ANOSR a invitat partidele parlamentare la o dezbatere

Share

Alegerile locale şi parlamentare pentru mandatul următor reprezintă prilejul oportun pentru a trasa obiectivele în domeniul învăţământului superior pentru perioada următoare, precum şi pentru a afla priorităţile de pe agenda educaţională a partidelor politice pentru 2020-2024.

Din acest motiv, luni, 17 august, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a invitat partidele parlamentare la o dezbatere cu studenţii participanţi la Adunarea Generală a federaţiei, ce va avea loc sâmbătă, 29 august 2020, începând cu ora 14:00, în Grădina de vară a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

În contextul intempestiv cauzat de apariţia pandemiei COVID-19 la nivel internaţional, este de necontestat faptul că educaţia este şi va fi în continuare afectată. Tocmai de aceea, este nevoie de soluţii concrete şi fezabile, care pot diminua impactul negativ generat şi care pot maximiza rezultatele obţinute de principalii beneficiari, studenţii. Aşadar, considerăm esenţială stabilirea unei viziuni clare şi asumate în privinţa educaţiei ca prioritate naţională, pentru a responsabiliza în mod unitar atitudinea clasei politice şi pentru a contura o viitoare coerenţă decizională. Ne propunem ca, pe durata evenimentului, să iniţiem un dialog constructiv privind temele de interes educaţional între partidele politice şi să dezbatem o serie de linii directoare, apte să implice comunităţile universitare şi să îmbunătăţească gradual calitatea vieţii studenţilor, odată cu instalarea unui nou legislativ pentru viitorul mandat.

Adunarea Generală se va desfăşura în perioada 27-30 august 2020 şi va reuni lideri ai studenţilor din întreaga ţară, atât fizic cât şi online. În cadrul acesteia, se vor analiza demersurile federaţiei de la începutul mandatului şi până în prezent, Biroul de Conducere actual îşi va prezenta activitatea desfăşurată pe parcursul mandatului, va fi ales Biroul de Conducere pentru mandatul 2020-2021 şi se va trasa strategia de lucru pentru următorul an universitar.

ANOSR militează dintotdeauna pentru un proces educaţional de calitate, investiţii în educaţie şi condiţii optime pentru studenţi, astfel solicităm responsabilitate din partea partidelor politice invitate, pentru a putea vedea pe ce îşi centrează acestea atenţia, cu scopul de a asigura un sistem de învăţământ de calitate.

"În acest momente de incertitudine avem nevoie de o clasă politică responsabilă, care să acorde importanţa necesară investiţiei în sistemul educaţional, aceasta fiind singura şansă pentru dezvoltarea societăţii româneşti. Astfel, având în vedere că urmează alegerile locale şi parlamentare, care vor avea impact semnificativ asupra tuturor, ne dorim un dialog cu reprezentanţii partidelor politice în care vom prezenta obiectivele noastre, obiective care ne
dorim să fie preluate în agenda partidelor." - Petrişor-Laurenţiu ŢUCĂ, preşedinte Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România

Pentru detalii şi informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie: Petrişor-Laurenţiu ŢUCĂ

Preşedinte ANOSR

***