Camera Deputaţilor a prelungit termenele de dezbatere şi vot pentru noua proiecte

Share

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, prelungirea termenelor constituţionale de dezbatere şi vot final de la 45 la 60 de zile pentru 9 proiecte de lege, acestea fiind încadrate în categoria legilor de complexitate deosebită.

Iniţiativele legislative, aflate în dezbaterea Camerei Deputaţilor în calitate de prim for sesizat, aveau termene limită de dezbatere şi vot final în 17 iulie şi 24 iulie, care au fost prelungite până la 17 septembrie, respectiv, 24 septembrie, evitându-se adoptarea lor tacită.

Astfel, deputaţii au fost prelungit termenul de dezbatere şi vot la propunerea legislativă USR modificarea şi completarea legilor justiţiei, la proiectul PSD potrivit căruia competenţa judecării infracţiunilor de mediu şi codul silvic aparţine Parchetului de pe lângă ÎCCJ - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată.

De asemenea, au fost prelungite termenele şi pentru mai multe propuneri legislative de modificare a legii educaţiei, care prevăd dotarea profesorilor şi elevilor cu dispozitive electronice pentru predarea online, asigurarea de manuale în format digital, sprijinirea părinţilor şi a operatorilor economici privaţi pe perioada stării de alertă şi a suspendării cursurilor, digitalizarea învăţământului românesc, gratuitate pentru transportul elevilor.

Alte proiecte pentru care s-a prelungit termenele de dezbatere şi vot se referă la protecţia civilă şi la modificarea Ordonanţei de urgenţă nr.33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Senatul este cameră decizională în cazul celor 9 proiecte.

Tag-uri Institutii: