Ample mișcări de stradă în Spania împotriva "lockdown-ului" nocturn

Share

Un grup mare de tineri a început o demonstrație în cartierul popular Gamonal, din orașul spaniol Burgos, la începutul nopții trecute, ca protest împotriva impunerii lockdown-ului nocturn.

Protestatarii i-au încurajat pe cei care se aplecau pe ferestre să se alăture protestului, au blocat strada Vitoria, din centrul orașului și au dat foc containerelor de gunoi, pe care le-au răsturnat pe drum.

Poliția a desfășurat trupe anti-revoltă și și-a așezat vehiculele în mijlocul străzii pentru a tăia calea protestatarilor spre centrul orașului Burgos. Cu toate acestea, au trebuit să fugă înainte de sosirea protestatarilor, care au aruncat cu pietre asupra lor.

Tulburările s-au încheiat cu doi deținuți și un agent răniți ", potrivit Diario de Burgos.

„Spania arde din cauza protestelor”, titrează ziarul El Intransigente.

La Barcelona, ​​1.500 de protestatari s-au adunat, de asemenea. Au ridicat baricade și au distrus două centre comerciale marca Decathlon. De asemenea, au provocat pagube materiale mai multor vehicule ale poliției, distrugând complet două autoutilitare ale Brigăzii mobile "Mossos d'Esquadra".

În Cantabria, sute de oameni au participat aseară la mitingurile care au avut loc în principalele orașe ale regiunii pentru a protesta. În Santander, protestatarii au ars containere de gunoi și le-au revărsat  în centrul urbei.

Aproximativ 800 de persoane s-au adunat aseară și  în Plaza de España din Zaragoza împotriva stingerii. Containere arse au apărut pe străzile San Ignacio de Loyola și Azoque, iar poliția a arestat 5 persoane, potrivit mediilor locale.

Ciprian Pop

Tag-uri Institutii:

Tag-uri Geo: