27 septembrie 2022

Argentina trimite provizii medicale în Cuba

harta Argentina
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Argentina va trimite în Cuba primul transport de 2,7 tone de consumabile medicale în semn de solidaritate în urma incendiului la un depozit de combustibil din orașul Matanzas, a anunțat astăzi ministrul de externe argentinian, Santiago Cafiero.

Într-o postare pe profilul său de Twitter , Șeful diplomației de la Buenos Aires a precizat că donația va fi făcută luni prin Căștile Albe și vor urma altele.

„Joi și vineri vor fi alte livrări. Solidaritatea și cooperarea sunt în centrul politicii noastre externe”, a spus Cafiero.

În ultimele zile, mai multe organizații precum „Grand Front” și „ SomosBarriosdePie ” și-au exprimat sprijinul pentru guvernul și poporul insulei și și-au exprimat încrederea că Cuba va depăși aceste vremuri dificile.

La rândul lor, Mișcarea de Solidaritate Argentiniană, Asociația Alumni a națiunii Caraibe și Uniunea Rezidenților Cubanezi au lansat o campanie de colectare a rechizitelor și ustensilelor medicale pentru a-i ajuta pe cei afectați în timpul confruntării cu incendiul de amploare.

Incendiul a izbucnit pe 5 august a acestei luni după un fulger, în urma căruia peste 100 de persoane au fost rănite, doi pompieri au murit, 14 au persoane fost date dispărute.

Ciprian Pop