Blestemul lui (și pentru) Băsescu!

Share

I-a înșelat pe francezi, cînd a provocat incendiul în portul Rouen. A înșelat în dosarul ”Flota” învîrtind mărturiile și folosindu-se de tot felul de procurori şi judecători pe care i-a promovat mai tîrziu. I-a înșelat pe cei din PD, cînd le-a spus că n-a avut treabă cu securitatea și că este solidar cu ei.

I-a înșelat pe români, cînd a declarat că nu a colaborat cu Securitatea. I-a înșelat pe modoveni cu Unirea și i-a păcălit cu votul la alegerile din 2009 și la europarlamentarele din 2019. S-a folosit și de Monica Iacob Ridzi, cînd a sprijinit-o să ajungă șefa tineretului PD și mai apoi a încurajat-o să tragă tare pentru alegerea Ebei în Parlamentul European.

Şi-a mințit fata, contrafăcîndu-i mandatul. A mai mințit de nenumărate ori, promițînd verzi și uscate și apoi zicînd: ”-Poate eram beat! ”.

A numit împiedicați și nepregătiți la DNA (Laura Codruța Kovesi) și la SRI ( George Maior și Florian Coldea), i-a păcălit pe Dan Voiculescu și pe George Copos pentru a ceda la soluția imorală și apoi a făcut tot ce a putut să-i înfunde. S-a certat cu vecinul său de apartament, și-a dat cuvîntul că nu știe nimc și nu are nici o legătură și apoi l-a dat în gît și l-a urmărit pînă în pînzele albe, fiind în spatele unui proces care s-a terminat cu înfundarea fostului prim-ministru, nu pentru lucruri de care era vinovat!).

S-a folosit de Sorin Ovidiu Vîntu și apoi l-a împins în prăpastie. A făcut același lucru cu Dinu Patriciu și cu mulți alții. A ținut la oameni mai puțin ca la niște șosete. Dar i-a folosit mai mult. A stricat presa și comportamentul public, a amăgit parteneri politici, a minit partide, invesitori, a distrus iremediabil imaginea intelectualilor români, mai ales a scriitorilor, a mințit repetat poporul român că n-a colaborat cu Securitatea.

Ca să-și arate inexistenta fibră de dizident a comis cel mai ticălos lucru pe care îl putea face un securist. L-a luat partener pe Vladimir Tismăneanu (caracter de profesie !) și l-a pus să întocmească un raport de condamnare a comunismului, în slujba căruia a fost, de pe urma căruia s-a ales și legal și ilegal cu beneficii.

Adică a încercat să se prezinte ca fiind unul din groparii sistemului comunist pentru a se salva ca un ticălos cu pretenții de erou. A mutilat cea mai mare parte a insituțiilor statului român împănîndu-le cu proști, lepre, turnători, incompetenți, securiști și turnători.

A jucat rolul unui Hopa Mitică păcălind o țară și o Comisie Europeană, fiind artizanul butaforiei cu aparență democratică într-o țară în care a fost principalul creier și focar al corupției, al improvizațiilor la ordin, al afacerilor trase din condei ca să pară legale.

A mințit România vreme de 30 de ani, a înșelat-o, i-a mutilat instituțiile și acum, ajuns în fața judecătorilor, se dă nevinovat:

”Niciodată n-am știut că mi s-a dat un nume conspirativ. Abia când mi s-au dat cele două note, colonelul Tudor mi-a zis: Semnează Petrov. Niciodată nu mi s-a dat un nume conspirativ. Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă Securitatea. Eu abia dupa Revoluție am aflat de legătura contrainformaților militare. Am crezut că este un serviciu subordonat comandamentului forțelor navale, asa scrie și pe frontispiciu. Rapoartele mele au fost depuse la companie nu la Securitate și sunt semnate „Căpitan Traian Băsescu. Daca eram colaborator, trebuiau semnate tot cu Petrov”.

Ce putem face cu o așa otravă de om? Să-i ștergem numele de peste tot pentru a nu trăi la nesfîrșit rușinea de a-l fi avut președintele Românei? Să cerem anchetarea tuturor celor care au stat în preajma sa, toți venind lîngă el ca niște pîrliți și plecînd din politică mai ceva ca niște nababi?

Să cerem o lege care să-l excludă de peste tot, de la pensie, drepturi de președinte, cărți de istorie, registru naval, politică? Să cerem confiscarea bunurilor de la toate neamurile sale pînă la nepoți și copii în cărucior?

Să-i descăunăm pe toți cei pe care i-a înscăunat și să le cercetăm averile? Să îi căutăm conturile în toate paradisurile fiscale? Să-l trezim cu forța pe Klaus Iohannis, cel care i-a preluat sistemul și îl folosește cu inconștiență sau cu nepăsare?

Să adunăm toate ghicitoarele și vrăjitoarele României și ale Moldovei ca să-l blesteme de dimineața pînă seara și mai departe pînă în zorii Zilei de Apoi?

Ce să-i facem acestui nemernic pentru răul pe care ni l-a făcut în regimul care-i poartă numele și pe care nu-l putem șterge din calendare, din memorie, de pe pata mare pe obrazul Romaniei?

Cum să-l scoatem din viața noastră pe cel care minte cu viteza luminii chiar și atunci cînd are dreptate (pentru că peste un minut o poate nega!) și care este gata să facă rău și în somn, și în pustiu, și în chinurile Iadului?

Format: