Declaratie

Vineri, 19 Februarie, 2021 - 11:32

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși – 19 februarie 2021.

Text integral:

Brâncuși – Sculptor creștin ortodox

Joi, 18 Februarie, 2021 - 11:11

Declarația ministrului Claudiu Năsui cu privire la intenția PSD de a depune o moțiune care îl vizează:
"Am luat act de anunțul președintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind intenția de a depune o moțiune împotriva mea în Parlament. Am văzut și motivul.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 10:30

Declaraţia de presă susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 15 ianuarie a.c., la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", o declaraţie de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

"Bună ziua!

Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea.

Vineri, 25 Decembrie, 2020 - 09:00

Conform tradiției ortodoxe românești, cu prilejul marilor sărbători ale Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, adresează un mesaj irenic (de pace) Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale și Autonome.

Un mesaj similar a fost transmis conducătorilor altor culte și organizații creștine internaționale.

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 12:00

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a susţinut joi, 24 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

Bună ziua!

Tocmai am încheiat o întâlnire de lucru cu noul Prim-ministru, domnul Florin Cîţu, şi mai mulţi miniştri. Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun în spaţiul public şi despre campania de vaccinare.

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 12:12

Mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii

22 decembrie 2020

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marţi, 22 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vineri, 18 Decembrie, 2020 - 09:25

MESAJUL
MINISTRULUI APĂRĂRII NAŢIONALE LA ÎMPLINIREA A 31 DE ANI DE LA DECLANŞAREA REVOLUŢIEI ROMANE DIN DECEMBRIE 1989

La 16 decembrie 1989, în Timişoara, începea lupta pentru libertate şi democraţie a românilor, după decenii de dictatură comunistă.

"Azi în Timişoara, mâine în toată Ţara!", scandau, profetic, tinerii timişoreni în această primă zi a ceea ce avea să devină Revoluţia Română din 1989. Şi, într-adevăr, scânteia apărută aici a aprins dragostea de libertate mai întâi în Bucureşti şi, apoi, în toată România.

Sâmbătă, 12 Decembrie, 2020 - 20:27

"Cu adâncă durere anunțăm încetarea din viațăa valorosului gazetar și grafician OCTAVIAN ANDRONIC - ANDO fondatorul Partidului Liber Schimbist."

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 16:25

Declaraţia de presă susţinută de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 8 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

"Bună ziua!

Tocmai s-a încheiat o şedinţă de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciucă, Prim-ministru interimar începând de astăzi, cu ministrul Sănătăţii şi cu alţi specialişti - secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghiţă, care se ocupă de campania de vaccinare.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 19:00

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut vineri, în ultima zi a campaniei electorale înainte de alegerile parlamentare de duminică, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Declarații Klaus Iohannis:

 

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 19:00

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, demararea procedurilor de concurs pentru 2.073 de posturi de ofiţeri, în vederea acoperirii deficitului de personal din cadrul MAI.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 16:43

Premierul Ludovic Orban a declarat că, deocamdată, perioada de carantinare va fi menţinută la 14 zile. Premierul  a mai declarat, joi, referitor la recomandarea Comisiei Europene, că în România slujbele religioase se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 15:45

Procesul de reparare a legilor justiției a început, dar procesul nu a fost finalizat din cauză că majoritatea parlamentară este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, spune Klaus Iohannis la ședința CSM: „S-a și dedicat trup și suflet adoptării unor legi menite să-i apere pe infractori”.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 10:56

Mesajul adresat de premierul Ludovic Orban cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi

"Marcăm astăzi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi cu sentimentul că semenii noştri care dintr-un motiv sau altul se confruntă cu o formă de dizabilitate au nevoie în această perioadă, poate mai mult ca oricând, de sprijin, grijă şi empatie din partea comunităţii şi a autorităţilor.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 11:47

Discursul Preşedintelui României, Klaus Iohannis, susţinut în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 1 decembrie a.c., un discurs în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Vă prezentăm în continuare textul discursului:

Dragi români,

În această piaţă, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puţini ca de obicei.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 10:16

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României
1 Decembrie

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 04:58

Iată că de la Cotroceni vin și vești care nu mai au în prim plan „pesedeul”, ci nevoile populație!

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 11:02

Deputatul PNL Adriana Săftoiu explică faptul că demisiile date în ultimele zile de mandat „sunt aproape inutile”, pentru că plenul Parlamentului ar trebui să le valideze. Ea menționează că nu e nevoie de nici o demisie ca să nu primesti pensia specială - „Nu o ceri, nu o primești”.

„Ca imagine poate să dea bine, dar în realitate nu e nevoie de nici o demisie ca să nu primesti pensia specială. Ca să o primesti trebuie să o ceri. Nu o ceri, nu o primesti. E un act de voință, nimeni nu te obligă să o primești.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 06:33
Răspuns standard la întrebările incomode: O să mă documentez și o să vă spun părerea mea

Neobosit - ca niciodată - propagandist de campanie al PNL, Klaus Iohannis nu ține cont de reglementările CNA în materie de campanie electorală și umple  seară de seară ecranele televizoarelor cu atacuri la adresa „pesedeului”.

„Am avut astăzi o ședință cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat pe tema situației epidemiologice actuale din România.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 14:52

"Creditele neperformante în anul viitor în opinia mea vor avea o creştere importantă.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:37

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat că a semnat o plată externă în valoare de peste 12 milioane de euro, către Comisia Europeană, ceea ce reprezintă avansul pentru vaccinul anti-Covid.

Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, arată Florin Cîțu într-un mesaj pe Facebook.

Primele vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea ajunge în România la finalul lunii decembrie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:22
Ungaria solicită anularea cotelor obligatorii de imigranți

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a evocat joi existenţa unei "relaţii de cauzalitate" între migraţia ilegală, ameninţarea în creştere a terorismului şi violenţa bazată pe extremism religios în Europa, transmite MTI.

Comentând în legătură cu reuniunea miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, Szijjarto a afirmat pe Facebook că a propus ca şefii diplomaţiilor din Uniune să discute modalităţi de a opri migraţia în afara graniţelor blocului, cât mai curând posibil.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 21:06
Aniversare incendiară a unui an din noul mandat în care nu a făcut nimic din cauza „pesedeului”

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi, la un an de la alegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmând că România a fost grav afectată de corupţia guvernelor PSD, că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt. ”Ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical”, a afirmat preşedintele. El a subliniat că PNL e partidul care a avut curajul să-şi asume o guvernare ştiind că preia un buget secătuit.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 11:27

Am depus o iniţiativă legislativă de promovare a bugetării participative pentru a creşte implicarea cetăţenilor în deciziile publice, pentru a mări transparenţa administraţiei şi pentru a diminua corupţia.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 11:24

„Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile şi am muncit până când am ieşit la pensie. Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propăşirea socialismului şi 20 pentru revenirea capitalismului.

Acum sunt la pensie.

Să nu credeţi cumva că m-am pricopsit. Chivernisesc banii în primul rînd pentru plata facturilor, curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon şi câte altele.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 11:01
România a devenit, peste noapte, din campioana „statului paralel”, o performeră a „statului de drept”, în viziunea unor lideri din UE

 Ludovic Orban, i-a criticat pe omologii săi din Ungarria şi Polonia pentru blocarea bugetului şi a fondului pentru redresare după pandemia de coronavirus ale Uniunii Europene, avertizând că poziţia lor pune în pericol asistenţa economică de care continentul are o atât de mare nevoie.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 10:39
„Putem lua împrumuturi chiar și fără Bruxelles. Economia Ungariei, spre deosebire de 2008, are o bază foarte solidă ”

Într-un interviu  difuzat la Kossuth Rádió, premierul Orbán a vorbit despre cea mai recentă ofensivă a lui George Soros împotriva țărilor care se opun migrației, vetoul maghiar al bugetului UE, testarea în masă a coronavirusului, restricțiile de circulație și transferurile de vaccinuri împotriva coronavirusului.

În interviuul său obișnuit de vineri dimineață la Kossuth Rádió, premierul Viktor Orbán a vorbit despre George Soros care dă instrucțiuni birocraților de la Bruxelles despre cum să „ocolească” „veto-ul Orbán-Kaczyński” al bugetului UE.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 20:03
Nici care este „personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății ”?

Luni, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a făcut noi precizări referitoare la campania de vaccinare anti-coronavirus. Șeful statului a susținut că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte: tot personalul sanitar, ca și cel din centre rezidențiale și sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centru mobile și centre drive-thru pentru restul populației, a mai spus șeful statului.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 11:24

Anca Vlad, președintele Fildas Group, a vorbit la Forbes reINVENT Summit, ediția a III-a, despre coeziunea echipei pe care o conduce și provocările pe care le-au trăit oamenii de la Catena și Fildas în timpul pandemiei.

Despre business

 „Trăim într-o criză fără precedent și efectele acesteia sunt puternice în toată societatea. Frica este un sentiment descurajator și pregnant la nivelul societății. Antreprenorii reprezintă categoria cea mai inventivă. Este o perioadă în care și lor li se cere imposibilul, de a găsi cele mai bune soluții.

Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 18:57

Vineri, 20 noiembrie 2020, a avut loc Conferința organizată de Adunarea Parlamentară a OSCE, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al Franței, pentru aniversarea a treizeci de ani de la adoptarea Cartei de la Paris (1990), când, constatându-se încetarea Războiului Rece și cu credința că „epoca confruntărilor și diviziunii Europei a luat sfârșit”, s-a decis transformarea Conferinței pentru Securitate și Cooperare în Europa – în cadrul căreia fusese adoptat Actul final de la Helsinki (1975) și care a făcut posibilă „destinderea” în raporturile dintre adversarii ordinii mondiale bipol

Subscribe to Declaratie