Publicat: 25 Ianuarie, 2014 - 13:10
Share

Peste 19.000 de consumatori abonați ai companiei CEZ din 19 localități ale județului Argeș nu au curent electric, sâmbătă , din cauza viscolului care a avariat zeci de puncte de transformare operate de CEZ.

Aproximativ 19.000 de consumatori din 19 localități ale județului Argeș nu sunt alimentați cu energie electrică, în urma avariilor produse de vântul puternic pe rețeaua de alimentare cu energie electrică operată de compania CEZ, a declarat prefectul județului Argeș, Cristian Soare pentru ”Talk B1”.

Potrivit acestuia, 66 de puncte de transformare din mai multe zone ale județului au fost avariate din cauza viscolului, echipele de intervenție ale CEZ aflându-se pe teren și încercând să remedieze defecțiunile.

Cele mai afectate localități sunt situate în zonele de sud și est ale județului. Astfel, în zona localităților Poiana Lacului, Vedea, Bărăști și Cocu aproximativ 8.500 de consumatori nu au curent electric, în timp ce în zona localităților Topoloveni, Leordeni și Bogați aproximativ 5.250 de abonați ai CEZ au rămas fără electricitate din cauza avariilor survenite pe rețeaua de alimentare.

De asemenea, viscolul a afectat punctele de transformare care asigură alimentarea cu energie electrică în localități precum Stolnici, Hârșești, Bârla, Mozăceni, Slobozia (Argeș), Ștefan cel Mare și Mioarele.