Argeş: 147 de elevi intră în competiţia Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România

Share

Aproape 150 de elevi de la şcoli şi licee din Argeş vor intra în competiţia Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele II - IX.

Cei 147 de elevi sunt susţinuţi de Fundaţia Groupe Renault România, cu sprijinul Automobile Dacia şi în parteneriat cu Nextlab.Tech.

"Elevii înscrişi în concurs învaţă să programeze roboţi (bazaţi pe Arduino) şi beneficiază de cursuri gratuite susţinute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii. Calendarul competiţiei este octombrie - noiembrie 2020", se arată într-un comunicat transmis marţi de Groupe Renault România.

Conferenţiarul universitar Răzvan Bologa, managerul Clubului Informaticii Economice - CyberKnowledgeClub, afirmă că prin acest proiect se aduce robotica mai aproape de elevii şi de profesorii din judeţul Argeş.

"Informatica şi robotica reprezintă domenii importante de studiu deoarece permit pregătirea elevilor pentru profesiile Industriei 4.0. Multe dintre profesiile pe care le vor avea elevii de astăzi încă nu s-au inventat. Ele vor fi bazate pe roboţi, drone şi sisteme fizico-cibernetice. De aceea, este important ca elevii să studieze timpuriu informatica şi robotica. (...) Caracterul online al concursului Nextlab.Tech face ca elevii să aibă acces la educaţie de calitate în domeniul roboticii în ciuda pandemiei cauzate de COVID-19", a afirmat Răzvan Bologa.

Simona Popovici, director de resurse umane al grupului auto, precizează că pe platforma industrială Dacia de la Mioveni roboţii sunt parte din etapele de transformare continuă, care ţin de automatizare şi digitalizare.

"Am fost bucuroşi să punem la dispoziţia elevilor materialul didactic şi kit-urile necesare pentru a învăţa despre programarea şi construcţia roboţilor. Robotica este un semnal pozitiv de orientare către viitor a generaţiei tinere şi ca o investiţie în educaţia timpurie. Preocuparea părinţilor pentru a include robotica în activităţile extraşcolare ale copiilor, de la vârste din ce în ce mai fragede, este foarte motivantă", a declarat Simona Popovici, potrivit comunicatului.

Conform aceleiaşi surse, Dacia a donat Liceului Tehnologic din Mioveni, la sfârşitul anului trecut, un robot colaborativ folosit în industria auto. 169 de elevi care învaţă în clasele de învăţământ dual au şansa de a deprinde cunoştinţe de robotică şi automatizare folosind drept material didactic robotul colaborativ denumit YuMi (You & Me).

Nextlab.Tech este un motor educaţional bazat pe inteligenţă artificială pentru învăţare adaptivă ce poate fi folosit pentru diverse activităţi educaţionale, precum proiectarea unităţilor de învăţare, concursuri de robotică, evaluări, automatizarea livrării lecţiilor, cursuri şcolare şi activităţi pregătitoare destinate elevilor cu vârsta de până la 16 ani.

Tag-uri Institutii:

Tag-uri Geo: