Publicat: 25 Aprilie, 2016 - 16:44
Share
În turneul „Piazzolla, o poveste autentică”

ArgEnTango - un proiect unic în România – a umplut sălile în primele 4 concerte prezentate până acum la Tg. Mureş, Deva şi Sf.Gheorghe, entuziasmând publicul din Piaţa Operei de la Timişoara cu o muzică rafinată, care nu a fost concepută iniţial pentru spaţii deschise. Până la final, turneul ce prezintă în cel mai autentic mod cu putință muzica lui Astor Piazzolla va mai ajunge în alte 5 oraşe ale ţării, urmând să se încheie pe 9 mai. 

Turneul „Piazzolla, o poveste autentică” are în centru o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de imensă valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.
In cursul turneului, Analia Selis afirma : “Noi vrem să arătăm publicului român o latură a lui Piazzolla care este necunoscută aici. Este vorba în primul rând despre muzică – pentru că aducem un repertoriu care nu s-a cântat în România, sau care s-a cântat foarte puțin, un Piazzolla care scrie și pentru voce. Şi ne referim nu numai la Maria de Buenos Aires, ci și la alte cântece superbe scrise de Piazzola împreună și cu Borges și cu Horacio Ferrer. Pe de altă parte este vorba despre cum a fost Piazzolla ca om, iar în concerte povestim un pic și despre el, despre acel Piazzolla autentic.”

Piazzolla, o poveste autentică
Capitolul 2

Piazzolla şi Borges nu au avut niciodată o relaţie de prietenie. Borges a spus în public: "nu vreau să ştiu nimic despre acest domn.....el nu simte tradiţiile țărănești". Câţiva ani după, a mai spus: "într-o seară m-au invitat să îl ascult pe acest domn... Piazzolla. I-am spus ghidului meu că eu aş fi vrut să ascult nişte tangouri, dar cum nu a cântat niciunul, mă întorc la hotel". Piazzolla spunea: "nu am citit niciodată poezii mai frumoase decât poeziile scrise de Borges, dar în ceea ce priveşte muzica, domnul este surd". Arta acestor două genii nu putea să nu se întâlnească, rezultatul a fost unul extraordinar, lăsându-ne o moştenire imensă de piese superbe precum "Milonga para Jacinto Chiclana" pe care o puteţi asculta în aceste concerte.