Alianță suspectă USR-PSD în chestiunea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Share
Gestul lui Barna îl irită pe Orban

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat că toţi senatorii şi deputaţii USR vor demisiona, în cursul zilei de marţi, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Mâine dimineaţă, deputaţii şi senatorii USR îşi vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. Să reprezinţi voinţa populară este o onoare, nu o corvoadă”, a scris, luni seară, pe Facebook, Dan Barna.

Barna a afirmat că USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale ”condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie de guvernare”.

Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmăreşte eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat”, a mai transmis Barna.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat luni pe Facebook că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensiia specială cuvenită doar parlamentarilor care au mandate întregi. Aflat în legătură cu postul B1 TV, premierul Orban s-a arătat dezamăgit de această „alianță” suspectă.. Cu atât mai suspectă cu cât aceste demisii nu rezolvă problema „indemnizațiilor” parlamentare, pe care doar le-ar reduce parțial.