25 iunie 2022

Arhiepiscopia Clujului oferă asistenţă duhovnicească pentru refugiaţii ucraineni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această perioadă de pregătire pentru luminatul praznic al Învierii Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin jertfa pe Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului vine în întâmpinarea nevoilor de ordin duhovnicesc ale refugiaţilor ucraineni afectaţi de conflictul din ţara vecină.

Ca urmare a constatării prezenţei unui mare număr de refugiaţi ucraineni în Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Clujului le oferă acestora posibilitatea de a se spovedi şi de a se cumineca. Programul liturgic, oficiat în limba ucraineană în Paraclisul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, situat în Piaţa Avram Iancu, nr. 18 (incinta reşedinţei mitropolitane), este următorul:

Miercuri, 20 aprilie 2022, ora 1000 – Sfânta Taină a Spovedaniei
Sâmbătă, 23 aprilie 2022, ora 900 – Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.
Responsabil cu asistenţa duhovnicească este părintele Mihai Bodnariuc, preot vorbitor de limba ucraineană.

Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea şi sănătatea celor aflaţi în conflict, dar şi pentru odihna sufletelor şi pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului