Cartea de marți, cartea pentru copii și tineri: Micuțele mincinoase. Perfecționistele

Share

Sara Shepard, născută în 1977, este o scriitoare americană care a publicat enorm, îndeosebi serii young adult. Între acestea se numără și „Perfecționistele”, primul volum, cel de față, apărut în 2014, al doilea un an mai târziu. Seria a fost adaptată pentru film și serialul a putut fi văzut deja pe HBO, cu succes considerabil.

Ava, Caitlin, Mackenzie, Julie și Parker sunt eleve de liceu și își doresc cu orice preț să fie perfecte. La început, fetele cred că nu au nimic în comun, până ce descoperă că îl detestă toate pe chipeșul Nolan Hotchkiss, cel mai popular băiat din liceu, un fustangiu care le-a rănit pe fiecare în parte. Așa că tinerele născocesc, în timpul orelor de film predate de profesorul Granger, un plan diabolic pentru a-l ucide pe acest donjuan – în glumă, firește. Nu s-ar gândi să-și pună planul în aplicare cu adevărat. Dar, când Nolan e găsit mort exact așa cum discutaseră ele, fetele devin peste noapte principalele suspecte în ancheta poliției. Doar că nu ele sunt vinovate.

Sara Shepard – Micuțele mincinoase. Perfecționistele. Traducere din limba engleză de Ionel Ghiragosian. Leda Edge, Corint Books. 287 pag.