Deutsche Welle

Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 11 minute 8 sec

Rânjetul lui Dragnea în noua coaliție (SpotMedia)

7 ore 38 de minute în urmă
Guvernarea aceasta este marele test al PSD. Dacă a învățat ceva, dacă nu mai repetă greșelile trecutului, dacă merită să fie considerat frecventabil, inclusiv în plan extern.

Joaca de-a certificatul verde între moft și crimă

13 ore 8 minute în urmă
În România nu funcționează nici conștiința responsabilității, nici cea a vinovăției. Singura forță motrice a elitelor politice rămâne interesul de grup și interesul personal.

Bucureștiul, capitala care ucide

26 Noiembrie, 2021 - 12:39
Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Au fost zile, în plină criză pandemică, în care gradul de noxe a depășit cu mult pragul critic de 100%.

PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?

25 Noiembrie, 2021 - 16:32
Noua construcție guvernamentală pare nu doar nepotrivită, ci și bolnavă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, devenit premier și neobișnuit cu lectura, a citit cu greu schița programului de guvernare și lista miniștrilor.

Institutul Goethe caută colaborări de succes româno-germane

24 Noiembrie, 2021 - 11:57
Până in ianuarie 2022, Institutul Goethe vrea să descopere și să aleagă în jur de 30 de duo-uri româno-germane și să le prezinte poveștile într-o expoziție.

Andrei Cornea: PNL s-a prăbușit în fața lui Iohannis (SpotMedia)

24 Noiembrie, 2021 - 08:50
Ce e cel mai stupefiant în alianța cu PSD, făcută de PNL și președintele Klaus Iohannis, e lipsa de motiv logic: de ce au făcut-o, de vreme ce mai mult au pierdut? Un interviu cu filosoful și scriitorul Andrei Cornea.

"Cele mai multe crime au loc când femeia se decide să fugă de agresor"

23 Noiembrie, 2021 - 10:12
"Tu, ca victimă, pleci în miez de noapte, uneori dezbrăcată, în picioarele goale, cu copil, fără copil, ajungi la un centru public și ai nevoie de dosar cu șină": Andreea Bragă de la Centrul FILIA în dialog cu DW.

Președintele cu decorații goale (SpotMedia)

23 Noiembrie, 2021 - 09:00
Pentru mulți români, Klaus Iohannis va fi președintele care le-"a încheiat aici" țara. Și ipocrizia de a relansa PSD poate i-ar fi fost iertată, dacă nu venea după jucarea țării la zero.

Ceremoniile realității: Vom avea un guvern cazon sau unul de mucava 

22 Noiembrie, 2021 - 15:42
De azi începând, guvernul se va numi Ciucă, iar dacă sceneta coaliției PNL-PSD-UDMR de a da primul-ministru prin rotație va avea zile, vom avea și guvernul Ciolacu.

Nicolae Ciucă, desemnat premier al Guvernului PNL-PSD-UDMR

22 Noiembrie, 2021 - 14:18
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe Nicolae Ciucă premier al Guvernului PNL-PSD-UDMR.

Crizele care deschid porțile Rusiei

22 Noiembrie, 2021 - 08:29
Într-o perioadă în care toată regiunea e supusă unor teste de stres, România și-a dat singură foc, uitând să cheme pompierii.

Despre "coaliția inamicilor", Iohannis și cum se vede criza în Germania

19 Noiembrie, 2021 - 16:10
Se realizează și în vest cine e, ca președinte, Iohannis și ce se întâmplă-n România? Adevărul pare să iasă la iveală într-un târziu chiar și în ziare de stânga ca Süddeutsche Zeitung. Note de lectură de Petre M. Iancu.

Ce e rău în uselismul 2.0?

18 Noiembrie, 2021 - 17:26
Refacerea coaliței dintre PNL și PSD e salutată de unii, condamnată de alții ca uselism 2.0, indiferentă multora. Puțini însă radiografiază corect efectele morale și politice ale acestei alianțe. Și ce e rău în ea.

Presa de azi, o binecuvântare a îngenuncherii și imposturii

18 Noiembrie, 2021 - 16:23
Pretinsă a fi „a patra putere în stat“, presa a devenit cu timpul, într-o proporție covârșitoare, primul și cel mai otrăvit apostol al propagandei politice. „Câinele de pază al democrației“ s-a convertit în lup.

Radiografia crizei politice: „Florin Cîțu a acționat ca un gambler”. Cine pierde și cine câștigă ? Interviu SpotMedia.ro

18 Noiembrie, 2021 - 10:04
”Dezamăgirea va fi mai ales în zona PNL, care niciodată nu a avut un electorat stabil. PSD îl cam are, USR începe să îl aibă”, spune George Jiglău, doctor în științe politice și lector la Universitatea Babeș-Bolyai.

Puterea și neadevărurile, precum și reconstituirea comunismului descentralizat

17 Noiembrie, 2021 - 17:03
Ne mai spune ceva despre un veac de istorie a PCR și nelibertatea de azi Puterea și adevărul, un film comandat de agitprop, care abia a scăpat de foarfecă? Și de ce cad toate democrațiile, mereu, în aceleași capcane?

Cu România la psihiatru: ”Ne trebuie leadership, ne trebuie suflet" (SpotMedia.ro)

17 Noiembrie, 2021 - 09:58
Fără un suflet care să ajungă la omul de rând, vom pierde în continuare oameni”, spune medicul psihiatru Gabriel Diaconu, cu referire directă la frica de vaccinare și, implicit, la numărul mare al morților de Covid.

De ce câștigă PSD în negocierile cu PNL?

15 Noiembrie, 2021 - 09:18
Negocierile dintre PSD și PNL par să-i avantajeze mai degrabă pe social-democrați în spațiul public, acolo unde Florin Cîțu apare tot mai agasat și mai condescendent, vorbind neîndemânatic despre necesitatea luxului.

Românul „descurcăreț” devine o amenințare la adresa sănătății publice europene (SpotMedia)

12 Noiembrie, 2021 - 10:31
“Vaccinarea la chiuvetă” arată cât de profundă e corupția din România, încât ea a ajuns să afecteze actul medical, a prăbușit încrederea populației în autorități și a creat o problemă în Uniunea Europeană.

Corneliu Coposu, un om între oameni

11 Noiembrie, 2021 - 15:56
Fesenismul stăpânește și azi România, e o plagă care nu se mai vindecă. „Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani FSN să se afle și la stânga, și la dreapta eșichierului politic“, spunea Corneliu Coposu.

Pagini