În ce bilanț intră morții de la Piatra Neamț? COVID sau accident?

Share
7 barbati si 3 femei, cu varste cuprinse intre 67 si 86 ani

Persoanele care au decedat in urma incendiului izbucnit in seara zilei de sambata, 14 noiembrie, in Sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, sunt 7 barbati si 3 femei, cu varste cuprinse intre 67 si 86 ani, potrivit unui comunicat de presa remis duminica, 15 noiembrie, de conducerea unitatii sanitare.

"Ceilalti 6 pacienti, care se aflau in salonul alaturat celui care a fost afectat in totalitate de incendiu, au fost transferati, sambata noapte, catre Spitalul modular din Letcani. (...) Conducerea SJU Piatra-Neamt a luat toate masurile pentru a asigura o continuitate a activitatii de salvare a vietilor pacientilor care necesita ventilatie mecanica. Astfel, in cadrul UPU a fost amenajat un salon cu doua paturi pentru ATI. In acelasi timp, s-au inceput demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unitatii sanitare, a unui salon pentru ATI", se arata in comunicatul de presa.

Conducerea spitalului a realizat o lista cu necesarul de materiale si echipamente care va ajunge la Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Neamt, astfel incat sa fie gasite solutii rapide pentru ca pacientii in stare critica sa primeasca ingrijirile de care au nevoie in unitatea medicala.