Boris Becker face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev

Share
AUSTRALIAN OPEN - EUROSPORT

Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam

Vorbind în cadrul Matchball Becker pentru Eurosport Germania, Boris Becker face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev
Dacă l-ai fi întrebat pe Novak Djokovic pe cine ar fi preferat să întâlnească dintre Tsitsipas și Medvedev, probabil ar fi spus Tsitsipas. Medvedev joacă prea imprevizibil și este în mijlocul unui șir fantastic de 20 de victorii la rând. Este jucătorul momentului, însă joacă împotriva câștigătorului de opt ori al Australian Open la Melbourne.”

„Australian Open este turneul preferat al lui Novak Djokovic. L-a câștigat de opt ori, ceea ce influențează adversarul. Novak este favoritul în opinia mea, însă Medvedev este cel mai dificil adversar pe care îl putea avea în finală. Tânărul rus poate câștiga. Ceva se întâmplă atunci când un jucător se gândește că a câștigat de opt ori Australian Open și că are 17 Grand Slam-uri în palmares, însă va fi un meci dificil contra lui Medvedev.”

Novak Djokovic, de opt ori campion Australian Open și numărul 1 mondial

Novak Djokovic a vorbit în cadrul Eurosport Cube despre faptul că nu va ceda locul său de lider al sportului fără o luptă

„Turneul a fost ca un rollercoaster, fără dubii – cu o accidentare în turul trei, semnele de întrebare pe care le aveam după acel meci cu Fritz, dacă pot continua sau nu, cu zilele fără antrenament dintre meciuri. Am avut parte de un parcurs dificil, meciuri împotriva unor jucători care lovesc puternic precum Zverev și Fritz.”

„Îmi place fiu pus la încercare devreme în turneu, să îmi intru în ritm și în formă și am fost testat pe mai multe planuri în ultima săptămână și ceva, dar în general sunt într-o poziție sau o situație foarte bună. Este foarte încurajator să fiu în finală, să joc cum joc și să mă simt cum mă simt.”

„Presiunea există mereu, este parte din ceea ce facem. S-a vorbit mult în ultima vreme despre generațiile noi care vin și vor prelua controlul de la noi trei [n.r. Djokovic, Nadal, Federer]. Realist vorbind, încă nu se întâmplă, dar putem discuta despre asta toată ziua. Cu tot respectul pentru ceilalți jucători, ei încă au multe de făcut. Nu o să cedez inițiativa lor. Voi face în așa fel încât să muncească enorm pentru ea.”

Sursa: Eurosport
Foto: EUROSPORT