25 iunie 2022

Arhiepiscopia Clujului, sprijin de aproximativ 2 milioane lei pentru victimele războiului din Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În urma campaniei umanitare iniţiată în Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, pentru sprijinirea persoanelor ucrainene afectate de război, s-au colectat peste 150 de tone de alimente neperisabile şi produse de igienă, în valoare estimată de 1,65 milioane lei, şi medicamente şi materiale tehnico-sanitare de prim ajutor, în valoare de aproximativ 350.000 lei.

Campania umanitară a fost realizată la nivelul parohiilor din cele nouă protopopiate ale Arhiepiscopiei Clujului. De asemenea, colecta de medicamente şi materiale tehnico-sanitare de prim ajutor a fost centralizată la cele două centre de colectare puse la dispoziţie în fiecare judeţ: Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca, strada Fabricii de Zahăr, nr. 49-51 – pentru judeţul Cluj, şi Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Bistriţa, Piaţa Unirii, nr. 9 – pentru judeţul Bistriţa-Năsăud.

Toate produsele colectate au fost trimise înspre Ucraina joi dimineaţa, 10 martie 2022, prin intermediul unui convoi umanitar, format din 16 mijloace de transport (tiruri, camioane şi autoutilitare), în prezenţa Părintelui Mitropolit Andrei care a adresat mulţumiri tuturor celor implicaţi în această acţiune filantropică.

Până în prezent Arhiepiscopia Clujului a oferit cazare şi masă gratuită pentru 110 refugiaţi, având în continuare disponibile peste 250 de locuri de cazare care pot fi suplimentate în caz de nevoie.

De asemenea, în urma numeroaselor solicitări venite din partea credincioşilor care doresc să se implice în sprijinirea victimelor de război şi a refugiaţilor ucraineni, Arhiepiscopia Clujului pune la dispoziţie un cont bancar unic în lei: RO03BTRL01301205P1291803 şi unul în euro: RO07BTRL01304205P12918XX, deschise la Banca Transilvania.

Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea şi sănătatea celor aflaţi în conflict, dar şi pentru odihna sufletelor celor adormiţi şi pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului