Conferinţa interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa economică

Share

Participarea senatorului Aurel Oprinoiu, preşedintele Comisiei pentru mediu a Senatului, on-line, la "Conferinţa privind Semestrul European" şi "Conferinţa interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa economică" ca parte a dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene - luni, 22 februarie 2021

Senatorul Aurel Oprinoiu, preşedintele Comisiei pentru mediu a Senatului României, a participat în data de 22 februarie a.c., la "Conferinţa privind Semestrul European" şi "Conferinţa interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa economică" ca parte a dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul conferinţei, senatorul a evidenţiat faptul că România va sprijini obiectivele Pactului Verde, cu precădere cel referitor la realizarea unei clime neutră din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră în Europa până în 2050, precum şi oportunitatea de a reconstrui o economie mai ecologică în contextul creat de actuala criză a pandemiei.

A fost subliniat rolul important pe care Pactul Verde îl are pentru ţara noastră, fiind o oportunitate de neratat de a ne atinge obiectivele de mediu. Acesta este motivul pentru care instituţiile române responsabile în elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă, desfăşoară în prezent consultări publice cu părţile interesate relevante, atât din sectoarele publice, cât şi din cele private, care vor constitui baza pentru ajustări ulterioare ale planului.

Aurel Oprinoiu a arătat faptul că Planul nostru naţional de recuperare şi rezilienţă este în conformitate cu obiectivele generale ale Pactului verde, nu mai puţin de 37% din bani urmând a fi direcţionaţi către combaterea schimbărilor climatice. Din aceşti 37%, aproximativ 65% sunt alocaţi transporturilor şi schimbărilor climatice, făcându-le una dintre priorităţile noastre de top.

Totodată, demnitarul român a declarat că ţara noastră trebuie să-şi atingă obiectivele de mediu luând în considerare şi nevoile cetăţenilor.

Tag-uri Nume: