Agregator de ştiri

Kövesi, caracterul duplicitar al României și tăcerea extinsă

Deutsche Welle - 4 Iulie, 2022 - 11:34
Șefa parchetului european a arătat cu degetul principiul pe care se bazează guvernul și majoritatea parlamentară de la București: ceea ce nu se vede nu există.

Închisorile din România: gândaci, ploșnițe și tentative de suicid

Deutsche Welle - 2 Iulie, 2022 - 09:34
Ce se întâmplă cu deținuții după ce sunt eliberați din închisoare? Unii recidivează și se întorc după gratii. Alții recidivează tocmai pentru a se întoarce după gratii, neavând pe nimeni, neavând nimic.

Educație sexuală cu frâna de mână trasă

Deutsche Welle - 1 Iulie, 2022 - 19:06
În România, mai mult de 700 de fete sub 15 ani au devenit mame doar în 2020. Noua lege a educației pentru sănătate le amână lecțiile despre propriul corp până după ce au născut

Summitul NATO: "Una din cele mai semnificative reuniuni pentru România"

Deutsche Welle - 29 Iunie, 2022 - 17:17
„Acest summit reprezintă una din cele mai semnificative reuniuni aliate în privinţa rezultatelor pentru România. Toate obiectivele pe care ni le-am propus au fost rezolvate în sensul solicitat de noi”, spune Iohannis.

Ce înseamnă schimbarea strategiei NATO pentru România (Spotmedia)

Deutsche Welle - 28 Iunie, 2022 - 10:19
În 2004, România a aderat la NATO. Această realizare a fost determinată de acțiunile unui alt dictator din vecinătate, Slobodan Miloșevici, scrie Emilian Isailă.

Iluzia României Mari și faliile pe care le adâncește Rusia

Deutsche Welle - 27 Iunie, 2022 - 09:09
România rămâne în jocurile de provocare și amenințare ale Kremlinului, într-o perioadă în care Moscova încearcă să destabilizeze întreaga regiune.

Povestea șoferilor Grișka și Grigorie: 95 km în două săptămâni

Deutsche Welle - 24 Iunie, 2022 - 17:44
Șoferii de TIR Grișka și Grigorie și-au petrecut ultimele două săptămâni în port și în granițe venind dinspre Ismail la Galați. Sabina Fati a stat de vorbă cu cei doi despre război și haosul din regiunea de frontieră.

FITS 2022 şi sezonul german: Ne dăm din nou întâlnire la Sibiu

Deutsche Welle - 23 Iunie, 2022 - 13:54
Oricând, dar mai ales în momente de criză, nevoia de frumos, de cultură, de dialog şi întâlniri devine cu atât mai acută. La Sibiu are loc, între 24 iunie şi 3 iulie, o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru.

Noi zwei sau wir doi - portrete româno-germane

Deutsche Welle - 23 Iunie, 2022 - 10:53
Treizeci de portrete germano-române sunt expuse începând de astăzi, la București, într-o expoziție ce marchează 30 de ani de tratat diplomatic româno-german.

Educația sexuală, ipocrizia și anti-occidentalismul

Deutsche Welle - 22 Iunie, 2022 - 09:47
Pentru că majoritatea senatorilor și deputaților români nu au primit o educație sexuală adecvată și, probabil, nici nu au fost în stare să se autoeduce, au decis că nici următoarele generații nu au nevoie de așa ceva.

Homosexualii, condamnați să fie „tolerați“

Deutsche Welle - 21 Iunie, 2022 - 13:57
Sondajele de opinie, studiile sociologice, presa, elitele vorbesc despre „toleranța“ românilor față de minoritățile etnice, religioase sau sexuale. Așadar, toate aceste minorități sunt „tolerate“, nu asimilate.

Egoismul românesc și proiectul Intermarium

Deutsche Welle - 21 Iunie, 2022 - 09:36
România a temporizat până acum punerea în aplicare a planurilor prin care să asigure legături stabile și rapide de transport între cele trei mări europene: Marea Neagră - Marea Baltică - Marea Mediterană.

România-Germania: relații excelente, dar nu strategice

Deutsche Welle - 20 Iunie, 2022 - 13:27
Relațiile dintre România și Germania sunt „excelente” și „cu atât mai importante astăzi”, „în vremuri dificile”, când războiul este din nou prezent în Europa, a spus ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer.

România va produce baterii pentru mașini electrice

Deutsche Welle - 17 Iunie, 2022 - 14:15
După ce a pierdut startul în mai multe proiecte europene dedicate noilor tehnologii pentru industria auto, România va intra pe piața bateriilor și microelectronicii pentru mașini electrice.

ÎPS Teodosie, un ctitor al celor lumești și un admirator al lui Putin

Deutsche Welle - 16 Iunie, 2022 - 10:24
Comercializarea și politizarea credinței sunt boli ale slujitorilor Bisericii. Astfel s-a ajuns să avem de 50 de ori mai multe biserici, mănăstiri și case de rugăciune decât spitale și de 4 ori mai multe decât școli.

Spotmedia.ro: Cei mai mulți români învinovățesc Rusia pentru războiul din Ucraina, dar vor mai degrabă „pace” decât „dreptate” (sondaj)

Deutsche Welle - 15 Iunie, 2022 - 16:50
Un nou sondaj al Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR) dezvăluie decalajul în creștere între cei care vor „pace” și cei care vor „dreptate” în urma războiului din Ucraina.

De ce se întoarce Franța în România

Deutsche Welle - 15 Iunie, 2022 - 16:31
„Să fim lucizi și să constatăm că noi nu suntem în război cu Rusia”, a spus Emmanuel Macron la Constanța, într-un discurs în care a vorbit despre felul în care trebuie negociată pacea.

Prețiosul timp al oficialului român și cum i se strică lui cheful

Deutsche Welle - 15 Iunie, 2022 - 16:14
De ce nu s-o fi dus Iohannis la Kiev până acum? N-ar fi fost în interesul țării? De ce e o coadă interminabilă la graniță? De ce MApN blochează producția de drone? Fiindcă oficialul român are timp. Și nu e nicio grabă.

Cristian Măcelaru: "Nu pot opri această nebunie, acest rău, dar pot aduce mai multă lumină în lume prin muzică"

Deutsche Welle - 15 Iunie, 2022 - 08:35
Maestrul Cristian Măcelaru vorbeşte, în interviul DW, despre proiectele sale actuale, despre rolul muzicii în vremuri de restrişte, despre viitorul Festivalului Enescu şi turneele care-i poartă paşii şi în România.

Iliescu nejudecat pentru sângele vărsat

Deutsche Welle - 13 Iunie, 2022 - 12:20
Niciunul dintre securiștii infiltrați printre ortacii din Valea Jiului nu este inculpat în dosarul Mineriadei. Agenții fostei poliții politice au primit un cec în alb pentru a alunga investitorii străini.

Pagini

Subscribe to Agenţia AMOS News | Arhiva 2012-2020 agregator