Agregator de ştiri

Note despre "Marele Alb" și un diavolaș de lux, cândva ponosit

Deutsche Welle - 15 Octombrie, 2021 - 18:59
Cum e cu documentarul Recorder? Dar cu demonii chinuind BOR? Poate fi criticată Biserica în timpuri grele pentru creștinism? Și ce ar mai fi de făcut știut fiind că ”la nimic nu foloseşte bogăţia în ziua mâniei”?

Balet cu Cioloș și lebăda neagră sau cum să nu-și piardă Iohannis ultimul rest de credibilitate

Deutsche Welle - 13 Octombrie, 2021 - 16:18
Președintele își joacă ultimul rest de credibilitate. Vătămat grav de risipa sa de decizii eronate ce-au iscat criza, Iohannis ar trebui să știe că Cioloș e una din ultimele două săgeți din tolba creditului său politic.

Andreea Jijie: ”Mi se pare că există mai mult respect aici, față de modul de lucru din România"

Deutsche Welle - 12 Octombrie, 2021 - 12:48
Andreea Jijie a venit în Germania acum 11 ani, cu un stagiu de pregătire, la DHL Bonn. După un an i s-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, așa că s-a decis să rămână în Bonn. Cum priveşte ea Germania?

Opinie: Se joacă Iohannis de-a guvernul călcând peste cadavre?

Deutsche Welle - 12 Octombrie, 2021 - 11:15
Peste 200 de oameni au murit în ultima zi de coronavirus, secțiile de terapie intensivă sunt pline, spitalele nu mai au loc nici pentru alte boli. Toată vara guvernul s-a relaxat.

Brukenthal, istoria fake și extremiștii

Deutsche Welle - 11 Octombrie, 2021 - 11:54
Povestea Baronului Brukenthal continuă să fie deformată de istorici naționaliști, de susținători ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și de alți ignoranți.

Cât va ține valul 4? Din cauza lipsei restricțiilor și a vaccinării precare, România poate dezvolta o tulpină proprie, anunță specialiștii (SpotMedia)

Deutsche Welle - 9 Octombrie, 2021 - 11:12
Ceea ce nu-l lasă pe medicul Gindrovel Dumitra să doarmă noaptea e că, în condițiile actuale, s-ar putea “selecta” o tulpină autohtonă de coronavirus care să genereze un nou ciclu de infectare în întreaga lume.

Valul 4, o tragedie ca la Colectiv (SpotMedia)

Deutsche Welle - 8 Octombrie, 2021 - 08:46
Pentru mulți a fost o vară minunată, cu îmbulzeală la mare și la munte, cu Untold și alte festivaluri, concerte și petreceri. Dar nota de plată e piperată, cu mii de vieți irosite, medici epuizați și o națiune divizată.

Cărtărescu, valoarea, Premiul Nobel

Deutsche Welle - 7 Octombrie, 2021 - 17:39
Mulți români așteptau să i se facă dreptate lui Cărtărescu, crezând că premiile se iau pe merit și valoare. Așa e de când lumea. Pare că așa a fost. În cazul literaturii și nu doar în al ei, criteriile s-au schimbat.

Când o catastrofă lovește în plin un stat eșuat, soluția președintelui e învierea USL (SpotMedia.ro)

Deutsche Welle - 7 Octombrie, 2021 - 10:32
O serie de erori pe care le-a făcut Klaus Iohannis atât în ce privește administrarea pandemiei, cât și în relația cu PNL și USR-PLUS l-au adus într-un punct în care a suprapus criza sanitară peste cea guvernamentală.

Ceremoniile realităţii: Liberalismul postdecembrist, de la Brătieni la Florin Cîțu

Deutsche Welle - 7 Octombrie, 2021 - 09:03
Nenumăratele sciziuni în rândul PNL de-a lungul a treizeci și unu de ani ridică un mare semn de întrebare în ceea ce privește acuratețea materialului politic de sorginte liberală.

România față cu Președintele-Lună și cu principiul lui Klaus

Deutsche Welle - 6 Octombrie, 2021 - 14:50
Deși mereu grav și cu morgă, ca Regele Soare, Klaus I. a devenit o figură de comics, un comic Președinte-Lună, într-o țară altfel cufundată-n tragedie. Grație lui, lacrimile râsu-plânsului ei n-au șanse mari să sece.

Cum descurajează rețelele sociale vaccinarea (SpotMedia.ro)

Deutsche Welle - 6 Octombrie, 2021 - 10:06
Se discută foarte mult despre importanța vaccinării împotriva COVID-19. Invariabil, jurnaliștii adresează experților întrebarea: ”Ce se putea face mai mult, mai bine, în campania de vaccinare?"

Cum se salvează Iohannis din poziția de șah-mat: cu ajutorul PSD?

Deutsche Welle - 6 Octombrie, 2021 - 08:30
Președintele Klaus Iohannis nu se grăbește, nu crede că e nevoie urgentă de un nou guvern, așa că primele negocieri după căderea cabinetului Florin Cîțu prin moțiune de cenzură vor fi abia peste șase-șapte zile.

Picajul câștigătorului Cîțu

Deutsche Welle - 5 Octombrie, 2021 - 17:41
Mare cățărător politic, Cîțu își vede fulminanta ascensiune politică stopată brutal de o moțiune de cenzură adoptată cu mai multe voturi decât celelalte. Dar ce e de făcut? De perpetuat manipularea, cum crede Superman? 

Căderea lui Cîțu = Eșecul lui Iohannis. Ce mai poate face președintele

Deutsche Welle - 5 Octombrie, 2021 - 17:18
Guvernul Cîțu a fost demis cu cel mai mare scor din istoria moțiunilor de cenzură din ultimii 30 de ani, iar președintele va deconta acest dezastru.

Guvernul Cîțu a fost demis

Deutsche Welle - 5 Octombrie, 2021 - 15:57
Guvernul Florin Cîțu a căzut la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, dezbătută şi votată astăzi în Parlamentul României.

Pandemia, prin ochii medicilor (SpotMedia)

Deutsche Welle - 5 Octombrie, 2021 - 11:52
90% dintre cazurile grave internate sunt bolnavi nevaccinați. ”Ce să mai vorbim cu ei acum? Acum abia îi ajutăm să respire”, spune dr. Diana Cimpoeșu.

Pagini

Subscribe to Agenţia AMOS News | Arhiva 2012-2020 agregator