Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) - „fabrică de doctorate” plagiate

Share
Mai mult de jumătate dintre tezele de doctorat susținute în 2010 la Academia SRI ridică suspiciuni de plagiat

Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) a depus la CNATDCU opt noi sesizări de plagiat care vizează teze de doctorat susținute în această instituție aflată în subordinea SRI.

Dintre cele opt sesizări, depuse la începutul acestei luni, patru se referă la tezele unor foști ofițeri superiori din SRI, două vizează foști ofițeri superiori din SPP, iar alte două - un om de afaceri și un fost vicepreședinte ANAF.

Cele mai cunoscute nume de pe această nouă listă de prezumtivi plagiatori sunt Sorin Gabriel Cozma, fost șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI, care a trecut în rezervă în vara lui 2017, șiun fost șef al Serviciului de Pază și Protecție (SPP).

Cinci dintre cele cele opt lucrări asupra cărora planează suspiciuni de plagiat au fost susținute în 2010, primul an în care la ANIMV s-au acordat titluri de doctor, iar alte trei au fost susținute în 2011.

De altfel, mai mult de jumătate dintre tezele de doctorat susținute în 2010 la Academia SRI ridică suspiciuni de plagiat (9 din 16 teze).

Până în acest moment, dintre cele 85 de teze, Aaupra a 20  planează suspiciunea de plagiat, adică 23,5% din total. (PressOne.ro)

Tag-uri Nume:

Tag-uri Institutii: