le prelungească pe 90 de zile – de fapt până la sfârșitul verii, fapt ce poate fi o nuanță asupra faptului ca , fie negocierile cu partea rusă, din vina ambelor parti, nu sunt tocmai pe un trend pozitiv, fie ca, efectiv, una sau ambele parti încă nu doresc pacea!

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto: front news